3 σημεία του σπιτιού που χρειάζεται να καθαρίζουμε μία φορά την εβδομάδα

Ορισμένα σημεία στο σπίτι είναι απλά μαγνήτες σκόνης και μικροβίων. Αξίζει να γνωρίζουμε ποια είναι τα πιο «κρυφά» μέρη που μαζεύονται τα μικρόβια, ώστε

3 σημεία του σπιτιού που χρειάζεται να καθαρίζουμε μία φορά την εβδομάδα

Ορισμένα σημεία στο σπίτι είναι απλά μαγνήτες σκόνης και μικροβίων. Αξίζει να γνωρίζουμε ποια είναι τα πιο «κρυφά» μέρη που μαζεύονται τα μικρόβια, ώστε να αφιερώνουμε λίγα επιπλέον λεπτά μέσα στην εβδομάδα για να τα καθαρίζουμε συχνότερα. Πέντε λεπτά καθαρισμού μπορούν να μας χαρίσουν ένα πιο ασφαλές σπίτι και ένα πιο υγιές περιβάλλον.

3 σημεία του σπιτιού που χρειάζεται να καθαρίζουμε μία φορά την εβδομάδα

1. Η είσοδος του σπιτιού μας

Αποτελεί ένα λογικό σημείο από το οποίο χρειάζεται να ξεκινάμε τον καθαρισμό του σπιτιού μας. Η κύρια είσοδος του σπιτιού είναι το σημείο από το οποίο περνάμε αναγκαστικά όλοι και το οποίο επικοινωνεί με το εξωτερικό περιβάλλον. Το 80% των μικροβίων, λένε οι ειδικοί, βρίσκεται στην κύρια, μπροστινή μας πόρτα. Άλλωστε, θα παρατηρήσετε ότι αν δεν καθαρίζετε αυτό το σημείο συχνά, και το υπόλοιπο σπίτι σκονίζεται γρηγορότερα. Σκουπίστε καλά, σφουγγαρίστε και τινάξτε συχνά το πατάκι της εισόδου σας.

Διαβάστε επίσης: Κοινά λάθη που κάνετε όταν καθαρίζετε και πώς μπορούν να σας βλάψουν 

2. Το ψυγείο

Πόσες φορές έχει εμφανιστεί μυστηριωδώς κάποιο υπόλειμμα από φαγητό στο ψυγείο μας; Είναι καλύτερο, μόλις τα παρατηρούμε, να τα καθαρίζουμε άμεσα, αφού έχουν την τάση να συσσωρεύονται με τον καιρό. Απλά βρέξτε μία πετσέτα καθαρισμού, προσθέστε σε αυτό λίγο σαπούνι για τα πιάτα ή προσθέσετε λίγη μαγειρική σόδα για τους επίμονους λεκέδες. Ελέγχοντας το ψυγείο σας μία φορά την εβδομάδα, υπενθυμίζετε στον εαυτό σας ποια τρόφιμα χρειάζεται να πετάξετε, γιατί έχουν λήξει, και ποια να καταναλώσετε άμεσα, γιατί αλλιώς θα χαλάσουν.

3. Το νιπτήρα του μπάνιου

Σκεφτείτε τι περνά από τον νιπτήρα και τον πάγκο του μπάνιου μας. Είναι ξεκάθαρα ένας μαγνήτης μικροβίων. Μία φορά την εβδομάδα, αφαιρέστε από τον πάγκο όλα τα καλλυντικά σας και σκουπίστε καλά με ύφασμα ξεσκονίσματος. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο ώστε το μπάνιο σας να ευωδιάζει και να ενισχυθεί η αντιμικροβιακή δράση του καθαρισμού.

Καθαρίστε τον νιπτήρα του μπάνιου σας με τα συνήθη καθαριστικά που χρησιμοποιείτε, ακόμα κι αν δεν έχετε το χρόνο να καθαρίσετε όλο το μπάνιο με λεπτομέρεια. Επιπλέον, προσπαθήστε να μην μαζεύετε πολλά μικροαντικείμενα στον πάγκο δίπλα στο νιπτήρα, αφού εκείνο το σημείο γεμίζει εύκολα με σκόνη και μικρόβια.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε