Το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο της Ευρώπης θα ανοίξει σύντομα στη Νορβηγία

Σύντομα θα έχουμε άλλον ένα καλό λόγο για να επισκεφθούμε τη Νότια Νορβηγία: ένα δείπνο στα πέντε μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο της Ευρώπης θα ανοίξει σύντομα στη Νορβηγία

Σύντομα θα έχουμε άλλον ένα καλό λόγο για να επισκεφθούμε τη Νότια Νορβηγία: ένα δείπνο στα πέντε μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το «Under» στη Βόρεια Θάλασσα της Νορβηγίας θα έχει μήκος 35.5 μέτρα και έκταση 500 τ.μ. Το εστιατόριο θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνιά του την άνοιξη του 2019, αναβαθμίζοντας σημαντικά την περιοχή.

Όπως τονίζουν οι ιδιοκτήτες και εμπνευστές της ιδέας, ο στόχος είναι να προσελκύσουν τουρίστες από όλο τον κόσμο. Το εστιατόριο θα χτιστεί στα άγρια νερά του Spangereid στο Lindesnes, στο νοτιότερο τμήμα της Νορβηγίας.  Να οι λόγοι που αυτό το εστιατόριο θα είναι το πιο εντυπωσιακό του κόσμου:

Advertisment

– Το Under θα είναι ουσιαστικά το μεγαλύτερο υποβρύχιο εστιατόριο στον κόσμο με χωρητικότητα 100 ατόμων και θα εκτείνεται σε τρεις ορόφους.

– Αυτό το θαύμα θα είναι το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο στην Ευρώπη.

– Διάφοροι περιβαλλοντικοί ερευνητές εμπλέκονται στον σχεδιασμό ώστε η εμπειρία να είναι πραγματικά ξεχωριστή και φυσικά απολύτως ασφαλής.

Advertisment

– Θα υπάρχει ένας μεγαλειώδης γυάλινος τοίχος που θα παρέχει πανοραμική θέα της θάλασσας.

– Οι ερευνητές θα “εκπαιδεύσουν” τα ψάρια να πλησιάζουν το γυάλινο τοίχο, ώστε να προσφέρουν στους πελάτες θέαμα και θα υπάρχει πλαγκτόν για να τα προσελκύει.

– Όταν το εστιατόριο θα είναι κλειστό, ο χώρος θα λειτουργήσει ως βιολογικό ερευνητικό κέντρο, όπου θα μπορεί να γίνει παρατήρηση της υδρόβιας ζωής, αλλά θα πραγματοποιηθούν και πειράματα για τη μελέτη της συμπεριφοράς της θαλάσσιας ζωής κατά τη διάρκεια των εποχιακών αλλαγών.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τουρισμός για όλους 2024: Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια | Ποιοι μένουν εκτός
Η ιστορία των δύο σκύλων που θα σας κάνει να δακρύσετε (βίντεο)
Παταγονία: Βρέθηκαν οι αρχαιότεροι πίνακες ζωγραφικής, ηλικίας 8.200 ετών!
Athens Book Space | Δωρεάν δράσεις στον γυάλινο χώρο χαλάρωσης και ανάγνωσης στο Πάρκο Ελευθερίας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση