Η κλίμακα για την εκτίμηση της εξωτερικής μας εμφάνισης. Το τεστ του Ψυχολόγου Tom Cash

Το σώμα μας… Μια τέλεια μηχανή; Ένα θαύμα της φύσης; Ή για πολλούς μια πηγή προβλημάτων; Κιλά που κρύβουμε κάτω από φαρδιά ρούχα. Αίσθημα

Η κλίμακα για την εκτίμηση της εξωτερικής μας εμφάνισης. Το τεστ του Ψυχολόγου Tom Cash

Το σώμα μας… Μια τέλεια μηχανή; Ένα θαύμα της φύσης; Ή για πολλούς μια πηγή προβλημάτων; Κιλά που κρύβουμε κάτω από φαρδιά ρούχα. Αίσθημα ντροπής όταν φοράμε το μαγιό στην παραλία. Αιτία που χάνουμε την αυτοπεποίθησή μας στην επαφή μας με το άλλο φύλο.

Η διαμόρφωση της αυτοεικόνας επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες όπως είναι οι «σημαντικοί άλλοι» (οικογένεια, φίλοι/συμμαθητές, δάσκαλοι, εργοδότες κ.λπ.), η σύγκριση με άλλα πρόσωπα, οι ρόλοι τους οποίους αναλαμβάνουμε κ.λπ. Οι «σημαντικοί άλλοι» κατέχουν ένα ρόλο «καθρέφτη» στη ζωή του ατόμου, και έχουν την δυνατότητα να επηρεάσουν την αυτοεικόνα του. Η ανατροφοδότηση την οποία λαμβάνει το άτομο από τους γύρω του μπορεί να επιβεβαιώσει την γνώμη που έχει το ίδιο το άτομο για τον εαυτό του ή να την διαψεύσει δημιουργώντας του εσωτερική σύγχυση (Burns, 1982).

Advertisment

Το λεγόμενο “body shaming”, που το τελευταίο διάστημα ακούγεται πολύ, δεν είναι ένα καθόλου καινούριο ζήτημα• ωστόσο, τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και το διαδίκτυο το έχουν μεγεθύνει σε τραγικά επίπεδα. Ντρεπόμαστε για το λίπος, ντρεπόμαστε για το πολύ λεπτό σώμα μας, ντρεπόμαστε για την κοιλιά μας και για πολλά άλλα. Δεν υπάρχει ούτε ένα μέρος του σώματός μας που να μην έχει σχολιαστεί με κακοποιητικό τρόπο διαδικτυακά.

Το παρακάτω τεστ έχει σκοπό μέσα από μια ευρεία ποικιλία ερωτήσεων, να σας αποκαλύψει τη σχέση που έχετε με το σώμα σας και το πώς βλέπετε τον εαυτό σας. Με λίγα λόγια, κατά πόσο εκτιμάτε και σέβεστε την εξωτερική σας εμφάνιση. Οι απαντήσεις των ερωτήσεων κυμαίνονται σε μία κλίμακα από το “Διαφωνώ απόλυτα”, μέχρι το “Συμφωνώ απόλυτα”. Εσείς επιλέγετε την απάντηση που σας ταιριάζει περισσότερο, αναλόγως με το αν συμφωνείτε ή όχι στις δηλώσεις που θα προηγούνται.

[viralQuiz id=202]

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τεστ: Μήπως ζεις ανάμεσα σε ηλίθιους;
5 κορυφαία Πανεπιστημιακά Τεστ που αξίζει να κάνετε
Κουίζ: Πόσο καλά γνωρίζετε τα 7 Θαύματα της Αρχαιότητας;
6 κορυφαία τεστ προσωπικότητας που αξίζει να κάνετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση