, , ,

Ελαιόλαδο: 11 χρήσιμα οφέλη για την επιδερμίδα και τα μαλλιά

Πραγματικά το ελαιόλαδο έχει αποδειχθεί ότι προσφέρει οφέλη σε κάθε πλευρά του οργανισμού μας. Επίσης, έχει πάρα πολλές χρήσεις. Μπορούμε να μαγειρέψουμε με αυτό

Ελαιόλαδο: 11 χρήσιμα οφέλη για την επιδερμίδα και τα μαλλιά

Πραγματικά το ελαιόλαδο έχει αποδειχθεί ότι προσφέρει οφέλη σε κάθε πλευρά του οργανισμού μας. Επίσης, έχει πάρα πολλές χρήσεις. Μπορούμε να μαγειρέψουμε με αυτό και να το χρησιμοποιήσουμε σαν dressing σε σαλάτες. Αλλά η χρήση του δεν σταματά εκεί – μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για την ομορφιά και την υγεία της επιδερμίδας και των μαλλιών μας. Παρακάτω, παρουσιάζουμε τα κυριότερα οφέλη του στο πεδίο της ομορφιάς.

11 χρήσιμα οφέλη του ελαιόλαδου στην επιδερμίδα και στα μαλλιά

1. Απαλά μαλλιά

Απλώστε τα σε νωπά μαλλιά και καλύψτε τα ύστερα με μια πετσέτα για 20 με 25 λεπτά μία φορά την εβδομάδα. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε και αφήστε λίγο στα μαλλιά σας, ώστε να τα νιώθετε μεταξένια όλη την ημέρα.

Advertisment

2. Καταπολεμά την πιτυρίδα

Η βιταμίνη Ε που βρίσκουμε στο ελαιόλαδο μπορεί να μειώσει την πιτυρίδα. Απλά ανακατέψετε ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και λίγο χυμό λεμονιού και απλώστε στο κρανίο σας.

3. Αφαίρεση makeup

Αν σας έχει τελειώσει το γαλάκτωμα καθαρισμού ή απλά ψάχνετε μια φυσική λύση χωρίς πολλές χημικές ουσίες, το ελαιόλαδο είναι η καλύτερη εναλλακτική. Χρησιμοποιήστε λίγο βαμβάκι για να ρίξετε λίγες σταγόνες ελαιόλαδου στην επιδερμίδας σας και ύστερα αφαιρέστε το makeup. Μην ξεχάσετε να ξεπλύνετε με νερό.

4. Αντιμετωπίζει τα πετσάκια των δαχτύλων

Αρχικά, μουλιάστε τα χέρια σας σε ένα μείγμα λευκού ξυδιού και σε λίγο ζεστό νερό για πέντε λεπτά (για την καταπολέμηση των μικροβίων και των μυκήτων). Στεγνώστε τα χέρια σας. Στη συνέχεια, προσθέστε λίγες σταγόνες ελαιόλαδου σε κάθε πετσάκι και αφήστε το να απορροφηθεί για περίπου 10 λεπτά.

Advertisment

5. Ενδυναμώνει τα νύχια

Εκτός από τα πετσάκια, το ελαιόλαδο μπορεί να βοηθήσει στη σωστή ανάπτυξη των νυχιών. Λόγω της βιταμίνης Ε που περιέχει το ελαιόλαδο, είναι εξαιρετικά ενυδατικό και απορροφάται εύκολα. Μουλιάστε τα νύχια σας σε ελαιόλαδο για περίπου 20 λεπτά μία φορά την εβδομάδα για να δείτε αποτέλεσμα.

6. Ενυδάτωση

Αν τα χέρια σας έχουν την τάση να ξεραίνονται, εφαρμόστε ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο σε καθαρή επιδερμίδα. Καλύψτε τα χέρια σας με πλαστικό ζελοφάν για να βεβαιωθείτε ότι το λάδι θα απορροφηθεί πλήρως από το δέρμα σας. Μπορείτε να φορέσετε γάντια στον ύπνο σας για να βοηθήσετε στην ανανέωση των κυττάρων του δέρματος και στην πλήρη ενυδάτωση.

7. Καταπραΰνει ερεθισμούς

Αν έχετε εμφανίσει ξηρότητα, φλεγμονή και φαγούρα σε κάποιο σημείο της επιδερμίδας, δοκιμάστε το ελαιόλαδο για ανακούφιση. Και αυτό οφείλεται σε ένα συστατικό του, την ολεοκανθάλη. Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο κάνοντας ζεστό μπάνιο για να ανακουφιστείτε περισσότερο.

8. Καταπολεμά τη γήρανση

Το ελαιόλαδο περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά, συγκεκριμένα βιταμίνη Ε και πολυφαινόλες, που βοηθούν στην καταπολέμηση και αδρανοποίηση των ελεύθερων ριζών που σε διαφορετική περίπτωση βλάπτουν την επιδερμίδα επιταχύνοντας τη διαδικασία γήρανσης.

9. Τόνωση της επιδερμίδας

Για φυσική λάμψη, προσθέστε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο στις σκιές των ματιών σας ή στο κονσίλερ σας. Προσέξτε όμως να μην βάλετε μεγάλη ποσότητα, λίγες σταγόνες αρκούν.

10. Ενισχύει την επίδραση του styling

Τοποθετήστε μία σταγόνα ελαιόλαδου στα καλλυντικά σας προιόντα, κυρίως στις κρέμες σας ή στη λακ σας και προσθέστε λάμψη και ενυδάτωση σε μαλλιά και επιδερμίδα.

11. Απολέπιση

Στο πρωινό σας μπάνιο, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ένα scrub ελαιόλαδου, αντί για σαπούνι για να κάνετε ελαφριά απολέπιση και να προετοιμάστε την επιδερμίδα σας για τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα ή για το ξηρό κλίμα του γραφείου σας. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη, 2 κουταλιές φρέσκους κόκκους καφέ, 1 κουταλιά μέλι και 2 κουταλιές ελαιόλαδου.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στον τρόπο που περιποιείσαι την επιδερμίδα σου τώρα που έχει κρύο
Λάδι καρύδας για τα μαλλιά. Τα οφέλη του και πώς να το χρησιμοποιήσετε
5 προειδοποιητικά σημάδια γήρανσης και πώς να τα καταπολεμήσετε
Γαλακτικό οξύ | Τα οφέλη του για την επιδερμίδα και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση