,

Αληθινή αγάπη είναι να αποδεχόμαστε το σύντροφό μας όπως είναι και όχι να τον αλλάζουμε

Η αληθινή αγάπη δεν γνωρίζει περιορισμούς, συνθήκες και κρυμμένα κίνητρα. Όταν δύο άνθρωποι αγαπούν πραγματικά ο ένας τον άλλο, εξελίσσονται στις καλύτερες εκδοχές του

Αληθινή αγάπη είναι να αποδεχόμαστε το σύντροφό μας όπως είναι και όχι να τον αλλάζουμε

Η αληθινή αγάπη δεν γνωρίζει περιορισμούς, συνθήκες και κρυμμένα κίνητρα. Όταν δύο άνθρωποι αγαπούν πραγματικά ο ένας τον άλλο, εξελίσσονται στις καλύτερες εκδοχές του εαυτού τους.

Όταν δύο άνθρωποι κινητοποιούνται από ειλικρινή, βαθιά, άνευ όρων αγάπη, αποδέχονται ο ένας τον άλλο έτσι όπως είναι. Αγαπούν τον αληθινό εαυτό του άλλου. Γνωρίζουν τις αρετές, τις επιτυχίες, αλλά και τα δυνατά σημεία τους και στηρίζουν, κινητοποιώντας ο ένας τον άλλο.

Advertisment

Όμως, γνωρίζουν και τις αδυναμίες, τους φόβους και τα προβλήματά τους, αλλά αγαπούν και αυτά. Δεν τους κάνουν να νιώθουν αδύναμοι και ανάξιοι. Αντιθέτως, δέχονται και αγαπούν όλα τα λάθη τους, επειδή κι αυτά αποτελούν αδιαχώριστο μέρος του ανθρώπου που λατρεύουν.

Σε κάποιες περιπτώσεις, μπαίνουμε σε σχέσεις όχι λόγω αγνής αγάπης, αλλά λόγω άλλων κινήτρων. Αγαπάμε εγωιστικά τον άλλο, ή καλύτερα την εξιδανικευμένη εικόνα του που έχουμε δημιουργήσει στο νου μας. Ερωτευόμαστε τον άνθρωπο που θα θέλαμε να είναι, όχι αυτό που είναι.

Αλλά το να πιστεύουμε ότι έχουμε το δικαίωμα να ελέγχουμε τη ζωή του άλλου και να την προσαρμόζουμε ώστε ταιριάζει στη δική μας «ιδανική» εικόνα, δεν είναι μόνο άδικο, αλλά και ανόητο.Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται να ερωτευθούν τον αληθινό εαυτό ενός άλλου ανθρώπου;

Advertisment

Υπάρχει πάνω από μία απάντηση. Για παράδειγμα, ίσως νιώθουμε ανασφάλεια για τον εαυτό μας και δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε. Ή ίσως φοβόμαστε ότι εκείνοι θα προβάλουν τις δικές τους ανασφάλειες και φόβους πάνω μας και ίσως ακόμα και να μας πληγώσουν. Όμως, αντί να αναζητάτε τι χρειάζεται να αλλάξει ο άλλος για να ταιριάζει στα δικά σας θέλω, απλά αφεθείτε να ερωτευθείτε χωρίς να εστιάζετε στις αδυναμίες.

Επειδή καθώς ο χρόνος προχωρά, θα δείτε ότι και οι δύο αλλάζετε και αυτό είναι αναπόφευκτο. Όταν η αγάπη που έχετε είναι αγνή, βαθιά και άνευ όρων, κινητοποιείτε ο ένας τον άλλο να εργαστεί από μόνος του για να βελτιώσει τον εαυτό του και να φτάσει στο πλήρες δυναμικό του.

Όταν η αγάπη σας είναι αληθινή, εμπνέετε ο ένας τον άλλο να γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Προσπαθείτε να γίνετε το άτομο που ο σύντροφός σας αξίζει και αυτό είναι αμοιβαίο.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μήπως ασκώ υπερβολική κριτική στους άλλους; Πώς θα το καταλάβω και πώς μπορώ να το διορθώσω;
Ν. Καζαντζάκης: Η λαχτάρα της λευτεριάς
Χάνουμε χρόνο όταν επενδύουμε σε αυτούς που δεν έχουν χρόνο για εμάς
Μέσα από τα μάτια μου: Ο φίλος μου... η ημικρανία

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση