,

Πώς η γλώσσα του σώματος μπορεί να μας βοηθήσει να αγγίξουμε την επιτυχία

5 μυστικά της γλώσσας του σώματος που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε.

Πώς η γλώσσα του σώματος μπορεί να μας βοηθήσει να αγγίξουμε την επιτυχία

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να είστε σίγουροι ότι έχετε φιλική γλώσσα του σώματος, είναι να μπείτε σε ένα δωμάτιο με φιλικές προθέσεις. Πριν συναντηθείτε με κάποιον, φανταστείτε ότι τον συμπαθείτε πραγματικά, συμβουλεύει η Elena Ledoux. Έπειτα, μόλις η συνάντηση ξεκινήσει, βρείτε λόγους για να συμπαθήσετε το συνομιλητή σας.

Αυτό θα σας κάνει να έχετε χαλαρή στάση του σώματος και να είστε πιο χαμογελαστοί. Όταν κάνετε κάποιον να αισθανθεί ξεχωριστός, σίγουρα στο μέλλον είναι πιο πιθανό να σας σκεφτεί με συμπάθεια. Δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές για το πώς να διαχειριστείτε τη γλώσσα του σώματός σας για μεγαλύτερη επιτυχία.

Advertisment

5 μυστικά της γλώσσας του σώματος που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε

Διορθώστε τη στάση του σώματός σας

Η βάση μιας καλής γλώσσας του σώματος είναι η σωστή στάση του. Ισιώστε την πλάτη σας, χαλαρώστε τους ώμους σας και κρατήστε το πηγούνι σας παράλληλο με το έδαφος. Κρατήστε τα χέρια σας χαλαρά στο πλάι καθώς τείνουμε να κλείνουμε το στέρνο μας με τα χέρια μας όταν αγχωνόμαστε ή όταν θέλουμε να κρύψουμε κάτι.

Χαμογελάστε

Όλοι γνωρίζουμε ότι ένα χαμόγελο δίνει θετική διάθεση και δείχνει στους ανθρώπους ότι είμαστε ανοιχτοί στη συζήτηση. Ωστόσο το ψεύτικο χαμόγελο έχει αρνητική επίδραση επομένως βεβαιωθείτε ότι χαμογελάτε με την καρδιά σας.

Κάντε οπτική επαφή

Μια σωστή επαφή με τα μάτια είναι το κλειδί για μια φιλική συνάντηση και σε καμία περίπτωση μη κοιτάξετε το κινητό σας γιατί είναι αγένεια.

Advertisment

Κάντε σωστή χειραψία

Μια σωστή χειραψία κάνει καλή πρώτη εντύπωση. Για όλα παίζει ρόλο το σωστό timing, επομένως κρατείστε τη σωστή απόσταση χειραψίας από τον συνομιλητή σας. Μην είστε πολύ επιθετικοί παραβιάζοντας τον προσωπικό χώρο του άλλου και φροντίστε τα χέρια σας να είναι στεγνά πιο πριν και όχι ιδρωμένα από το άγχος.

Χρησιμοποιείστε χειρονομίες

Μόλις ξεκινήσετε την ομιλία σας θα θελήσετε να κάνετε διάφορες κινήσεις με τα χέρια σας, επομένως αφήστε το σώμα σας να κινηθεί στη φυσική του ροή. Σύμφωνα με έρευνα, όσοι κάνουν χειρονομίες με τα χέρια τους όσο μιλάνε, δείχνουν πιο ειλικρινείς.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την
«Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σου ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών» | Επίκτητος
Η θετική πλευρά της απόρριψης, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση