,

Οι γυναίκες που μένουν single τείνουν να είναι πιο ευτυχισμένες

Αυτές οι γυναίκες δεν είναι οι “γυναίκες” κανενός. Ίσως να είναι single όλη τους τη ζωή. Ίσως να έχουν ένα πρώην που τις άφησε

Οι γυναίκες που μένουν single τείνουν να είναι πιο ευτυχισμένες

Αυτές οι γυναίκες δεν είναι οι “γυναίκες” κανενός. Ίσως να είναι single όλη τους τη ζωή. Ίσως να έχουν ένα πρώην που τις άφησε κι από τότε δεν κατάφεραν να κάνουν μια νέα σχέση. Ίσως απλά να μη θέλουν να βρίσκονται σε σχέσεις ή να ζητάνε οι ίδιες ένα μεγάλο διάλειμμα από τον κόσμο των ραντεβού και του έρωτα. Όπως και να ‘χει αυτές οι γυναίκες καταλήγουν να είναι τελικά πιο ευτυχισμένες από πολλές άλλες που βρίσκονται σε μακροχρόνιες σχέσεις.

Γιατί είναι πιο ευτυχισμένες; Γιατί βρίσκουν χρόνο για τον εαυτό τους. Μαθαίνουν να ζουν με τον εαυτό τους και να περνάνε πολλές νύχτες μόνες χωρίς να νιώθουν μοναξιά. Μαθαίνουν να είναι ανεξάρτητες. Δε χρειάζονται κάποιον να τους πληρώνει τους λογαριασμούς, να τις παίρνει για ψώνια και μπορούν να πάνε και μόνες τους έξω για ένα ποτό ή φαγητό, χωρίς να νιώθουν άσχημα γι’ αυτό.

Advertisment

Είναι πιο ευτυχισμένες γιατί δεν ξοδεύονται με τον πρώτο τυχόντα. Κάνουν συνειδητοποιημένες επιλογές σε ό,τι έχει να κάνει με τη σεξουαλική τους ζωή και όχι γιατί ψάχνουν απεγνωσμένα για σχέση. Αυτό τις κρατά μακριά από απογοητεύσεις. Μαθαίνουν ότι δεν πρέπει να κυνηγούν τον έρωτα αλλά ότι αυτός θα τους βρει την κατάλληλη στιγμή.

Αυτές οι γυναίκες μαθαίνουν να νικούν τους φόβους που έχει κάθε γυναίκα που περνάει τα 30. Το φόβο ότι θα μείνει στο ράφι, ότι δε θα παντρευτεί και ότι δε θα κάνει παιδιά. Η σιωπή στο σπίτι τους τις εμπνέει αντί να τις πνίγει. Δεν έχουν ανάγκη από έναν οποιονδήποτε άνδρα για νιώσουν ευτυχισμένες. Μπορούν να περιμένουν τον ιδανικό και παράλληλα να απολαμβάνουν τη ζωή τους μόνες τους.

Οι γυναίκες που επιλέγουν να είναι μόνες αντί να κάνουν ανούσιες σχέσεις, καταλήγουν να είναι πιο δυνατές προσωπικότητες. Δεν χάνουν τον εαυτό τους μέσα από τη διαδικασία του να κάνουν κάποιον να τις αγαπήσει. Δεν παραγκωνίζουν τα ιδανικά τους, τις αξίες, τα όνειρά τους για να είναι απλά με κάποιον που δεν τις γεμίζει. Μπορούν να περνάνε εξίσου καλά με τους φίλους, την οικογένειά τους ή το σκύλο τους.

Advertisment

Είναι οι γυναίκες που δεν ψάχνουν κάποιον για να τις κάνει πιο ευτυχισμένες. Δε θα τον χρησιμοποιήσουν γι’ αυτό το σκοπό. Μπορούν και μόνες τους να εκπληρώσουν τα όνειρα και τους στόχους τους και να νιώθουν ολοκληρωμένες. Και έχουν πολλά να δώσουν όταν βρουν τον κατάλληλο άνθρωπο. Δεν απομυζούν τους άλλους για να νιώθουν αυτές επιφανειακά γεμάτες.

Θέλουν απλά κάποιον να τις κάνει ακόμη πιο ευτυχισμένες απ’ αυτό που είναι. Να μοιράζονται και να δίνουν όλα αυτά τα ωραία που νιώθουν μέσα τους. Αυτές οι γυναίκες, όταν αγαπηθούν, το αξίζουν, γιατί μεταδίδουν την ευτυχία και την αγάπη τους στο σύντροφό τους αντί να τον στεγνώνουν.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι Πολλαπλοί Εγκέφαλοι του Ανθρώπινου Σώματος: Επανεξετάζοντας την Ανθρώπινη Νοημοσύνη
Οι ορμόνες που διαμορφώνουν την κοινωνική συμπεριφορά μας
bruce lipton_hero

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση