, ,

Το μπαλόνι και ο πραγματικός σκοπός της ζωής

Ελεύθερη απόδοση Πάνος Τσινόπουλος – Σύμβουλος επικοινωνίας κ μάρκετινγκ Κατά την διάρκεια ενός σεμιναρίου με πενήντα συμμετέχοντες, ξαφνικά ο ομιλητής διέκοψε την ομιλία του και

Ελεύθερη απόδοση Πάνος Τσινόπουλος – Σύμβουλος επικοινωνίας κ μάρκετινγκ

Κατά την διάρκεια ενός σεμιναρίου με πενήντα συμμετέχοντες, ξαφνικά ο ομιλητής διέκοψε την ομιλία του και αποφάσισε να το μετατρέψει σε διαδραστικό.  Άρχισε να μοιράζει από ένα μπαλόνι στον καθένα. Τους ζήτησε να γράψουν το όνομά τους πάνω στο μπαλόνι με μαρκαδόρο. Στη συνέχεια μάζεψε τα πενήντα μπαλόνια και τα έβαλε σε μια άλλη αίθουσα.

Advertisment

Αργότερα, ζήτησε και από τους πενήντα να περάσουν στην άλλη αίθουσα και να βρει ο καθένας το μπαλόνι που έγραφε το όνομα του, αυτό έπρεπε να γίνει αυστηρά μέσα σε πέντε λεπτά. Τα πέντε λεπτά πέρασαν και κανείς δεν μπόρεσε να βρει το δικό του μπαλόνι. Στη συνέχεια, ζήτησε από όλους να πιάσουν τυχαία κάποιο μπαλόνι και να το δώσουν σ’ αυτόν που το όνομα του ήταν γραμμένο επάνω.

Μετά από πέντε λεπτά, ο κάθε ένας κρατούσε χαρούμενος στα χέρια του το δικό του μπαλόνι. Τότε ο ομιλητής συνέχισε λέγοντας: «αυτό ακριβώς συμβαίνει και στη ζωή μας. Ο καθένας ψάχνει να βρει την ευτυχία μόνος του αλλά δεν καταφέρνει να την βρει. Η ευτυχία μας βρίσκεται μόνο μέσα από την ευτυχία των άλλων. Μόνο όταν χαρίσεις ευτυχία στους συνανθρώπους σου τότε θα βρεις και εσύ τη δική σου. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το οικογενειακό, κοινωνικό αλλά και επαγγελματικό περιβάλλον. Αυτός είναι ο πραγματικός σκοπός της ζωής».

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πράξεις καλοσύνης που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας
Γκάντι: Για να σταματήσει η φυσική βία πρέπει πρώτα να σταματήσει η παθητική βία
Ο Αρίν και το δικαστήριο | Μια ιστορία για τις αξίες και το πραγματικό νόημα της δικαιοσύνης
Μην ελέγχετε με φόβο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση