,

Ο φόβος του χωρισμού

Και έρχεται εκείνη η στιγμή της απόφασης του χωρισμού. Δεν την ήθελες. Γιατί η αλήθεια είναι ότι είχες άλλες προσδοκίες όταν ξεκίνησες αυτή τη σχέση.

Ο φόβος του χωρισμού

Και έρχεται εκείνη η στιγμή της απόφασης του χωρισμού. Δεν την ήθελες. Γιατί η αλήθεια είναι ότι είχες άλλες προσδοκίες όταν ξεκίνησες αυτή τη σχέση. Είχες όνειρα ότι θα μένατε για πάντα μαζί και πολλές φορές έχτιζες όλους τους μηχανισμούς άμυνας για να μην έρθεις αντιμέτωπος και αντιμέτωπη με τα πραγματικά προβλήματα της σχέσης.

Δεν την ήθελες ίσως γιατί άκουγες στην οικογένειά σου ότι τα ζευγάρια δεν πρέπει να χωρίζουν. Και ξαφνικά εμφανίζονται στην επιφάνεια όλοι σου οι φόβοι. Γιατί πρέπει να πάρεις μία απόφαση. Θα τα καταφέρω; Θα με αγαπήσει κάποιος άλλος; Θα βρω κάποιον άλλον; Κι αν με απορρίψει ο επόμενος; Θα προλάβω να αποκτήσω παιδί;

Advertisment

Αν έχεις παιδί, μπορεί να φοβάσαι πώς θα είναι το παιδί μετά το χωρισμό. Θα νιώσω ασφάλεια ξανά; Και αν μείνω μόνη, μόνος; Άραγε θα με σχολιάζουν οι άλλοι;

Κι άλλες τόσες φοβίες και σκέψεις που συχνά λειτουργούν βασανιστικά μέσα στο μυαλό σου. Γιατί κινητοποιούν όλους τους μύχιους φόβους και τις εικόνες που δεν ήθελες να ζήσεις. Θα σου πω όμως κάτι:

Κανένας άλλος δεν γνωρίζει, παρά μόνο εσύ, αν είσαι καλά μέσα στη σχέση σου και αν είσαι ευτυχισμένος και ευτυχισμένη. Κανένας δεν παίρνει την απόφαση να χωρίσει αβίαστα. Μην ξεχνάς όμως ότι όλοι έχουμε δικαίωμα στην ευτυχία.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι άνθρωποι που «ενοχλούν»... εκείνοι που δεν στριμώχτηκαν για να εξαγοράσουν λίγα ψίχουλα αγάπης
Μήπως ασκώ υπερβολική κριτική στους άλλους; Πώς θα το καταλάβω και πώς μπορώ να το διορθώσω;
Ν. Καζαντζάκης: Η λαχτάρα της λευτεριάς
Χάνουμε χρόνο όταν επενδύουμε σε αυτούς που δεν έχουν χρόνο για εμάς

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση