,

Οδηγός λεωφορείου κατέβασε όλους τους επιβάτες γιατί δεν βοήθησαν άνδρα ΑΜΕΑ να επιβιβαστεί

Ένας Γάλλος οδηγός λεωφορείου στο Παρίσι έγινε το «πρόσωπο της ημέρας» όταν αποφάσισε να κατεβάσει από το λεωφορείο της γραμμής όλους τους επιβάτες γιατί

Οδηγός λεωφορείου κατέβασε όλους τους επιβάτες γιατί δεν βοήθησαν άνδρα ΑΜΕΑ να επιβιβαστεί

Ένας Γάλλος οδηγός λεωφορείου στο Παρίσι έγινε το «πρόσωπο της ημέρας» όταν αποφάσισε να κατεβάσει από το λεωφορείο της γραμμής όλους τους επιβάτες γιατί δεν βοήθησαν έναν άνδρα ΑΜΕΑ να επιβιβαστεί και δεν του έκαναν χώρο.

Ο Francois Le Berre, πάσχει από πολλαπλή σκλήρυνση και μετακινείται με αναπηρικό καροτσάκι. Περίμενε στη στάση το λεωφορείο προκειμένου να κατευθυνθεί σε σταθμό του Μετρό στο Παρίσι.

Advertisment

Όταν το λεωφορείο έφτασε, ο οδηγός κατέβασε τη ράμπα για να ανέβει, αλλά οι επιβάτες που βρίσκονταν ήδη μέσα στο όχημα δεν μετακινήθηκαν καθόλου όταν ο άντρας προσπαθούσε να μπει με αποτέλεσμα να μη χωρά και να μείνει απ’ έξω.

Ο οδηγός του λεωφορείου, βλέποντας την αδιαφορία των επιβατών εξοργίστηκε και είπε σε όλους τους επιβάτες να κατέβουν αμέσως από το λεωφορείο. Αμέσως μετά, είπε στον Francois και στον αδερφό του να ανέβει με το αναπηρικό του αμαξίδιο στο όχημα και συνέχισε τη διαδρομή του μόνο με αυτούς τους δύο επιβάτες.

«Χθες περιμένοντας σε μια στάση λεωφορείου στο Παρίσι γέλασα γιατί κανένας δεν ήθελε να μετακινηθεί. Όταν κανένας δεν μετακινήθηκε, ο οδηγός σηκώθηκε και είπε “Τερματικός σταθμός! Κατεβείτε όλοι από το λεωφορείο», διηγήθηκε ευδιάθετος ο Francois.

Advertisment

Ο άνδρας υποστηρίζει ότι ο οδηγός του είπε ότι μια μέρα όλοι μπορεί να χρειαστούν ένα αναπηρικό καροτσάκι. Ο οδηγός ήθελε απλά να δείξει λίγη ευγένεια, πρόσθεσε. Το περιστατικό έγινε γνωστό στο Twitter και η είδηση κατακλύστηκε από σχόλια που έδιναν συγχαρητήρια στον οδηγό και τον επαινούσαν για την κίνησή του αυτή. Τώρα η εταιρία αναζητεί τον οδηγό, ώστε να τον συγχαρεί και η ίδια.

Τα λεωφορεία στο Παρίσι έχουν ειδικά διαμορφωμένους χώρους για να επιβιβαστούν ένας με δύο άνθρωποι με αναπηρικά καροτσάκια ενώ οι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι να τους δίνουν προτεραιότητα. Το ίδιο ισχύει και στα δικά μας λεωφορεία, τα οποία έχουν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη μέση περίπου του οχήματος, τόσο για τα αναπηρικά αμαξίδια, όσο και για τα καροτσάκια των μωρών.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Νιόκαστρο: Το εντυπωσιακό κάστρο της Πύλου από ψηλά (βίντεο)
Παραπληγικός άνδρας με εμφύτευμα εγκεφάλου παίζει σκάκι σε H/Y μόνο με τη σκέψη!
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης | Μαραθώνιος ποίησης στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ
Παναγία Κακαβιώτισσα: Η ελληνική εκκλησία χωρίς σκεπή που ξεχωρίζει σε ολόκληρο τον κόσμο (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση