,

Αιθέρια έλαια: Συμβουλές για αποτελεσματική χρήση σε ένα χαλαρωτικό μπάνιο

Γεμίζουμε την μπανιέρα, ρίχνουμε λίγες σταγόνες αιθέριων ελαίων και ύστερα μπαίνουμε, σωστά; Μήπως το κάνουμε λάθος; Τα αιθέρια έλαια μπορούν να αναβαθμίσουν το μπάνιο

Αιθέρια έλαια: Συμβουλές για αποτελεσματική χρήση σε ένα χαλαρωτικό μπάνιο

Γεμίζουμε την μπανιέρα, ρίχνουμε λίγες σταγόνες αιθέριων ελαίων και ύστερα μπαίνουμε, σωστά; Μήπως το κάνουμε λάθος; Τα αιθέρια έλαια μπορούν να αναβαθμίσουν το μπάνιο μας, να μας ανακουφίσουν από το στρες, να χαλαρώσουν το νου και τους μύες μας, αλλά μπορεί να ακολουθούμε τη λάθος διαδικασία.

Πώς να χρησιμοποιήσουμε σωστά τα αιθέρια έλαια

Δεν προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια κατευθείαν στη μπανιέρα

Όταν ρίχνετε τα αιθέρια έλαια στο μπάνιο, να θυμάστε ότι το λάδι με το νερό δεν αναμιγνύονται, δηλαδή τα αιθέρια έλαια δεν είναι υδατοδιαλυτά. Αυτό σημαίνει ότι όταν μπαίνετε στη μπανιέρα, οι μικρές σταγόνες του ελαίου μπορεί να «κολλήσουν» πάνω στην επιδερμίδα σας σε συγκεκριμένα σημεία και να την ερεθίσουν.

Advertisment

Ανακατεύουμε τα αιθέρια έλαια πρώτα με ένα έλαιο βάσης

Δεν θέλουμε λοιπόν τα αιθέρια έλαια να μείνουν στην επιφάνεια του νερού, ούτε να κολλήσουν στο δέρμα μας. Θέλουμε να διαλυθούν. Ο καλύτερος τρόπος για να το καταφέρουμε αυτό είναι να χρησιμοποιήσουμε πρώτα ένα έλαιο βάσης, όπως ελαιόλαδο, jojoba, καρύδα ή ηλίανθο. Για ένα μπάνιο, 3 με 12 σταγόνες αιθέριου ελαίου σε μια κουταλιά της σούπας έλαιο βάσης είναι αρκετά για να δημιουργήσουν ένα πολύ αρωματικό, θεραπευτικό μπάνιο.

Δεν χρησιμοποιούμε οποιοδήποτε αιθέριο έλαιο

Απλά και μόνο το γεγονός ότι προτιμάμε μια συγκεκριμένη μυρωδιά δεν σημαίνει ότι μπορούμε να το προσθέσουμε στο μπάνιο. Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε έλαιο βάσης, προσέξτε τα αιθέρια έλαια που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα ή το αναπνευστικό σας σύστημα (όπως το αιθέριο έλαιο κανέλας, θυμαριού, ρίγανης, δυόσμος, θρούμπι και γαρίφαλο. Τα πιο φιλικά για την επιδερμίδα αιθέρια έλαια είναι η λεβάντα, το χαμομήλι και το τριαντάφυλλο.

Προσθέτουμε αιθέρια έλαια την κατάλληλη στιγμή

Αν και μας φαίνεται πολύ δελεαστικό και εύκολο να προσθέσουμε τα αιθέρια έλαια την ώρα που γεμίζουμε τη μπανιέρα και το νερό τρέχει, μην το κάνετε. Γιατί αυτό που θα καταφέρετε είναι να απελευθερώσετε το άρωμά τους περισσότερο στον αέρα και λιγότερο στο νερό. Για να απολαύσουμε όλες τις ιδιότητές τους, πρώτα κλείστε τη βρύση και ύστερα προσθέστε το διάλυμά σας από αιθέρια έλαια.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στον τρόπο που περιποιείσαι την επιδερμίδα σου τώρα που έχει κρύο
Λάδι καρύδας για τα μαλλιά. Τα οφέλη του και πώς να το χρησιμοποιήσετε
5 προειδοποιητικά σημάδια γήρανσης και πώς να τα καταπολεμήσετε
Γαλακτικό οξύ | Τα οφέλη του για την επιδερμίδα και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση