, ,

Ο έρωτας και οι σχέσεις που κρατάνε θέλουν δουλειά… θέλουν ανθρώπους που δεν τα παρατάνε

Ποια είναι η εικόνα που έχεις εσύ για τον έρωτα στο μυαλό σου;Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι ίσως μεγαλώσαμε με λάθος παραμύθια; Με λάθος ερωτικές

Ο έρωτας και οι σχέσεις που κρατάνε θέλουν δουλειά... θέλουν ανθρώπους που δεν τα παρατάνε

Ποια είναι η εικόνα που έχεις εσύ για τον έρωτα στο μυαλό σου;
Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι ίσως μεγαλώσαμε με λάθος παραμύθια; Με λάθος ερωτικές ιστορίες;
Η γοργόνα που άφησε τον κόσμο της, την πανέμορφη ουρά της, ακόμη και τη φωνή της για να είναι με αυτόν που αγαπά.

Η Ιουλιέτα που αυτοκτόνησε γιατί δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς τον Ρωμαίο.
Η Χιονάτη, η Ραπουνζέλ, η Σταχτοπούτα που είχαν ως τελευταία ευκαιρία για να σωθούν ένα πρίγκηπα που της αγάπησε παράφορα χωρίς να τις ξέρει.
Ίσως αυτοί οι έρωτες να μην υπάρχουν στην πραγματικότητα. Είναι λογικό να μην υπάρχουν.
Ο ρομαντισμός είναι για την τέχνη, την ποίηση.
Ο ρεαλισμός είναι αυτός που χρειαζόμαστε για να πατάμε γερά τα ποδιά μας στη γη.

Advertisment

Για να μην έχουμε παραμυθένιες προσδοκίες, για να μην περιμένουμε τον “πρίγκηπα” να μας σώσει, που ίσως και να μην έρθει ποτέ. Γιατί εμείς πρέπει να σώσουμε τον εαυτό μας. Οι πρίγκηπες δεν υπάρχουν. Αυτοί που θα ερωτευτούμε είναι άνθρωποι σαν εμάς. Με ελαττώματα, με παιδικά τραύματα, με προβλήματα. Θα πρέπει να σώσουμε ο ένας τον άλλο. Θα πρέπει να λύσουμε πολλά θέματα και να βρούμε τον τρόπο να είμαστε μαζί χωρίς να πονάμε ο ένας τον άλλο. Στον έρωτα και στις σχέσεις δεν υπάρχει το “ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα”. Στον έρωτα, στις σχέσεις καθημερινά προσπαθείς, διεκδικείς, δίνεις για να απολαμβάνεις μετά τους καρπούς του, που είναι πολλοί.

Αν περιμένεις να βρεις έναν τέλειο έρωτα, έναν τέλειο άνθρωπο συνεχώς θα απογοητεύεσαι. Γιατί οι έρωτες δεν γεννιούνται απλά με μια ματιά όπως στις σαπουνόπερες και ποτέ δεν είναι όλα στρωμένα με ροδοπέταλα στο τέλος όπως τα παραμύθια. Αυτοί οι έρωτες συμβαίνουν σπάνια και ίσως να μην τους βρεις ποτέ. Θα διώχνεις ανθρώπους από τη ζωή σου επειδή δεν είναι ο “πρίγκιπας” που περίμενες. Επειδή δεν ξέρει και δεν μπορεί να σε αγαπήσει όπως εσύ έμαθες στις ταινίες και στα παραμύθια.

Ίσως πρέπει μαζί να μάθετε να αγαπάτε. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να γίνει καλύτερος από μόνος του. Θα γίνει καλύτερος μέσα από τις σχέσεις του, μέσα από τις αποτυχίες και τα λάθη του, μέσα από τη συναναστροφή με ανθρώπους που θέλουν να τον κάνουν καλύτερο, που θα μείνουν ό,τι και αν γίνει. Μαζί θα γίνετε τέλειοι ο ένας για τον άλλο, μαζί θα μάθετε, μαζί θα κάνετε λάθη κι αν αυτό που έχετε σας κάνει στην τελική και καλύτερους και σας γεμίζει, θα το κρατήσετε.

Advertisment

Ο έρωτας και οι σχέσεις που κρατάνε θέλουν δουλειά. Θέλουν ανθρώπους που δεν τα παρατάνε, ακόμη και στις πιο δύσκολες φάσεις. Αν φεύγεις κάθε φορά που ένας άνθρωπος δεν πληροί τα κριτήριά σου, τότε ίσως χάσεις κάποιον που πραγματικά σε αγαπούσε και ήθελε να προσπαθήσει για σένα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πώς να διαχειρίζεστε σχέσεις με ανθρώπους που δεν πρόκειται να αλλάξουν
Γιατί ορισμένα ζευγάρια που είναι μαζί για πολλά χρόνια φαίνεται να «μισούν» ο ένας τον άλλον;
Τι με δίδαξε η απιστία του συντρόφου μου
Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση