,

“Να φτιάχνεις ουρανούς αν θες να βλέπεις άστρα”: Ομιλία της Λίνας Νικολακοπούλου (Βίντεο)

Η Λίνα Νικολακοπούλου είναι μία από τις πιο εμβληματικές μορφές της ελληνικής μουσικής σκηνής` τα τελευταία 35 χρόνια. Στιχουργός, (μουσική) παραγωγός και διακεκριμένη πολυσχιδής

"Να φτιάχνεις ουρανούς αν θες να βλέπεις άστρα": Ομιλία της Λίνας Νικολακοπούλου (Βίντεο)

Η Λίνα Νικολακοπούλου είναι μία από τις πιο εμβληματικές μορφές της ελληνικής μουσικής σκηνής` τα τελευταία 35 χρόνια. Στιχουργός, (μουσική) παραγωγός και διακεκριμένη πολυσχιδής προσωπικότητα με συνεχή και δυναμική δραστηριότητα, θεωρείται πρωτοπόρος στον μοναδικό της τρόπο επιλογής και περιγραφής της θεματικής των τραγουδιών της.

Οι (καλλιτεχνικές της) δημιουργίες (τραγούδια, ποιήματα, μοναδικά έργα, βιβλία, διαλέξεις κ.α.) έχουν μεγάλη απήχηση τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό, ενώ ταυτόχρονα έχουν πουλήσει συνολικά εκατομμύρια αντίτυπα. Η Λίνα Νικολακοπούλου ήταν στη δημιουργική ομάδα των τελετών έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004, για τις οποίες τιμήθηκε με το Μετάλλιο του Ασημένιου Σταυρού από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Τους στίχους της έχουν τραγουδήσει οι πιο σημαντικοί Έλληνες αλλά και διεθνώς αναγνωρισμένοι ξένοι τραγουδιστές: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Χάρις Αλεξίου, Αλκήστις Πρωτοψάλτη, Μίλβα (Μαρία Ίλβα Μπιολκάτι), Γιώργος Νταλάρας, Δήμητρα Γαλάνη και πολλοί άλλοι.

Advertisment

Έχει συνεργαστεί με τους συνθέτες Μίκη Θεοδωράκη, Γκόραν Μπρέγκοβιτς, Βαγγέλη, Μάνο Χατζιδάκι, Πάολο Κόντε, Άρα Ντινκτζιάν, Σταύρο Ξαρχάκο, Θάνο Μικρούτσικο και άλλους. Τα τραγούδια της έχουν μεταφραστεί και ακουστεί σε πολλές χώρες, όπως Ισραήλ, Τουρκία, Γερμανία, Ολλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Βραζιλία, Γαλλία, Ισπανία κλπ.

Σε αυτή της την ομιλία στο Tedx το 2017 καταφέρνει να πλέξει επιτυχώς τους στίχους της με την αφήγησή της και να μας δείξει τον καλύτερο της εαυτό. Γιατί κι εκείνη καθώς μεγάλωνε, έφτιαχνε στο δικό της δωμάτιο ουρανούς και δικά της αστέρια στους τοίχους. Εδώ βουτά στις αναμνήσεις της από το παρελθόν. Μεγαλώνοντας, μεταμόρφωσε αυτή της την έμπνευση και τώρα εμπνέει και εμάς.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Flip it: Με την ανατρεπτική σκέψη τα προβλήματα γίνονται ευκαιρίες
Οι εκπληκτικοί τρόποι με τους οποίους η μοναχικότητα μπορεί να γίνει αντίδοτο στη μοναξιά!
Δεν μπορούμε να σώσουμε τους άλλους από τον εαυτό τους
Η θαυματουργή δύναμη του υποσυνείδητου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση