Η κλίμακα για την εκτίμηση της φυσικής μας κατάστασης. Το τεστ του Ψυχολόγου Tom Cash

Είναι αρκετά της μόδας τον τελευταίο καιρό, και όχι μόνο, κλισέ φράσεις όπως «Δεν μπορείς να κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του» και

Η κλίμακα για την εκτίμηση της φυσικής μας κατάστασης. Το τεστ του Ψυχολόγου Tom Cash

Είναι αρκετά της μόδας τον τελευταίο καιρό, και όχι μόνο, κλισέ φράσεις όπως «Δεν μπορείς να κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του» και «Η ομορφιά δεν είναι μόνο θέμα εξωτερικής εμφάνισης». Και βέβαια οι περισσότεροι – με μια πρώτη ανάγνωση – θα δείξουν ότι συμφωνούν, όπως είναι λογικό. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με διεθνείς έρευνες, πάνω από το 80% των ανθρώπων νοιάζονται για την εξωτερική τους εμφάνιση αλλά και τη γνώμη των άλλων! Οι ίδιες έρευνες βρήκαν πως πολλοί είναι εκείνοι, ιδίως οι γυναίκες, που δεν είναι και τόσο… καλοί όταν καλούνται να κρίνουν τον εαυτό τους.

Η διαμόρφωση της αυτοεικόνας επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες όπως είναι οι «σημαντικοί άλλοι» (οικογένεια, φίλοι/συμμαθητές, δάσκαλοι, εργοδότες κ.λπ.), η σύγκριση με άλλα πρόσωπα, οι ρόλοι τους οποίους αναλαμβάνουμε κ.λπ. Οι «σημαντικοί άλλοι» κατέχουν ένα ρόλο «καθρέφτη» στη ζωή του ατόμου, και έχουν την δυνατότητα να επηρεάσουν την αυτοεικόνα του. Η ανατροφοδότηση την οποία λαμβάνει το άτομο από τους γύρω του μπορεί να επιβεβαιώσει την γνώμη που έχει το ίδιο το άτομο για τον εαυτό του ή να την διαψεύσει δημιουργώντας του εσωτερική σύγχυση (Burns, 1982).

Σε προηγούμενο τεστ είδαμε την κλίμακα για την εκτίμηση της εξωτερικής μας εμφάνισης. Στο πλαίσιο αυτής της μελέτης, από τον ψυχολόγο Tom Cash, έχουμε δημιουργήσει το παρακάτω τεστ το οποίο εξετάζει το πώς νιώθουμε για τον εαυτό και το σώμα μας από την πλευρά της φυσικής κατάστασης. Θα σας δοθούν 16 ερωτήσεις, με τη μορφή δηλώσεων. Οι απαντήσεις των ερωτήσεων κυμαίνονται σε μία κλίμακα από το “Συμφωνώ απόλυτα”, μέχρι το “Διαφωνώ απόλυτα”. Εσείς επιλέγετε την απάντηση που σας ταιριάζει περισσότερο, αναλόγως με το αν συμφωνείτε ή όχι στις δηλώσεις που θα προηγούνται.

Το αποτέλεσμα θα σας δείξει την άποψη που έχετε για τη φυσική σας κατάσταση και τις δυνατότητες του σώματός σας γενικότερα. Έχετε εμπιστοσύνη στο σώμα σας; Πιστεύετε ότι είστε αρκετά ενεργοί σωματικά; Θεωρείτε πως μπορείτε να ανταπεξέλθετε σε λιγότερο ή περισσότερο απαιτητικές δραστηριότητες; Κάντε το τεστ και διαπιστώστε το!

1=Συμφωνώ απόλυτα / 2= Συμφωνώ / 3=Δεν είμαι σίγουρος / 4= Διαφωνώ / 5= Διαφωνώ απόλυτα

[viralQuiz id=206]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε