Τεστ: Πόσο χρονών αισθάνεστε στην πραγματικότητα;

Ένας από τους πιο σημαντικούς φιλόσοφους όλων των εποχών αναδείχτηκε, σύμφωνα με έρευνα του MIT,μέσα στις 10 κορυφαίες προσωπικότητες της ανθρωπότητας και ξεκίνησε το

Τεστ: Πόσο χρονών αισθάνεστε στην πραγματικότητα;

Ένας από τους πιο σημαντικούς φιλόσοφους όλων των εποχών αναδείχτηκε, σύμφωνα με έρευνα του MIT,μέσα στις 10 κορυφαίες προσωπικότητες της ανθρωπότητας και ξεκίνησε το έργο του σε ηλικία 56 ετών. Η επιρροή του ακόμα και σήμερα είναι εντονότατη σε πολλές φιλοσοφικές και θρησκευτικές γραμμές, στην διατροφή, στη φιλοζωία, στις τέχνες, στην μουσική, στα μαθηματικά, στην αστρολογία και στις επιστήμες γενικώς.

Η σχολή του θεωρείται από τις πιο σημαντικές όλων των εποχών. Άνοιξε την σχολή του στο Κρότωνα της Ιταλίας και πήρε το όνομά του. Πυθαγόρειος σχολή ονομάστηκε… Ακόμα και σε εποχές που οι άνθρωποι δεν είχαν την βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας, ο Πυθαγόρας κατάφερε να πετύχει τρομακτικά μεγάλο έργο αρχίζοντας στα 56 του! (Μια ηλικία που τότε αναλογούσε στα σημερινά 70).

Advertisment

Η πραγματική ηλικία κάποιου έχει να κάνει με τη ζωτικότητα, τη δημιουργική εκείνη δύναμη που γεννάει καινούρια ζωή, μια δύναμη θεϊκή που καθιστά τα πάντα δυνατά. Η ζωτικότητα αποτελεί τη φυσική μας κατάσταση. Η λήψη λοιπόν όλων των σωστών συμπληρωμάτων διατροφής και χαπιών δεν είναι το κλειδί για να μην γεράσουμε. Ο τρόπος ζωής είναι εκείνο που μπορεί να επαναφέρει την αίσθηση της ζωντάνιας και της νεότητας. Η συνταγή για να μην γεράσετε είναι να αγαπάτε τη ζωή, να δοκιμάζετε καινούρια πράγματα και να απολαμβάνετε τις εμπειρίες σας. Η χαρά συνδέεται με τη δύναμη της ζωής.

Όπως καταλαβαίνετε, η ηλικία όπως τη μετράμε εμείς, είναι απλά ένα σύστημα μέτρησης και τίποτα παραπάνω. Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να καθορίζει το πώς αισθανόμαστε, ζούμε, αγαπάμε και διασκεδάζουμε.

Στο παρακάτω τεστ θα κληθείτε να απαντήσετε σε 15 ερωτήσεις, μέσα από μια μεγάλη γκάμα ερωτήσεων, και θα δείτε ποια είναι η εσωτερική σας ηλικία. Δηλαδή πόσο χρονών αισθάνεστε πραγματικά, ασχέτως με το ποια είναι η βιολογική σας ηλικία. Το αποτέλεσμα δεν βασίζεται σε κάποιο επιστημονικό τεστ και έχει καθαρά ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Παρόλα αυτά, οι ερωτήσεις είναι δομημένες με προσοχή και με λογική βάση, ώστε το αποτέλεσμα να είναι αντικειμενικό και σε πλήρη αντιστοιχία με τις απαντήσεις που θα δώσετε.

Advertisment

[viralQuiz id=207]

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τεστ: Μήπως ζεις ανάμεσα σε ηλίθιους;
5 κορυφαία Πανεπιστημιακά Τεστ που αξίζει να κάνετε
Κουίζ: Πόσο καλά γνωρίζετε τα 7 Θαύματα της Αρχαιότητας;
6 κορυφαία τεστ προσωπικότητας που αξίζει να κάνετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση