,

Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερους «παράλογους» οραματιστές

Ένα από τα αγαπημένα μου αποφθέγματα είναι του Τζορτζ Μπέρναρντ Σο, που παρατήρησε: «Οι λογικοί άνθρωποι προσαρμόζονται στον κόσμο• οι παράλογοι επιμένουν να προσπαθούν

Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερους «παράλογους» οραματιστές

Ένα από τα αγαπημένα μου αποφθέγματα είναι του Τζορτζ Μπέρναρντ Σο, που παρατήρησε: «Οι λογικοί άνθρωποι προσαρμόζονται στον κόσμο• οι παράλογοι επιμένουν να προσπαθούν να προσαρμόσουν τον κόσμο πάνω τους. Επομένως, κάθε πρόοδος οφείλεται στους παράλογους ανθρώπους».

Σκεφτείτε για λίγο αυτή την ιδέα, σας παρακαλώ. Πιστεύω ότι είναι σπουδαία λόγια. Προφανώς, πρέπει να είστε πρακτικοί και να λειτουργείτε έξυπνα καθώς κινείστε μέσα στον κόσμο. Συμφωνώ ότι είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε την κοινή λογική.

Advertisment

Είναι αλήθεια ότι τα ανόητα ρίσκα μπορεί να καταλήξουν σε δύσκολες καταστάσεις. Αφού όμως τα είπαμε αυτά, μη φοβάστε την αποτυχία και την απογοήτευση τόσο πολύ ώστε να μην τολμάτε να ονειρευτείτε. Μην είστε πάντα τόσο πολύ λογικοί και πρακτικοί και συνετοί ώστε να αρνείστε να αρπάξετε τις λαμπρές ευκαιρίες, όταν παρουσιάζονται. Εξερευνήστε τα όρια των δυνατοτήτων που σας ανοίγονται.

Να θυμάστε ότι οι επικριτές πάντα γελούσαν με τα οράματα των τολμηρών στοχαστών και των αξιόλογων ιδεαλιστών. Αγνοήστε τους. Να γνωρίζετε ότι κάθε εξαιρετικό βήμα της ανθρώπινης προόδου επιτεύχθηκε χάρη στις ηρωικές προσπάθειες κάποιου στον οποίο είπαν ότι η ιδέα του ήταν αδύνατον να γίνει πραγματικότητα.

Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερους οραματιστές. Ψυχές παράλογες που μάχονται με την παρόρμηση να είναι συνηθισμένες. Που αντιστέκονται στον πειρασμό του εφησυχασμού και στην τάση να κάνουν τα πράγματα όπως γίνονταν πάντα. Μπορείτε να ανήκετε κι εσείς σε αυτούς. Αρχίζοντας από σήμερα. Ο Χαλίλ Γκιμπράν, στον Προφήτη, το έθεσε πολύ πιο όμορφα από ό,τι θα μπορούσα ποτέ εγώ να το θέσω, όταν έγραψε: «Ο πόθος της άνεσης δολοφονεί το πάθος της ψυχής».

Advertisment

Απόσπασμα από το βιβλίο του Robin Sharma “Για μια υπέροχη ζωή, μέρος 2ο” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Επίκουρος: «Κούφια είναι τα λόγια του φιλόσοφου που προσφέρει θεραπεία χωρίς ανθρώπινα δεινά»
Θεραπείες με τις Δυνάμεις του Νου στη Σύγχρονη Εποχή
Αν εγώ ήμουν φως... εσύ δεν θα βυθιζόσουν στο σκοτάδι
Η ευτυχία δεν είναι προορισμός... αλλά ταξίδι

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση