,

Μια ανάσα από τη δύναμη της θέλησης

Όταν κάνουμε κάτι με έμπνευση και αγάπη, δεν υπάρχει ούτε ο σωστός, ούτε ο λάθος τρόπος. Ο κατάλληλος τρόπος είναι ο δικός μας. Είμαστε

Μια ανάσα από τη δύναμη της θέλησης

Όταν κάνουμε κάτι με έμπνευση και αγάπη, δεν υπάρχει ούτε ο σωστός, ούτε ο λάθος τρόπος. Ο κατάλληλος τρόπος είναι ο δικός μας. Είμαστε μοναδικοί και ο καθένας από εμάς έχει έναν δικό του τρόπο να ενεργεί και να σκέφτεται. Δεν χρειάζεται να ικανοποιούμε τις προσδοκίες κανενός, δεν είναι αυτός ο σκοπός της γέννησής μας.

Ο προορισμός μας είναι να μεγαλώσουμε, να ανοίξουμε, να ξεδιπλώσουμε τα ταλέντα μας και τα χαρίσματά μας και να τα μοιραστούμε με τους γύρω μας, κοντινούς και μακρινούς. Όταν λειτουργούμε με έμπνευση, αγάπη και πίστη, γινόμαστε θησαυρός για όσους μας πλησιάζουν, πόλος έλξης και έκφραση αγάπης παρά αντικείμενο θαυμασμού.

Advertisment

Ο θαυμασμός δεν είναι κάτι που πρέπει να επιδιώκουμε γιατί φέρνει μαζί του και τη ζήλια και προκαλεί αρνητικά συναισθήματα. Αντίθετα, η ειλικρίνεια απέναντι στον εαυτό μας και στους άλλους, δημιουργεί αληθινές σχέσεις. Δεν έχει τόση σημασία τι είναι αυτό που θα επιλέξουμε να κάνουμε παρά ο τρόπος που θα επιλέξουμε να το κάνουμε. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε τέλειοι, δε χρειάζεται να φοβόμαστε την κριτική, απλά να μπούμε σε δράση.

Αν κάτι δεν μπορούμε να το πετύχουμε, στο χρόνο που θέλουμε, δε χρειάζεται να απελπιζόμαστε, γιατί αυτό σημαίνει ότι απλώς έχουμε να μάθουμε και κάτι άλλο. Κάθε τι θέλει τον σωστό χρόνο, επομένως όταν έρθει η ώρα του, θα γίνει, εφόσον στην πορεία δεν αφηνόμαστε σε αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις. Συγχωρούμε τον εαυτό μας που δεν μπορεί να είναι τέλειος και αλλάζουμε προς στιγμήν αυτά που μπορούμε. Μπορούμε να εξελισσόμαστε σε όλη τη διάρκεια της ζωής με τα όπλα της θετικής πρόθεσης, σκέψης και αυτογνωσίας και την παρατήρηση της αναπνοής.

Άσκηση αναπνοής με οραματισμό

Βρίσκουμε έναν ήσυχο χώρο, αφήνουμε τα τηλέφωνα και βεβαιωνόμαστε ότι δεν θα μας ενοχλήσει κανείς. Κλείνουμε τα μάτια μας και νιώθουμε την αναπνοή μας. Αν την ακούμε, προσπαθούμε σταδιακά να την κάνουμε όσο πιο αθόρυβη μπορούμε. Μετά από λίγα λεπτά, η αναπνοή μας δεν ακούγεται και το ανεβοκατέβασμα του θώρακα και της κοιλιάς μειώνονται.

Advertisment

Όταν η αναπνοή μας γίνει ήσυχη, ρυθμική και νιώσουμε χαλαρωμένοι, μπαίνουμε στη διαδικασία του οραματισμού. Φανταζόμαστε έναν μικρό σπόρο και βάζουμε μέσα στον σπόρο μια σκέψη μας, μια επιθυμία που αφορά εμάς προσωπικά και όχι άλλα άτομα. Όπως π.χ. να γίνουμε πιο εγκρατείς ή να ακτινοβολούμε υγεία, ή ακόμα να εκπληρώσουμε ένα όνειρό μας.

Παίρνουμε τον σπόρο – ιδέα και νοητικά τον φυτεύουμε στον κήπο μας, τον κήπο της ζωής μας. Οραματιζόμαστε τον σπόρο μας να ριζώνει γερά, να φυτρώνει και να μεγαλώνει.

«Να ξεπεράσω το νόμο, να συντρίψω τα κορμιά, να νικήσω το θάνατο. Είμαι ο σπόρος!» – Ν. Καζαντζάκης, Ασκητική

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ύπνωση και υπνοθεραπεία | Που χρησιμεύει η κάθε τεχνική και ποιες οι διαφορές τους
Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών
Διαλογισμός: «Έξυπνοι» τρόποι για να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκειά του

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση