Δεν ήσουν λίγη, αυτός ήταν για λίγα

Εάν ο άνδρας που έχεις δίπλα σου δεν εξυμνεί την ομορφιά σου, τότε δεν είναι ο κατάλληλος άνδρας για σένα. Αν δεν σου δείχνει

Δεν ήσουν λίγη, αυτός ήταν για λίγα

Εάν ο άνδρας που έχεις δίπλα σου δεν εξυμνεί την ομορφιά σου, τότε δεν είναι ο κατάλληλος άνδρας για σένα. Αν δεν σου δείχνει με κάθε ευκαιρία πόσο πολύ του αρέσεις και πόσο σε θέλει, τότε σίγουρα κάποια στιγμή ως γυναίκα θα κουραστείς και θα καταλήξεις γεμάτη ανασφάλειες.

Αν μάλιστα κάνει αρνητικά σχόλια για την εμφάνισή σου ή αγνοεί τις αλλαγές που κάνεις πάνω σου, τότε μάλλον δεν είναι μαζί σου από έρωτα αλλά για άλλους λόγους τους οποίους θα πρέπει να κάτσεις να σκεφτείς, προτού χαραμίσεις κι άλλο χρόνο μαζί του. Πίσω από την ευτυχία κάθε γυναίκας κρύβεται ένας άνδρας που τη θέλει και της χαρίζει απλόχερα χρόνο στο κρεβάτι, στη ζωή του και απολαμβάνει να την ικανοποιεί στο σεξ, να γεύεται τη μυρωδιά της και το σώμα της.

Advertisment

Αν σε συγκρίνει με προηγούμενές του σχέσεις ή περαστικές, αν μειώνει τις επιδόσεις σου στο κρεβάτι, στη μαγειρική και γενικά τις ικανότητές σου ή το μυαλό σου με μειωτικό τρόπο, τότε μάλλον δε σ’ αγαπάει γι’ αυτό που είσαι. Ίσως να είναι μαζί σου απλά για το μεγάλο σου στήθος ή επειδή εσύ έτυχε να του κάτσεις ή για το βόλεμα.

Το κακό δεν είναι να μην αρέσεις σ’ έναν άνδρα. Γιατί η ομορφιά είναι υποκειμενική και δεν μπορούμε όλοι ν’ αρέσουμε σε όλους. Το κακό είναι που μένει μαζί σου ενώ δε σε σέβεται και δε σε θεωρεί το πιο όμορφο πράγμα που του έχει τύχει. Γιατί ο πραγματικός έρωτας αυτό μας κάνει να νιώθουμε. Ότι είμαστε με το πιο υπέροχο πλάσμα στον κόσμο, ακόμη κι αν αυτό έχει ελαττώματα, τα οποία κι αυτά αγαπάμε στο τέλος της ημέρας.

Πολλές φορές κάνουμε τη σκέψη – κακώς βέβαια – πώς γίνεται αυτός ο ωραίος άνδρας να είναι με αυτή την άσχημη. Ή πώς γίνεται αυτή η γυναικάρα να είναι με αυτόν τον χοντρό; Κι όμως, όλες αυτές οι σκέψεις δεν είναι παρά παράγωγα του κακού μας εαυτού. Γιατί η εμφάνιση στον έρωτα δεν παίζει καμία σημασία όπως και το πόσο μπορεί να σε λατρεύει κάποιος άσχετα αν έχεις παχάκια, κυτταρίτιδα, μεγάλη μύτη ή αυτιά. Όλα αυτά που εσύ θεωρείς ελαττώματα για τον άνδρα που θα σ’ αγαπήσει, αυτά θα είναι τα ατού σου.

Advertisment

Ακόμη κι οι χυλόπιτες που τρώμε στη ζωή μας, δεν πρέπει να μας παίρνουν από κάτω. Δεν πρέπει να μας κάνουν να αισθανόμαστε άσχημοι ή λίγοι. Αν χάσουμε την αυτοπεποίθησή μας, αν πάψουμε ν’ αγαπάμε τον εαυτό μας επειδή κάποιος βρέθηκε να μας απορρίψει ή αφού μας χρησιμοποιήσει την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια, τότε το χάσαμε το παιχνίδι.

Θα πέφτουμε από τη μία απογοήτευση στην άλλη και θα μείνουμε για πολύ καιρό στο βούρκο της δυστυχίας. Αυτό που νιώθουμε εμείς μέσα μας έχει σημασία κι όχι το τι πιστεύει ένα άτομο που δεν μπήκε καν στον κόπο να μας μάθει. Ο πόνος της απόρριψης στον έρωτα είναι μεγάλος, όμως, δεν πρέπει το φταίξιμο να το ρίχνουμε στον εαυτό μας.

Συμπέρασμα; Δεν ήσουν λίγη, αυτός ήταν για λίγα. Αυτό πρέπει να σκέφτεσαι και να προχωράς παρακάτω. Γιατί όταν εσύ είσαι έτοιμη ν’ αγαπήσεις, δεν σημαίνει ότι είναι κι αυτός που διάλεξες. Αν εσύ ένιωσες, δε σημαίνει ότι και ο άλλος ένιωσε.

Αν δεν αρέσεις σε κάποιον, δε σημαίνει ότι δεν αρέσεις σε κανέναν και σίγουρα δε σημαίνει ότι δε θα βρεις ποτέ τον έρωτα που ψάχνεις. Απλά πρέπει να βρεις τον άνθρωπο που θα είναι έτοιμος να πάρει όλα όσα έχεις να του δώσεις και θα τα εκτιμήσει και θα στα επιστρέψει πίσω δεκαπλάσια και θα είσαι γι’ αυτόν “πολλά” και όχι “λίγα”.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι άνθρωποί μας φεύγουν, αλλά ζουν παντοτινά μέσα μας
«Το αγέννητο παιδί μου…»
Θυμάμαι πράγματα που δεν έζησα... Θυμάμαι και πράγματα που έζησα, αν είναι αλήθεια...
Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση