Ελεύθερη απόδοση Πάνος Τσινόπουλος – Σύμβουλος επικοινωνίας κ μάρκετινγκ

Κατά την διάρκεια ενός σεμιναρίου με πενήντα συμμετέχοντες, ξαφνικά ο ομιλητής διέκοψε την ομιλία του και αποφάσισε να το μετατρέψει σε διαδραστικό.  Άρχισε να μοιράζει από ένα μπαλόνι στον καθένα. Τους ζήτησε να γράψουν το όνομά τους πάνω στο μπαλόνι με μαρκαδόρο. Στη συνέχεια μάζεψε τα πενήντα μπαλόνια και τα έβαλε σε μια άλλη αίθουσα.

Αργότερα, ζήτησε και από τους πενήντα να περάσουν στην άλλη αίθουσα και να βρει ο καθένας το μπαλόνι που έγραφε το όνομα του, αυτό έπρεπε να γίνει αυστηρά μέσα σε πέντε λεπτά. Τα πέντε λεπτά πέρασαν και κανείς δεν μπόρεσε να βρει το δικό του μπαλόνι. Στη συνέχεια, ζήτησε από όλους να πιάσουν τυχαία κάποιο μπαλόνι και να το δώσουν σ’ αυτόν που το όνομα του ήταν γραμμένο επάνω.

Μετά από πέντε λεπτά, ο κάθε ένας κρατούσε χαρούμενος στα χέρια του το δικό του μπαλόνι. Τότε ο ομιλητής συνέχισε λέγοντας: «αυτό ακριβώς συμβαίνει και στη ζωή μας. Ο καθένας ψάχνει να βρει την ευτυχία μόνος του αλλά δεν καταφέρνει να την βρει. Η ευτυχία μας βρίσκεται μόνο μέσα από την ευτυχία των άλλων. Μόνο όταν χαρίσεις ευτυχία στους συνανθρώπους σου τότε θα βρεις και εσύ τη δική σου. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το οικογενειακό, κοινωνικό αλλά και επαγγελματικό περιβάλλον. Αυτός είναι ο πραγματικός σκοπός της ζωής».

Συγγραφέας Πάνος Τσινόπουλος

Επί σειρά ετών σύμβουλος επικοινωνίας και μάρκετινγκ, η εμπειρία μου δίδαξε ότι το βασικό συστατικό της αποτυχίας, είναι η έλλειψη επικοινωνίας. Μια έλλειψη επικοινωνίας, που δεν αφήνει τον άνθρωπο να αγγίξει και να αγγιχτεί. Αυτή η μοναξιά οδηγεί σε πλήθος προβλημάτων τόσο σωματικών όσο και ψυχολογικών. Η λύση σίγουρα δεν μπορεί να είναι μονόπλευρη και έτσι συμμετέχω σε μια ομάδα ανθρώπων που τολμούν να επικοινωνήσουν και να καταθέσουν ψυχή σε μια προσπάθεια βελτίωσης τόσο της εσωτερική όσο και εξωτερικής επικοινωνίας με όπλο την καθημερινή αυτοβελτίωση, για να γίνεις εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις στους άλλους.

Δείτε όλα τα άρθρα

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Διαβάστε επίσης
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε