Έλληνας ψηφίστηκε ο καλύτερος γιατρός της Ευρώπης για το 2019

Κάποιος θα σκεφτόταν ότι μάλλον πρόκειται για έναν ερευνητή ιατρό που εργάζεται στο εξωτερικό, ίσως διδάσκει και στο Χάρβαρντ ή εργάζεται σε ένα μεγάλο

Έλληνας ψηφίστηκε ο καλύτερος γιατρός της Ευρώπης για το 2019

Κάποιος θα σκεφτόταν ότι μάλλον πρόκειται για έναν ερευνητή ιατρό που εργάζεται στο εξωτερικό, ίσως διδάσκει και στο Χάρβαρντ ή εργάζεται σε ένα μεγάλο νοσοκομείο της Αγγλίας. Όμως, αυτή η περίπτωση είναι αρκετά διαφορετική.

Ο δρ Ανάργυρος Μαριόλης είναι γενικός ιατρός στην Αρεόπολη της Λακωνίας και φέτος ψηφίστηκε ο καλύτερος Οικογενειακός γιατρός της Ευρώπης από τον έγκριτο οργανισμό WONCA Europe.

Advertisment

Ο Ανάργυρος Μαριόλης περιγράφεται από τους δημοσιογράφους ως «Ο ήρωας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ελλάδα», «Το πρότυπο Γενικής Ιατρικής» ή «Ο Σαμαρείτης της Σπάρτης». Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους υπόλοιπους συναδέλφους του.

Εγκατέλειψε την Αθήνα και το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στο Βύρωνα, το οποίο είχε ο ίδιος ιδρύσει διότι δεν είχε την απαραίτητη στήριξη της πολιτείας.

Το έργο του όμως συνεχίστηκε στην Αρεόπολη της Μάνης. Εκεί ανέλαβε καθήκοντα γιατρού αλλά και διευθυντή του Κέντρου Υγείας της περιοχής. Μάλιστα οι ηλικιωμένοι της περιοχής μιλούν με τα καλύτερα λόγια για εκείνον, καθώς είναι πάντα διαθέσιμος όταν εκείνοι αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα.

Advertisment

Το συγκεκριμένο κέντρο Υγείας επισκέπτονται ετησίως περίπου 2.500 ασθενείς. Αλλά εκτός από τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής, φαίνεται πως ο Ανάργυρος Μαριόλης επεκτείνει το κοινωνικό του έργο, προσφέροντας τις υπηρεσίες του με ελάχιστες άδειες, και σε πρόσφυγες και άπορους εθελοντικά. Γι’ αυτό και η δράση του έχει αναφερθεί όχι μόνο σε τοπικές εφημερίδες, αλλά τώρα πια σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πώς να διαχειρίζεστε σχέσεις με ανθρώπους που δεν πρόκειται να αλλάξουν
Διάταση και στροφή στομάχου στο σκύλο: Τι είναι και οι ενδεδειγμένοι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης
Γερμανός σέρφερ έκανε εντυπωσιακό ρεκόρ - Σκαρφάλωσε σε κύμα 28,5 μέτρων (βίντεο)
Γιατί ορισμένα ζευγάρια που είναι μαζί για πολλά χρόνια φαίνεται να «μισούν» ο ένας τον άλλον;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση