, , ,

Γιατρός χειρουργεί ένα λούτρινο αρκουδάκι για χάρη ενός 8χρονου αγοριού

Ένας Καναδός νευροχειρούργος έκανε μια ιδιαίτερη επέμβαση στην καριέρα του. Και λέμε ιδιαίτερη, επειδή ο ασθενής δεν ήταν άνθρωπος, αλλά ένα λούτρινο μικρό αρκουδάκι.

Γιατρός χειρουργεί ένα λούτρινο αρκουδάκι για χάρη ενός 8χρονου αγοριού

Ένας Καναδός νευροχειρούργος έκανε μια ιδιαίτερη επέμβαση στην καριέρα του. Και λέμε ιδιαίτερη, επειδή ο ασθενής δεν ήταν άνθρωπος, αλλά ένα λούτρινο μικρό αρκουδάκι. Ο νεαρός ιδιοκτήτης του αρκουδιού το ζήτησε προσωπικά από τον γιατρό.

Η προετοιμασία για οποιοδήποτε χειρουργείο είναι ένα τρομακτικό γεγονός για τα παιδιά. Όμως ο Jackson McKie έχει συνηθίσει το νοσοκομείο παρά τα μόλις 8 του χρόνια. Ο Jackson ζει με μια κύστη στον εγκέφαλό του και μια χρόνια πάθηση που ονομάζεται υδροκεφαλία και έτσι οι επισκέψεις του εκεί είναι συχνές.

Advertisment

Όπως τα περισσότερα παιδιά στην ηλικία του, έτσι και ο Jackson έφερε μαζί του στην αίθουσα του χειρουργείου το αγαπημένο του αρκουδάκι, και όταν ζήτησε από το γιατρό του, τον Daniel McNeely να ράψει το χέρι του, ο νευροχειρούργος δεν δίστασε και αμέσως δέχτηκε. «Σκέφτηκα ότι αν υπήρχε κάτι που θα μπορούσα να κάνω για να τον βοηθήσω να νιώσει καλύτερα, θα το έκανα και φάνηκε μια τόσο απλή χειρονομία και ήμουν τόσο χαρούμενος που το έκανα», δήλωσε ο McNeely.

Ο γιατρός ζήτησε από την ομάδα του να του ετοιμάσουν ένα τραπέζι με ορισμένα απαραίτητα εργαλεία για τη δουλειά και ύστερα, χρησιμοποιώντας ράμματα που είχαν περισσέψει από την επέμβαση του μικρού έραψε το λούτρινο αρκουδάκι. Ο πατέρας του 8χρονου αναφέρει πως ο Jackson ήταν ενθουσιασμένος όταν ξύπνησε μετά το χειρουργείο και είδε ότι το αγαπημένο του αρκουδάκι ήταν πια καλά και υπεύθυνος γι’ αυτό ήταν ο αγαπημένος του γιατρός.

Η ιστορία έκανε κατευθείαν το γύρο του διαδικτύου, έγινε viral και υπεύθυνος γι’ αυτό ήταν ο ίδιος ο γιατρός, ο οποίος για πρώτη φορά έγραψε tweet μοιραζόμενος αυτή την ιστορία. Το μήνυμά του κοινοποιήθηκε από χιλιάδες χρήστες. Η πράξη καλοσύνης του νευροχειρούργου αποτελεί ένα τρυφερό, συγκινητικό παράδειγμα των ξεχωριστών ανθρώπων που εργάζονται στον τομέα της υγείας και είναι αυτοί που μπορούν να φωτίσουν τις ζωές των ασθενών τους και με μη ιατρικούς τρόπους.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Νιόκαστρο: Το εντυπωσιακό κάστρο της Πύλου από ψηλά (βίντεο)
Παραπληγικός άνδρας με εμφύτευμα εγκεφάλου παίζει σκάκι σε H/Y μόνο με τη σκέψη!
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης | Μαραθώνιος ποίησης στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ
Παναγία Κακαβιώτισσα: Η ελληνική εκκλησία χωρίς σκεπή που ξεχωρίζει σε ολόκληρο τον κόσμο (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση