Δεν φοβάμαι το σκοτάδι. Ξέρω πως στο τέλος οδηγεί πάντοτε στο φως

Δεν φοβάμαι το σκοτάδι. Ξέρω πως στο τέλος οδηγεί πάντοτε στο φως. Το σκοτάδι είναι εκείνο που σε κάνει να εκτιμάς το φως περισσότερο

Δεν φοβάμαι το σκοτάδι. Ξέρω πως στο τέλος οδηγεί πάντοτε στο φως

Δεν φοβάμαι το σκοτάδι. Ξέρω πως στο τέλος οδηγεί πάντοτε στο φως. Το σκοτάδι είναι εκείνο που σε κάνει να εκτιμάς το φως περισσότερο και σου δείχνει πως στη ζωή, όταν όλες οι πόρτες κλείσουν, τότε εκείνη θα σου ανοίξει ένα παράθυρο.

Το σκοτάδι δεν έρχεται για να μείνει, έρχεται για να μας δείξει πως όλα στη ζωή έρχονται και φεύγουν, ακόμα και αυτά που σήμερα φαντάζουν βουνά. Δε φοβάμαι αν βρεθώ σε σκοτεινά μονοπάτια από το οποία το φως ξεμυτίζει δειλά και αθόρυβα από μισάνοιχτες πόρτες και παράθυρα. Διότι ξέρω πως μόνο αυτό σε κάνει καλύτερο, μόνο αυτό σε πεισμώνει να θέλεις να βγεις και να κερδίσεις ξανά τα πάντα τη στιγμή που θεωρείς πως τα έχεις χάσει.

Advertisment

Δεν το φοβάμαι το σκοτάδι και ας έρθουν μέρες και στιγμές που θα βλέπω μόνο αυτό. Διότι στη ζωή μου όσους ανθρώπους είδα να θεωρούνται πετυχημένοι, ήταν εκείνοι που αναγεννήθηκαν μέσα από ρημαγμένες ψυχές, εκείνοι που θεωρούνταν δυνατοί είχαν λύγιζαν τις ώρες που δεν τους έβλεπε κανείς διότι για εκείνους δε βρισκόταν κάποιος να τους νοιώσει, εκείνοι που θεωρούνταν χαρούμενοι απλώς ήθελαν να χαρίζουν απλόχερα το γέλιο στους άλλους.

Οι άνθρωποι που έφτασαν στην κορυφή ήταν εκείνοι που σηκώθηκαν και πάλεψαν, όταν τα πάντα μέσα τους είχαν γκρεμιστεί. Δεν είδα ποτέ κανέναν σπουδαίο, κανέναν δυνατό να μην έχει λυγίσει ή όλα μέσα του να ήταν πάντα φωτεινά.

Δεν το φοβάμαι το σκοτάδι, διότι ξέρω πως μετά από λίγους μήνες, μέρες, χρόνια όλα αυτά που μας στεναχωρούν φαντάζουν μακρινές αναμνήσεις κλεισμένες μέσα σε ένα χρονοντούλαπο που δε μπορούν πια να μας βλάψουν.

Advertisment

Δεν το φοβάμαι το σκοτάδι, όπως δεν πρέπει να το φοβάται και κανείς. Ο εαυτός μας δυναμώνει μόνο εκείνες τις σκοτεινές ώρες, δυναμώνει και μετά ετοιμάζεται να πλημμυρίσει ξανά από φως. Το σκοτάδι υπάρχει για να δείξει πόσο δυνατό είναι το φως όταν έρθει ξανά και φωτίσει τα πάντα.

Photo: Author/Depositphotos

Latest posts by Μαρία Σκαμπαρδώνη (see all)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο πόνος μπορεί να γίνει προορισμός, καθώς σε οδηγεί να καταλάβεις "Οι Ιθάκες τι σημαίνουν"
Η ζωή δεν είναι πρόβλημα που καλείται κάποιος να λύσει. Η ζωή είναι ένα μυστήριο που το βιώνει ο καθένας μοναχικά
Όσα δε θα σου πουν για τις Πανελλαδικές εξετάσεις
Νομίζεις ότι χρειάζεσαι ένα “bikini body” για να απολαύσεις το καλοκαίρι; Ξανασκέψου το!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση