, ,

Γιατροί χειρούργησαν αγέννητο μωρό και το επανατοποθέτησαν στην κοιλιά της μητέρας του

Βέλγοι χειρούργοι πραγματοποίησαν μια πρωτοποριακή επέμβαση, η είδηση της οποίας κάνει τις τελευταίες μέρες το γύρο του διαδικτύου. Οι γιατροί κατάφεραν να βγάλουν από

Γιατροί χειρούργησαν αγέννητο μωρό και το επανατοποθέτησαν στην κοιλιά της μητέρας του

Βέλγοι χειρούργοι πραγματοποίησαν μια πρωτοποριακή επέμβαση, η είδηση της οποίας κάνει τις τελευταίες μέρες το γύρο του διαδικτύου. Οι γιατροί κατάφεραν να βγάλουν από τη μήτρα μιας μητέρας το παιδί της ώστε να το εγχειρήσουν για να το σώσουν από μια απειλητική για τη ζωή του ασθένεια. Στη συνέχεια, κατάφεραν να το επανατοποθετήσουν στην κοιλιά της μητέρας του ώστε να ολοκληρωθεί φυσιολογικά η κύηση.

Η Μπέθαν Σίμπσον από το Έσσεξ της Αγγλίας βρισκόταν στην 20η εβδομάδα κύησης όταν το υπερηχογράφημα Β’ επιπέδου αποκάλυψε ότι δυστυχώς ότι δεν είχε αναπτυχθεί πλήρως η σπονδυλική στήλη του εμβρύου.

Advertisment

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί διέγνωσαν μια σπάνια γενετική ανωμαλία με το όνομα spina bifida (δισχιδή ράχη) και έτσι έδωσαν στους γονείς του εμβρύου τρεις επιλογές: ή θα συνέχιζαν την κύηση με όλα τα προβλήματα που θα μπορούσαν να εμφανιστούν, ή θα προχωρούσαν σε άμβλωση, ή θα επιχειρούσαν να κάνουν επέμβαση στο αγέννητο ακόμα μωρό. Το ζευγάρι δεν δίστασε πολύ και επέλεξε το τελευταίο.

Η 26χρονη μέλλουσα μητέρα δήλωσε πως «έπρεπε να το κάνουμε… Χρειάστηκε όμως πρώτα μια αμνιοκέντηση, μαγνητικές τομογραφίες και αμέτρητες εξετάσεις. Τελικά πήραμε το ΟΚ στις 17 Δεκεμβρίου και αρχίσανε να ετοιμαζόμαστε για την επέμβαση. Τις επόμενες εβδομάδες οι ζωές μας ήταν σε τρενάκι του ιλίγγου».

Γιατροί χειρούργησαν αγέννητο μωρό και το επανατοποθέτησαν στην κοιλιά της μητέρας του

Advertisment

Η επαναστατική εγχείρηση έγινε στο University of College London Hospital, όπου οι Βέλγοι χειρούργοι ζήτησαν τη συνδρομή συναδέλφων τους από το βρετανικό νοσοκομείο, Great Ormond Street Hospital. Έβγαλαν το μωρό από τη μήτρα, αποκατέστησαν το πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη και στη συνέχεια το επανατοποθέτησαν στην κοιλιά της μητέρας του.

Φυσικά, η εγχείριση στέφθηκε με επιτυχία και τώρα η μέλλουσα μητέρα δηλώνει ««Νιώθω το μωρό να κλωτσάει μέσα μου. Είναι πολύ ιδιαίτερη, έγραψε ιστορία και έδειξε πόσο πολύ αξίζει να ζήσει». Αυτή η περίπτωση δίνει το χώρο και τις ελπίδες και σε άλλους γονείς να τολμήσουν την ίδια κίνηση σε περίπτωση τέτοιων ανωμαλιών ανάπτυξης του εμβρύου τους.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ίος: Μαθητές γύρισαν τη δική τους ταινία στο πλαίσιο προγράμματος της Cinemathesis
Η πρώτη νίκη σε υπόθεση για την κλιματική αλλαγή με την βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Η φράση που καταστρέφει τις σχέσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο του Χάρβαρντ
Καθολικό: Το παλαιότερο αλλά άγνωστο μοναστήρι της Κρήτης μέσα στο απόκρημνο φαράγγι (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση