, ,

Οι άνθρωποι αντλούμε ενέργεια ο ένας από τον άλλο για να αναπτυχθούμε, όπως τα φυτά

Όλοι γνωρίζουμε ότι για να καλλιεργήσουμε φυτά και λουλούδια, χρειαζόμαστε νερό και φως. Κι αν σας λέγαμε ότι και οι άνθρωποι δεν διαφέρουν ως

Οι άνθρωποι αντλούμε ενέργεια ο ένας από τον άλλο για να αναπτυχθούμε, όπως τα φυτά

Όλοι γνωρίζουμε ότι για να καλλιεργήσουμε φυτά και λουλούδια, χρειαζόμαστε νερό και φως. Κι αν σας λέγαμε ότι και οι άνθρωποι δεν διαφέρουν ως προς αυτό και πως το σώμα μας ρουφά την ενέργεια του περιβάλλοντός του σαν σφουγγάρι; Αν έχετε νιώσει μία άβολη αίσθηση όταν βρίσκεστε σε μια συγκεκριμένη ομάδα, είναι πιθανό αυτή να οφείλεται σε ένα μείγμα ενέργειας και συναισθημάτων που υπάρχουν σε εκείνο το χώρο.

Μπορούμε να απορροφήσουμε την ενέργεια των άλλων ανθρώπων;

Μία πρόσφατη πρωτοποριακή έρευνα βρήκε ότι τα φυτά μπορούν να απορροφήσουν ενέργεια από άλλα φυτά, που παρέχει επίσης αποδείξεις για το ότι και οι άνθρωποι μπορούν να απορροφήσουν ενέργεια ο ένας από τον άλλο με παρόμοιο τρόπο. Η μελέτη διεξήχθη από τον Dr. Olaf Kruse του Πανεπιστημίου Bielefeld και συμπέρανε για πρώτη φορά ότι το πράσινο φύκι Chlamydomonas reinhardtii δεν χρησιμοποιεί μόνο τη φωτοσύνθεση αλλά διαθέτει και μια εναλλακτική πηγή ενέργειας που έλκει από άλλα φυτά.

Advertisment

Οι θερμίδες από την τροφή, τα μεταλλικά στοιχεία του νερού, το φως του ήλιου που λαμβάνουμε από το περιβάλλον μας, όπως επίσης και το οξυγόνο – αποτελούν στοιχεία που δείχνουν ότι εμείς ως άνθρωποι χρειαζόμαστε την απαραίτητη ενέργεια για να εξελιχθούμε και να ευημερήσουμε. Τα φυτά δεν διαφέρουν πολύ, αφού χρειάζονται το φως του ήλιου, τροφή, νερό και διοξείδιο του άνθρακα για να μεγαλώσουν.

Η ερευνητική ομάδα παρατήρησε ένα μικρό είδος πράσινου φυκιού για ένα χρονικό διάστημα, σε σημείο που δεν μπορούσε να λάβει τις βασικές πηγές ενέργειας. Λόγω των ανεπαρκών πόρων, το είδος αυτό άρχισε να έλκει ενέργεια από μονοκύτταρα φυτά που βρίσκονται γύρω του. Έτσι, μπορούσε να δημιουργήσει ένζυμα, τα οποία έπεπταν την κυτταρίνη από τα περιβάλλοντα φυτά για να αποκτήσουν τις ιδιότητες που χρειάζονταν για να αναπτυχθούν.

Ο καθηγητής Kruse δήλωσε πως ήταν η πρώτη φορά που μια τέτοια συμπεριφορά παρατηρείται σε φυτό. Αυτά τα φύκια μπορούν να χωνέψουν την κυτταρίνη κόντρα σε κάθε προηγούμενο εγχειρίδιο λειτουργίας τους. Ως εκ τούτου, αυτό που βλέπουμε είναι φυτά να τρώνε άλλα φυτά. Αν αυτό το συγκρίνουμε με την ανθρώπινη συμπεριφορά, κάτι που κάνει και ο ερευνητής, μπορούμε να εξάγουμε το συμπέρασμα ότι ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να νιώθουμε άβολα, όταν βρισκόμαστε σε αντίστοιχα, συγκεκριμένα περιβάλλοντα.

Advertisment

Η Dr. Olivia Bader-Lee πιστεύει ότι έχει ίσως έρθει η στιγμή να αρχίσουμε να εξερευνούμε τον τομέα της βιοενέργειας, αν και προσθέτει πως τέτοιες μελέτες θα γίνουν πιο δυνατές τα επόμενα χρόνια, όταν η τεχνολογία θα είναι πιο εξελιγμένη και θα δούμε πως αυτές οι θεωρίες ισχύουν παρομοίως και για τους ανθρώπους. Ο ανθρώπινος οργανισμός είναι σαν ένα φυτό, έλκει την απαιτούμενη ενέργεια για να θρέφει τις συναισθηματικές του καταστάσεις και αυτό μπορεί να δώσει ενέργεια σε κύτταρα ή να αυξήσει τα επίπεδα της κορτιζόλης και να καταβολίσει κύτταρα ανάλογα το συναισθηματικό ερέθισμα.

Πώς να αποφεύγουμε τα ενεργειακά βαμπίρ

Οπότε πώς μπορούμε να καθαρίσουμε το χώρο μας και να εμποδίσουμε αυτή την ανταλλαγή ενέργειας, όταν μας προκαλεί αρνητικά συναισθήματα; Παρακάτω προτείνονται ορισμένα εργαλεία.

1. Μείνετε συγκεντρωμένοι

Όταν είμαστε επικεντρωμένοι στον πνευματικό εαυτό μας (όχι στο εγώ), μπορούμε να αναγνωρίσουμε πότε αισθανόμαστε ότι κάτι εισβάλει στο χώρο μας.

2. Αυτό στο οποίο αντιστεκόμαστε, επιμένει

Η αντίσταση θα κάνει τις ανεπιθύμητες ενέργειες να επιμένουν. Αν νιώθετε πράγματι άβολα με συγκεκριμένα άτομα ή ομάδες, αντί να αντιστέκεστε, φανταστείτε ότι είστε αόρατοι ή διάφανοι και έτσι η αρνητική ενέργεια περνά μέσα από εσάς και φεύγει.

3. Απολαύστε τον προσωπικό σας χώρο

Αν δεν τιμήσουμε τον προσωπικό μας χώρο, όπως για παράδειγμα τα όρια που με τόσο κόπο έχουμε χτίσει, θα δείχνουμε πιο ευάλωτοι στην αρνητική ενέργεια των άλλων. γι’ αυτό, το κλειδί είναι νιώσετε αυτοπεποίθηση με τον προσωπικό σας χώρο και να τον υπερασπιστείτε.

[toggle title="Πηγές"]

https://ekvv.uni-bielefeld.de/blog/uninews/entry/algae_can_draw_energy_from

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

spiliotis2
acropolis
IFS: Η θεραπεία Εσωτερικών Οικογενειακών Συστημάτων είναι μια επαναστατική προσέγγιση του ανθρώπινου ψυχισμού
askiseis arhtrosis

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση