, ,

Παππούς διακοσμεί εθελοντικά τα σχολεία της Πάτρας με τη ζωγραφική του

Ο συνταξιούχος ελαιοχρωματιστής Γιώργος Κατσίποδος είναι γνωστός στην Πάτρα ως «παππούς ο Γιώργος». Ο σούπερ παππούς είναι ένας εθελοντής ζωγράφος που γεμίζει με χρώμα

Παππούς διακοσμεί εθελοντικά τα σχολεία της Πάτρας με τη ζωγραφική του

Ο συνταξιούχος ελαιοχρωματιστής Γιώργος Κατσίποδος είναι γνωστός στην Πάτρα ως «παππούς ο Γιώργος». Ο σούπερ παππούς είναι ένας εθελοντής ζωγράφος που γεμίζει με χρώμα τα σχολεία της περιοχής.

Μέχρι σήμερα, έχει ζωγραφίσει 31 σχολεία σε όλη την περιοχή και η ανταπόκριση από τους γονείς τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς είναι μεγάλη και συγκινητική, αφού τον προσκαλούν με χαρά να συνεχίσει το έργο του, δίνοντας χρώμα στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Πάτρας.

Advertisment

Οι φιγούρες που επιλέγει προέρχονται συχνά από το παλιό κλασικό αναγνωστικό, που του θυμίζουν τα χρόνια που ήταν κι εκείνος μαθητής. Ωστόσο, γνωρίζει ότι τα παιδιά χρειάζονται και άλλες πιο σύγχρονες φιγούρες, όπως ήρωες της Ντίσνεϊ.

Ο ίδιος δηλώνει πως μέσα από το εθελοντικό του έργο θέλει να περάσει το μήνυμα στα παιδιά ότι χρειάζονται τη ζωγραφική και τη φαντασία στη ζωή τους. Συνηθίζει να ζωγραφίζει τις πρωινές ώρες που τα σχολεία λειτουργούν και αυτό δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να τον πλησιάσουν και να τον ρωτήσουν τι συμβολίζουν αυτά που ζωγραφίζει. Και εκείνος όμως λατρεύει να έχει κοντά του το μικρό του κοινό.

Στα επόμενα σχέδια του εθελοντή ζωγράφου είναι να διακοσμήσει το προαύλιο ενός σχολείου στο οποίο φοιτούν παιδιά με αναπηρίες. Εκτός από αυτό, φαίνεται ότι η φήμη του ξεπερνά τα όρια της πόλης και δέχεται πλέον προσκλήσεις και από άλλες περιοχές.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ποια είναι η νέα «θεραπεία» για τη μοναξιά; Κάντε έναν φίλο τον χρόνο
Ποιες είναι οι επιπτώσεις του έρωτα στον εγκέφαλό μας
Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα έντομα για το κατοικίδιό σας που πρέπει να προσέχετε
Δωρεά Οργάνων: Μέσω SMS στο κινητό θα δηλώνουμε αν θέλουμε να γίνουμε δωρητές οργάνων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση