, , , ,

Σκύλος θεραπείας αντιλαμβάνεται τις κρίσεις πανικού της ιδιοκτήτριάς του και την παρηγορεί (βίντεο)

Η εκπαιδεύτρια σκύλων Amber Oliver δίδαξε τον 5χρονο σκύλο της Oakley πώς να εντοπίζει τις αλλαγές στη θερμοκρασία σώματος, στην αναπνοή και στον καρδιακό

Σκύλος θεραπείας αντιλαμβάνεται τις κρίσεις πανικού της ιδιοκτήτριάς του και την παρηγορεί

Η εκπαιδεύτρια σκύλων Amber Oliver δίδαξε τον 5χρονο σκύλο της Oakley πώς να εντοπίζει τις αλλαγές στη θερμοκρασία σώματος, στην αναπνοή και στον καρδιακό παλμό της ιδιοκτήτριάς του, ώστε να αντιλαμβάνεται πότε εκείνη βιώνει μια κρίση πανικού.

Το παρακάτω βίντεο καταγράφει σε ένα αεροδρόμιο τη στιγμή που η Amber αρχίζει να νιώθει δυσφορία. Μόλις ο Oakley το αισθάνεται, σηκώνεται αμέσως και προσπαθεί να την παρηγορήσει. Η Amber μπορεί φαινομενικά να δείχνει ότι είναι εντάξει, όταν οι άνθρωποι την παρατηρούν, αλλά ο σκύλος της καταλαβαίνει ότι η ιδιοκτήτριά του δεν νιώθει καλά.

Advertisment

Μόλις βάζει το κεφάλι της ανάμεσα στα χέρια της, ο σκύλος αναλαμβάνει δράση και αρχίζει να την παρηγορεί, κάνοντας χαρές, προσπαθώντας να τραβήξει την προσοχή της και δηλώνοντας την ανακουφιστική του παρουσία. Η Amber αργότερα εξήγησε ότι ο Oakley τη βοηθά κάθε μέρα που περνά. Πάντα παρακολουθεί προσεκτικά, ώστε να βεβαιωθεί ότι θα μπορέσει να τη βοηθήσει όποτε εκείνη το χρειαστεί.

Οι σκύλοι αποτελούν τα πρώτα ζώα θεραπείας, που μπορούν, μετά από κατάλληλη εκπαίδευση, να ανακουφίσουν τους ανθρώπους από διάφορα προβλήματα υγείας, όπως από συναισθηματικές διαταραχές (κατάθλιψη), από αγχώδεις διαταραχές (κρίσεις πανικού), από μετατραυματικό στρες και από διαταραχές ομιλίας.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το πρώτο πάρκο σκύλων με ανακυκλώσιμα υλικά στον Δήμο Καλαμαριάς
Η ιστορία των δύο σκύλων που θα σας κάνει να δακρύσετε (βίντεο)
Το προσδόκιμο ζωής των κατοικιδίων αυξάνεται. Και υπάρχει λόγος για αυτό...
Τα σκυλιά «ανιχνεύουν» την αρνητική ενέργεια| Τι αναφέρουν οι επιστήμονες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση