, ,

Αγριαψιθιά: 6 τρόποι να τη χρησιμοποιήσουμε θεραπευτικά

Η Αγριαψιθιά είναι γνωστή και ως Αχιλλέα η χιλιόφυλλος και η επιστημονική της ονομασία είναι Achillea millefolium. Αποτελούσε διαδεδομένο βότανο στην αρχαιότητα λόγω των

Αγριαψιθιά: 6 τρόποι να τη χρησιμοποιήσουμε θεραπευτικά

Η Αγριαψιθιά είναι γνωστή και ως Αχιλλέα η χιλιόφυλλος και η επιστημονική της ονομασία είναι Achillea millefolium. Αποτελούσε διαδεδομένο βότανο στην αρχαιότητα λόγω των πολλαπλών θεραπευτικών του ιδιοτήτων. Μάλιστα, μπορούμε να το μαζέψουμε μόνοι μας από τη φύση, να το αποθηκεύσουμε σε γυάλινο καλά κλεισμένο βάζο και να το διατηρήσουμε εκεί μέχρι και για 5 χρόνια σε ένα ξηρό, σκοτεινό σημείο του σπιτιού μας.

Μπορούμε λοιπόν να εκμεταλλευτούμε τις τόσες θεραπευτικές δράσεις της αγριαψιθιάς και μάλιστα με εύκολους τρόπους: χρησιμοποιώντας το σε μορφή βάμματος, ροφήματος και αφεψήματος.

Advertisment

6 τρόποι να χρησιμοποιήσουμε θεραπευτικά την αγριαψιθιά

Έμμηνος κύκλος

Οι γυναίκες που παρουσιάζουν άτακτο εμμηνορροϊκό κύκλο ή έντονους κοιλιακούς σπασμούς κατά την περίοδο μπορούν να καταναλώνουν ένα έγχυμα από: Αχιλλέα, χαμομήλι και μελλισόχορτο.

Δυσπεψία

Αν ταλαιπωρείστε από συχνή δυσπεψία, μπορείτε να φτιάξετε ένα βάμμα Αχιλλέας και να προσθέτετε στο τσάι σας: 20 σταγόνες, 3 φορές την ημέρα. 6 σταγόνες το πρωί, το μεσημέρι και το 7 σταγόνες το βράδυ.

Κρυολόγημα

Για την ανακούφιση από το κρυολόγημα, μπορείτε να φτιάξετε ένα έγχυμα που να περιέχει ίση ποσότητα Αχιλλέας, μέντας και κουφοξυλιάς. Διατηρείτε το έγχυμα και βάζετε ένα κουταλάκι από αυτό σε ζεστό νερό για 10 με 20 λεπτά. Μπορείτε να καταναλώσετε 3 φορές την ημέρα σε ένα φλιτζάνι.

Advertisment

Ουροποιητικό σύστημα

Για να διατηρήσετε την υγεία του ουροποιητικού σας συστήματος, προσθέστε 30 σταγόνες βάμμα αχιλλέας στο ρόφημα ή τσάι σας, 3 φορές την ημέρα.

Πυρετός

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε 1 γεμάτο φλιτζάνι νερό, 1 πρέζα τσίλι, 1 κουταλάκι Αχιλλέα και 1 κουταλάκι ευπατόριο (αγριμόνιο). Βράζουμε το μίγμα για 5 λεπτά, το αφήνουμε 1 λεπτό για να μην καούμε και το καταναλώνουμε ζεστό. Μπορείτε να επαναλάβετε άλλες 3 φορές μέσα στην ίδια μέρα.

Λοίμωξη του πεπτικού

Για να ανακουφίσετε το στομάχι και τη γαστρεντερική οδό, αναμίξτε ίση ποσότητα από μέντα, Αχιλλέα και Καλογιάννη. Στη συνέχεια, παρασκευάστε ένα ρόφημα με 2 κουταλάκια του γλυκού από αυτό το μίγμα σε 1 ζεστό φλιτζάνι νερού. Μπορεί να καταναλωθεί 2 φορές την ημέρα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Εκατό νέα είδη θαλάσσιας ζωής ανακάλυψαν επιστήμονες σε βάθος σχεδόν 5.000 μέτρων!
Τιτάνας: Οι αμμόλοφοι στον δορυφόρο του Κρόνου είναι θρυμματισμένα φεγγάρια
Μαύρες τρύπες-βρέφη είναι οι κόκκινες κουκίδες που εντόπισε το τηλεσκόπιο James Webb
Εξέλιξη των ζώων: Τα αρσενικά αναπτύσσουν μεγαλύτερα όπλα, ενώ τα θηλυκά μεγαλύτερο εγκέφαλο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση