,

Όσο περισσότερους σπόρους σπείρετε, τόσο περισσότερα φυτά θα δείτε να μεγαλώνουν

Λένε, και είναι αλήθεια, ότι όσο πιο σκληρά δουλεύεις, τόσο πιο τυχερός είσαι. Ίσως απορείτε: «Είναι άραγε μια υπέροχη ζωή το αποτέλεσμα της τύχης

Όσο περισσότερους σπόρους σπείρετε, τόσο περισσότερα φυτά θα δείτε να μεγαλώνουν

Λένε, και είναι αλήθεια, ότι όσο πιο σκληρά δουλεύεις, τόσο πιο τυχερός είσαι. Ίσως απορείτε: «Είναι άραγε μια υπέροχη ζωή το αποτέλεσμα της τύχης ή λειτουργεί κάποια ακολουθία φυσικών νόμων που παράγει σπουδαία αποτελέσματα μόλις συμμορφωθούμε σε αυτούς;».

Η απάντησή μου, λοιπόν, είναι η εξής: Καλά πράγματα συμβαίνουν στους ανθρώπους που κάνουν καλά πράγματα. Κάντε τα σωστά πράγματα και αναπόφευκτα θα δείτε τα σωστά αποτελέσματα. Τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι πολύ τις αγροτικές εργασίες. Όχι, δεν σκοπεύω να εγκαταλείψω αυτά τα πράγματα με την ηγεσία και την προσωπική επιτυχία και να αρχίσω να περνάω τις μέρες μου καλλιεργώντας καλαμπόκι (αν και θα ήταν ωραίος τρόπος να ζω).

Advertisment

Όμως, σκεφτείτε το: Οι νόμοι στη φάρμα και οι νόμοι στη φύση είναι οι ίδιοι νόμοι που ρυθμίζουν τις δουλειές μας και την προσωπική ζωή μας. Αυτά που σπέρνουμε, αυτά θα θερίσουμε. Αν φροντίσετε και καλλιεργήσετε καλά τη φάρμα σας, είναι αναπόφευκτο να θερίσετε μια πλουσιοπάροχη σοδειά.

Αν φροντίσετε και καλλιεργήσετε καλά τη σταδιοδρομία ή την υγεία ή τις σχέσεις σας, έχετε την εντύπωση ότι υπάρχει κάτι που θα μπορέσει, στ’ αλήθεια, να σας αρνηθεί την αφθονία όσων καλλιεργήσατε; Δεν υπάρχει.

Φυσικά, κάποιες φορές έχουμε τύχη. Είναι, όμως, απλώς το κερασάκι στην τούρτα. Για εμένα, η ζωή στις ψηλές βουνοκορφές είναι το αποτέλεσμα μιας ζωής ευθυγραμμισμένης με τους φυσικούς νόμους.

Advertisment

Σημαίνει να κάνετε πράγματα όπως να προσθέτετε αξία σε όσα προσφέρετε στους πελάτες σας και σε όσους σας περιστοιχίζουν. Να φέρεστε σε όλους όσους συναντάτε σαν να είναι σημαίνοντα πρόσωπα. Να είστε αναπάντεχα έντιμοι και εκπληκτικά ενθουσιώδεις. Απλώς συνεχίστε να κάνετε αυτά τα πράγματα και θα είστε εντάξει. Και να θυμάστε ότι όσο περισσότερους σπόρους σπείρετε, τόσο περισσότερα φυτά θα δείτε να μεγαλώνουν.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Robin Sharma “Για μια υπέροχη ζωή, μέρος 2ο” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Θετικές δηλώσεις και αυτοπεποίθηση: Μια ψυχολογική προσέγγιση
Η διαίσθησή σας είναι αληθινή. Να πώς να την αναπτύξετε προς όφελός σας
Το κόστος που «πληρώνουμε» όταν αποφεύγουμε να θέσουμε υγιή όρια στους άλλους
Η Δύναμη της ενσυνειδητότητας: Οι εφαρμογές στην ψυχοθεραπεία και τα οφέλη στην ψυχική υγεία

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση