,

Theresa Cheung: 21 Ευκαιρίες να Ξεπεράσεις τον Εαυτό σου

Πριν μερικές χιλιάδες χρόνια, στην αρχαία Ελλάδα, ο μεγάλος φιλόσοφος Αριστοτέλης είχε πει: «Είμαστε αυτό που κάνουμε επανειλημμένα. Ως εκ τούτου, η Αριστεία δεν

Theresa Cheung: 21 Ευκαιρίες να Ξεπεράσεις τον Εαυτό σου

Πριν μερικές χιλιάδες χρόνια, στην αρχαία Ελλάδα, ο μεγάλος φιλόσοφος Αριστοτέλης είχε πει: «Είμαστε αυτό που κάνουμε επανειλημμένα. Ως εκ τούτου, η Αριστεία δεν είναι πράξη αλλά συνήθεια».

Αυτό σημαίνει ότι, οι πράξεις μας που επαναλαμβάνονται είναι εκείνες που καθορίζουν τελικά, το ποιοι είμαστε και εφόσον η Αριστεία (τελειότητα) δεν είναι αποτέλεσμα της πράξης αλλά της συνήθειας, τότε, για να επιτύχουμε την Αριστεία, θα πρέπει να επιλέξουμε το είδος των συνηθειών που θα αποκτήσουμε, μέσω της επανάληψης.

Advertisment

Οι άνθρωποι, πάντοτε, επιθυμούν τη βελτίωση της ζωής και του μέλλοντός τους και συχνά πιστεύουν ότι αυτό, εξαρτάται από τις σημαντικές αποφάσεις που θα πρέπει να πάρουν, τις πολύπλοκες σκέψεις που θα πρέπει να κάνουν και τα μεγάλα γεγονότα που θα πρέπει να συμβούν, προκειμένου να υπάρξει μια θεαματική αλλαγή στη ζωή τους.

Τα πράγματα όμως δεν είναι καθόλου έτσι, όπως μας διαβεβαιώνει η Theresa Cheung, στο βιβλίο της «21 Ευκαιρίες να Ξεπεράσεις τον Εαυτό σου» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Διόπτρα. Για να αλλάξει η ζωή και το μέλλον μας, δεν χρειάζεται να γίνει ή να κάνουμε τίποτα συνταρακτικό. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αλλάξουμε τις καθημερινές μας συνήθειες και να τις αντικαταστήσουμε με άλλες.

Theresa Cheung: 21 Ευκαιρίες να Ξεπεράσεις τον Εαυτό σου

Advertisment

Γιατί όμως είναι τόσο σημαντικές οι πράξεις και όχι οι σκέψεις; Δεν είναι η σκέψη μας το ισχυρότερο μέσον υλοποίησης που διαθέτουμε, όπως έχουμε διδαχθεί μέχρι τώρα;

Όχι, λένε ψυχολόγοι και επιστήμονες, που τις τελευταίες δεκαετίες έχουν ανακαλύψει ότι η δύναμη του «κάνω» είναι πολύ μεγαλύτερη από τη δύναμη του «σκέφτομαι». Κάθε πράξη που κάνουμε έχει αντίκτυπο στις σκέψεις μας και τις γεμίζει με τη δύναμη να δημιουργούμε μια ζωή με απεριόριστες δυνατότητες.

Ο μεγάλος Σκωτσέζος μεταρρυθμιστής και συγγραφέας Samuel Smiles είπε :«Σπείρε μια σκέψη και θα δρέψεις μια πράξη. Σπείρε μια πράξη και θα δρέψεις μια συνήθεια. Σπείρε μια συνήθεια και θα δρέψεις ένα χαρακτήρα. Σπείρε ένα χαρακτήρα και θα δρέψεις ένα πεπρωμένο».

«Μια πράξη που επαναλαμβάνεται αρκετά συχνά γίνεται συνήθεια» λέει και η Theresa Cheung και τονίζει ότι, για να έχει δύναμη αυτή η πράξη, θα πρέπει να γίνεται τελετουργικά, να εμπεριέχει δηλαδή, μια αίσθηση ιερού σκοπού». Η ίδια σχεδίασε και παρουσιάζει στο βιβλίο της, 21 ολιγόλεπτες και απλές καθημερινές συνήθειες, χωρισμένες σε τρεις φάσεις, που θα βοηθήσουν τον αναγνώστη, να επιτύχει θετικές αλλαγές στη ζωή του.

Ακολουθώντας τις «τελετουργικές» πράξεις που αναφέρονται στο βιβλίο και εφαρμόζοντάς τες για 21 ημέρες – όπως μας λέει η Cheung, θα έχετε τη σπάνια ευκαιρία να μεταμορφώσετε εντελώς τη ζωή σας και να προσελκύσετε καλά πράγματα – είτε αυτό είναι αγάπη, χρήματα και επιτυχία, είτε καλύτερη υγεία και γαλήνη.

«Στο τέλος του ταξιδιού των 21 ημερών θα καταλήξετε στην αρχή και όχι μόνο θα γνωρίσετε το μέρος απ’ όπου ξεκινήσατε (τον εαυτό σας), αλλά θα αρχίσετε να απολαμβάνετε και τα οφέλη που θα φέρει στη ζωή σας η εφαρμογή των τελετουργικών. Παραμείνετε στο μονοπάτι της μεταμόρφωσης και τίποτα στη ζωή σας δεν θα είναι πια ίδιο, διότι από εδώ και στο εξής θα βλέπετε το νόημα και τη μαγεία σε οτιδήποτε κάνετε. Το συνηθισμένο θα γίνει καταπληκτικό. Σας περιμένουν καταπληκτικές στιγμές».

Το βιβλίο της Theresa Cheung με τίτλο «21 Ευκαιρίες να Ξεπεράσεις τον Εαυτό σου» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η δύναμη του υποσυνειδήτου: Κατακτήστε τη ζωή που αξίζετε, κυριαρχώντας στον νου σας
Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του: Ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας
“2049 - Οδηγίες Χρήσης για το Μέλλον της Ανθρωπότητας” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Γάτος που Δίδασκε Ζεν: Ένα πνευματικό ταξίδι που σας αλλάζει τη ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση