,

Ευανθία Γαλάνη: Η Ελληνίδα γιατρός που πολεμά τον καρκίνο με τη χρήση του ιού της ιλαράς

H Ευανθία Γαλάνη, καθηγήτρια ογκολογίας και Διευθύντρια του τμήματος Μοριακής Ιατρικής της Mayo Clinic στο Ρότσεστερ της Μινεσότα στις ΗΠΑ κάνει ένα σπουδαίο έργο

Ευανθία Γαλάνη: Η Ελληνίδα γιατρός που πολεμά τον καρκίνο με τη χρήση του ιού της ιλαράς

H Ευανθία Γαλάνη, καθηγήτρια ογκολογίας και Διευθύντρια του τμήματος Μοριακής Ιατρικής της Mayo Clinic στο Ρότσεστερ της Μινεσότα στις ΗΠΑ κάνει ένα σπουδαίο έργο φέρνοντας την καινοτομία στη καταπολέμηση του καρκίνου κάνοντάς το με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Καταπολεμά τον καρκίνο με τη χρήση του ιού της ιλαράς. Όπως ανέφερε το FOX NEWS, η κυρία Γαλάνη χρησιμοποιεί τροποποιημένους τύπους του ιού της ιλαράς για την καταπολέμηση διαφόρων ειδών καρκίνου.

Αυτό συμβαίνει καθώς ο ιός εισέρχεται επιλεκτικά στα καρκινικά κύτταρα και τα οδηγεί σε αυτοκαταστροφή χωρίς να επηρεάζει τα υγιή κύτταρα του οργανισμού. Η έρευνα ξεκίνησε αρχικά για την αντιμετώπιση του καρκίνου των ωοθηκών αλλά γρήγορα επεκτάθηκε στη θεραπεία και άλλων μορφών καρκίνου, όπως σε όγκους εγκεφάλου, μεσοθηλίωμα, καρκίνους της κεφαλής και του τραχήλου, καρκίνο του μαστού, και σάρκωμα. Αυτή η πρωτοποριακή μέθοδος αναπτύχθηκε από την ερευνητική ομάδα της καθηγήτριας κ. Γαλάνη και την ίδια, δίνοντας ελπίδα σε ασθενείς σε παγκόσμιο επίπεδο για την ίασή τους από τη νόσο.

Advertisment

H ιοθεραπεία κατά του καρκίνου είναι μία θεραπευτική μέθοδος που βρίσκεται κυρίως σε πειραματικά στάδια και χρησιμοποιεί τους ιούς για τη καταστροφή των καρκινικών κυττάρων ενώ η καθηγήτρια κ. Ευανθία Γαλάνη έχει αφοσιωθεί για περισσότερα από 20 χρόνια στην καταπολέμηση του καρκίνου με τη χρήση ιών.

Αν και η σκέψη της χρήσης ιών κατά του καρκίνου δεν είναι νέα η εξέλιξη της επιστήμης έχει βοηθήσει σημαντικά στην βελτίωση των αποτελεσμάτων. Μάλιστα σε κλινικές δοκιμές ιοθεραπείας ανά τον κόσμο, έχουν χορηγηθεί ιοί σε χιλιάδες ασθενείς με καρκίνο, χωρίς να αναπτυχθούν οι ασθένειες που θα προκαλούσαν τα επιθετικά στελέχη αυτών των ιών.

Είναι πιθανές κάποιες παρενέργειες για ένα μικρό χρονικό διάστημα μετά τη χορήγηση του ιού ενώ μία ακόμα ιδιότητα της συγκεκριμένης μεθόδου είναι πως ξυπνάει το ανοσοποιητικό σύστημα, κάνοντάς το να αναγνωρίσει ξανά τα καρκινικά κύτταρα ως ξένα κάνοντας τον οργανισμό να πολεμήσει από μόνος του τον καρκίνο.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Να μην είσαι ούτε ο βασιλιάς, ούτε ο στρατιώτης. Να είσαι ο σκακιστής (Σουν Τζου - Η Τέχνη του Πολέμου)
Βίνσεντ Βαν Γκογκ: Το Φως στο Σκοτάδι της Ψυχής
Ιπποκράτης: Ο πρώτος ολιστικός ιατρός και επίτιμος πατέρας της ιατρικής
Παράκελσος: Ο ασυμβίβαστος αλχημιστής επιστήμων που μεταμόρφωσε την ιατρική

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση