,

Όταν η σιωπή… κάνει θόρυβο

Μην υποτιμάς τους ανθρώπους που σωπαίνουν αγάπη μου. Δεν είναι ότι δεν μπορούν να αντιμιλήσουν. Να σε βάλουν στη θέση σου. Να σε πληγώσουν.

Όταν η σιωπή... κάνει θόρυβο

Μην υποτιμάς τους ανθρώπους που σωπαίνουν αγάπη μου. Δεν είναι ότι δεν μπορούν να αντιμιλήσουν. Να σε βάλουν στη θέση σου. Να σε πληγώσουν. Να σου μιλήσουν με άσχημα λόγια. Να σε υποτιμήσουν. Να σε κρίνουν. Να σε κατηγορήσουν, όπως ο κάθε ένας μπορεί να θεωρεί. Απλά επιλέγουν τη σιωπή. Γιατί η σιωπή είναι η δύναμή τους.

Η σιωπή είναι η κινητήριος εσωτερική τους δύναμη. Προτιμούν να χαμογελάσουν σιωπηλά από το να αντιμιλήσουν και να λάβουν μέρος σε άσκοπες συζητήσεις που δεν θα βγάλουν πουθενά με «κολλημένα» μυαλά και «πιστεύω» γιατί απλά ξέρουν πως ένα χαμόγελο έχει περισσότερο φως από το σκοτάδι του θυμού.

Advertisment

Προτιμούν να σταματήσουν έναν τσακωμό με τη σιωπή από το να σε βάλουν στη θέση σου γιατί απλά δεν θα σπαταλήσουν την ενέργειά τους σε ανθρώπους που σκέφτονται στενόμυαλα, που ανήκουν σε «κουτάκια», που τα «θέλω» τους είναι έρμαια των ορέξεων άλλων ανθρώπων. Προτιμούν να παραμείνουν στη σιωπή από το να σε πληγώσουν γιατί απλά γνωρίζουν πολύ καλά πως όσα λόγια τους ξεστομίζεις είναι απόρροια των δικών σου ανασφαλειών, των λανθασμένων πεποιθήσεών σου, της επιρροής σου από άλλους ανθρώπους ή ακόμα και από τη διαρκή προσκόλλησή σου στο παρελθόν ανάλογα φυσικά των βιωμάτων σου.

Προτιμούν να μείνουν στη σιωπή από το να σου μιλήσουν με άσχημα λόγια γιατί γνωρίζουν πολύ καλά πως το να «βρίσεις» κάποιον είναι πολύ πιο εύκολο από το να τον καταλάβεις πραγματικά, από το να τον αγαπήσεις, από το να τους δείξεις πως είσαι δίπλα του και ας θυμώνει για τους δικούς του λόγους μαζί σου, από το να «σκύψεις» πάνω του και να τον βοηθήσεις.

Προτιμούν να μείνουν στη σιωπή από το να σε υποτιμήσουν γιατί έχουν βρεθεί σε μια ανάλογη θέση και έχουν γνωρίσει από πρώτο χέρι τα συναισθήματα του υποβιβασμού. Ξέρουν πόσο πονάει κάποιος όταν τον υποβιβάζουν, τον μειώνουν, τον υποτιμούν. Δεν θα το έκαναν ποτέ αυτό σε εσένα γι\ αυτό και επιλέγουν τη σιωπή. Είναι ο σωστότερος δρόμος τις περισσότερες φορές, ακόμα και αν οι προθέσεις των άλλων φαίνονται και είναι κακόβουλες.

Advertisment

Προτιμούν να μείνουν στη σιωπή από το να σε κρίνουν ή να σε κατηγορήσουν για κάτι γιατί γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πως ο νόμος του κάρμα υπάρχει και για κάποιους μπορεί να αποδειχθεί ανελέητος. Δεν θα σε βλάψουν ποτέ γιατί δεν θέλουν το κακό που θα σου προκαλέσουν να επιστρέψει σε εκείνους. Δεν θα σου φερθούν ποτέ όπως δεν θα ήθελαν να τους φέρονται.

Η σιωπή είναι μία ήρεμη δύναμη που λίγοι κατέχουν. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να φτάνεις στο σημείο να μην παρασύρεσαι από τα συναισθήματά σου και να έχεις τον πλήρη έλεγχό τους. Για αυτό σου ξαναλέω: Μην υποτιμάς τους ανθρώπους που σωπαίνουν αγάπη μου. Ξέρουν καλύτερα.

Αντιθέτως, επέλεξε στη ζωή σου να κάνεις όμορφα πράγματα για τους άλλους, θετικές σκέψεις για τη ζωή σου και για τους ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν αλλά και για όλους τους ανθρώπους τους οποίους συναναστρέφεσαι στην καθημερινότητά σου ώστε να έχεις ένα θετικό κάρμα ως αποτέλεσμα.

Και αν καμιά φορά λαμβάνεις την αρνητικότητα των άλλων ανθρώπων, απάντησέ τους με τη σιωπή σου. Θα τους κάνεις να έχουν δεύτερες σκέψεις για την συμπεριφορά τους και για το θυμό τους. «Η σιωπή είναι χρυσός». Για να το λένε οι παλιοί, κάτι ξέρουν.

Βασιλική Ασλόγλου – Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου
Κάποιες φορές δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που βλέπεις, πρέπει να πιστέψεις αυτό που αισθάνεσαι
Υπάρχει το «για πάντα»... κι είναι ωραίο να το λες
Έβαλα τα χέρια μου στις τσέπες... και βρήκα ξεχασμένα γράμματα που κάποτε τα κουβαλούσα σαν φυλαχτό...

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση