Εμπιστεύσου με. Για να πετύχεις όμως, εμπιστεύσου πρώτα εσένα

Εμπιστεύσου με. Κάντο. Μπορείς. Για να πετύχεις, όμως και να το αντέξεις, εμπιστεύσου πρώτα εσένα. Πράγμα που δεν έκανες μέχρι σήμερα. Ή τουλάχιστον δεν το

Εμπιστεύσου με. Για να πετύχεις όμως, εμπιστεύσου πρώτα εσένα

Εμπιστεύσου με. Κάντο. Μπορείς. Για να πετύχεις, όμως και να το αντέξεις, εμπιστεύσου πρώτα εσένα. Πράγμα που δεν έκανες μέχρι σήμερα. Ή τουλάχιστον δεν το έκανες όσο θα έπρεπε.

Εμπιστοσύνη. Το παν στις ανθρώπινες σχέσεις. Στο σύμπαν ολόκληρο. Το παν για να επέλθει και να εγκατασταθεί η ψυχική γαλήνη που ζητάς και που τόσο έχεις ανάγκη. Η καχυποψία που τόσο σε κούρασε, τόσο σε τρόμαξε.

Advertisment

Σε κατανοώ. Έχεις καταπατηθεί από λίγες έως πολλές φορές στη ζωή αυτή. Ακούς τη λέξη εμπιστοσύνη και την φοβάσαι. Ένα ξάφνιασμα, ένα εσωτερικό ρίγος σε διαπερνά.

Μα τι λέξη κι αυτή. Να κρύβει τόσο τρόμο μέσα σε 11 μόνο γράμματα. Σε δικαιολογώ. Και ναι και όχι. Αν αναλογιστούμε ότι την ευθύνη των πράξεών μας την επωμιζόμαστε εμείς και μόνο εμείς, τότε οι επιλογές μας σε κάθε τομέα της ζωής μας, φροντίζουν την αντίδρασή μας στο άκουσμα της λέξης αυτής.

Κι αν πονάει ή όχι. Κι αν φαντάζει καχύποπτη, πάλι οι μόνοι υπεύθυνοι είμαστε εμείς. Κι αν όμως ήμασταν μέσα στην άγνοια; Κι αν η πληροφορία δεν είχε έρθει την κατάλληλη στιγμή και κάναμε το λάθος; Κι αν απλά δεν ξέραμε; Δεν γνωρίζαμε;

Advertisment

Όχι! Ένα μεγάλο Όχι είναι η μοναδική απάντηση. Αν είναι να πάρεις την πληροφορία, θα την πάρεις όταν είναι η ώρα. Αλλιώς θα καταλήξει να σου είναι αχρείαστη. Σκοπός είναι να μάθεις. Και θα μάθεις μέσα από τα λάθη. Το λάθος άνθρωπε συγχωρείται και μας πάει παρακάτω. Όταν όμως παίζει διαρκώς μια επανάληψη στο παρασκήνιο, σε αφήνει στάσιμο. Και πρέπει ξανά να αναλογιστείς και να ξαναπεράσεις το μάθημα.

Εμπιστοσύνη. Για ξανασκέψου, για αναλογίσου και πάλι. Με ποια γεγονότα, ποιες θύμησες την συνδέεις; Είναι όπως όταν θυμώνεις. Οφείλεις να θυμώσεις για τον σωστό λόγο, την κατάλληλη στιγμή, στο σωστό μέρος. Αν μπορείς να ελέγξεις αυτό, τότε επανέλαβε την λέξη “εμπιστοσύνη”!

Ξαναδές και ξαναγράψε την. Σου λέει, σου φωνάζει, σου υποδεικνύει κάτι άλλο τώρα; Αντιμετώπισέ την με ευλάβεια και σκέψου ότι είναι ευλογία να έχεις την ικανότητα να εμπιστεύεσαι. Όλα γύρω σου αν κοιτάξεις είναι εμπιστοσύνη. Εμπιστοσύνη στον Δημιουργό.

Αυτήν που πρώτα οφείλεις να δείξεις στον εαυτό σου που δείλιασε στο άκουσμά της. Στο επανειλημμένο αντίκρυσμά της σ’αυτό το άρθρο. Στην επανειλημμένη αναφορά της. Εμπιστεύσου για να βαδίζεις σωστά. Γιατί η ζωή έχει βάλει δύσκολα μονοπάτια στον προορισμό σου.

Και προορισμός σου είναι η εξέλιξη και η εύρεση του μοναδικού σκοπού σου. Εμπιστεύσου για να κατορθώσεις την επίτευξή του. Τίποτα δεν προχωρά και τίποτα δεν στεριώνει χωρίς αγάπη και εμπιστοσύνη. Λοιπόν; Θα με εμπιστευτείς;

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου
Κάποιες φορές δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που βλέπεις, πρέπει να πιστέψεις αυτό που αισθάνεσαι
Υπάρχει το «για πάντα»... κι είναι ωραίο να το λες
Έβαλα τα χέρια μου στις τσέπες... και βρήκα ξεχασμένα γράμματα που κάποτε τα κουβαλούσα σαν φυλαχτό...

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση