,

Ήπειρος: Ένας τόπος με πλούσια ομορφιά και ιστορία (Βίντεο)

Πρόσφατα, η Telegraph δημοσίευσε ένα άρθρο της Caroline Shearing, στο οποίο αποκαλύπτονται οι απίστευτες ομορφιές και τα πολλά πρόσωπα της Ηπείρου. Ιωάννινα, Ζαγοροχώρια, Μέτσοβο, Πάργα

Ήπειρος: Ένας τόπος με πλούσια ομορφιά και ιστορία (Βίντεο)

Πρόσφατα, η Telegraph δημοσίευσε ένα άρθρο της Caroline Shearing, στο οποίο αποκαλύπτονται οι απίστευτες ομορφιές και τα πολλά πρόσωπα της Ηπείρου. Ιωάννινα, Ζαγοροχώρια, Μέτσοβο, Πάργα και Σύβοτα, Αχέροντας είναι λίγα μόνο από τα μέρη που αποδεικνύουν πόσο μοναδικός και ευλογημένος είναι αυτός ο τόπος.

Η Ήπειρος μας είναι περισσότερο γνωστή από τα ορεινά της χωριά και την οροσειρά της Πίνδου. Και πράγματι τα παραδοσιακά, πετρόκτιστα χωριουδάκια της είναι πανέμορφα και προσελκύουν πολλούς χειμερινούς τουρίστες. Όμως, αυτό δεν είναι το μοναδικό πρόσωπο αυτής της περιοχής: εκτός από επιβλητικές οροσειρές και φαράγγια (όπως του Βίκου), υπάρχουν καταπράσινα δάση, ποτάμια με γαλαζοπράσινα νερά (στα οποία μάλιστα οι κάτοικοι κολυμπούν το καλοκαίρι) μα και ονειρικές παραλίες σε ατέλειωτη ακτογραμμή με λευκή άμμο.

Advertisment

Και εκτός από τη φυσική ομορφιά, η ιστορία της εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη. Η αρχαία Δωδώνη με το εντυπωσιακό της θέατρο, το ξακουστό Νεκρομαντείο Εφύρας, τα μοναστήρια, η αρχαία Νικόπολη που είναι εντυπωσιακά καλοδιατηρημένη, καλντερίμια, αλλά και τα τοξωτά πετρόκτιστα γεφύρια που αντέχουν στο πέρασμα του χρόνου και έχουν γίνει ένα με τη φύση. Το ταφικό ηρώο στο Ζερβοχώρι, ο αρχαίος οικισμός στο Πολυνέρι, στη Βροσίνα, το Δημόκαστρο στην παραλία Καραβοστάσι και ο πύργος του Ραγίου στην Ηγουμενίτσα.

Η Ήπειρος αναπτύσσεται τουριστικά με αλματώδεις ρυθμούς κάθε καλοκαίρι που περνά και οι ξένοι τουρίστες το γνωρίζουν καλά αυτό. Η ίδια η  βρετανική Telegraph αναφέρει ότι είναι ένας τόσο εντυπωσιακός τόπος που ξεπερνά σε ομορφιά τόσο τη Σκωτία, όσο και την Προβηγκία. Το μυστικό για μια υπέροχη εμπειρία είναι να αφήσουμε στην άκρη το χάρτη και τους ταξιδιωτικούς οδηγούς και να περιπλανηθούμε από χωριό σε χωριό και από κολπίσκο σε κολπίσκο, εξερευνώντας μόνοι μας τον τόπο.

Το παρακάτω εντυπωσιακό βίντεο σε παραγωγή up Drones μας δείχνει από ψηλά τους λιγότερο ή περισσότερο κρυμμένους θησαυρούς της περιοχής, πετώντας πάνω από ποτάμια, λίμνες, βουνά, αλλά και γαλαζοπράσινες παραλίες.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μνημείο Ζαλόγγου: Η αυτοθυσία των ηρωίδων Σουλιωτισσών που έπεσαν «εν χορώ» (βίντεο)
Μετεωροειδές έπεσε σε περιοχή των Ιωαννίνων - Δείτε το βίντεο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο
Urban_Stripes--8copy
Προϊστορικός Οικισμός Δισπηλιού: Ο λιμναίος οικισμός που χρονολογείται από το 5000 π.Χ (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση