,

8 μαθήματα που βοηθούν στην αυτοΐασή μας

1. Επειδή μπορεί τώρα να περνάτε δύσκολες στιγμές αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα χαμογελάσετε ξανά. Ο πόνος είναι προσωρινός. Να το θυμάστε αυτό

8 μαθήματα που βοηθούν στην αυτοΐασή μας

1. Επειδή μπορεί τώρα να περνάτε δύσκολες στιγμές αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα χαμογελάσετε ξανά. Ο πόνος είναι προσωρινός. Να το θυμάστε αυτό κάθε φορά που θέλετε να τα παρατήσετε και να παραδοθείτε στον πόνο σας.

2. Σε ένα χρόνο από τώρα θα είστε ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος. Θα έχετε καταφέρει να χρησιμοποιήσετε τον πόνο σας ώστε να γίνετε δυνατότεροι και καλύτεροι. Κάθε ημέρα που περνά απομακρύνεστε όλο και περισσότερο από αυτό που σας προκαλεί αρνητικά συναισθήματα, θλίψη και δυσφορία.

Advertisment

3. Συγχωρέστε τον εαυτό σας. Είστε άνθρωπος και επιτρέπεται να έχετε στιγμές αδυναμίας ή να βιώνετε πόνο και το ταξίδι σας δεν χρειάζεται να είναι επιβαρυμένο και με αρνητική κριτική από τον ίδιο σας τον εαυτό.

4. Η φροντίδα του εαυτού μας είναι πολύ σημαντική. Δεν μπορείς να φροντίσεις κανέναν άλλο αν δεν μάθεις πρώτα τον τρόπο για να φροντίσεις τον εαυτό σου. Φροντίστε το μυαλό σας, το σώμα σας και την ψυχή σας μην επιτρέποντας σε κανέναν να σας κάνει να αισθανθείτε εγωιστές που το κάνετε αυτό.

5. Δεν είναι όλες οι φιλίες προορισμένες για να διατηρούνται για πάντα. Θα διαπιστώσετε ίσως ότι σε δύσκολες στιγμές, κάποιοι από τους φίλους σας δεν θα είναι εκεί για εσάς και ότι ως τώρα στέκονταν δίπλα σας επειδή εκπλήρωνατε κάποιο συγκεκριμένο ρόλο στη ζωή τους, δηλαδή αυτόν της χαράς. Οι δύσκολες στιγμές είναι πραγματικοί δάσκαλοι σχετικά με το ποιοι είναι οι πραγματικοί φίλοι στη ζωή μας.

Advertisment

6. Μέσα από τον πόνο που βιώνουμε, μαθαίνουμε την ενσυναίσθηση και μπορούμε με αυτό τον τρόπο να τον μεταμορφώσουμε σε δύναμη. Ο πόνος και οι δυσκολίες που περνάμε μας κάνουν δυνατότερους και σοφότερους ώστε την επόμενη φορά να γνωρίζουμε πώς να χειριστούμε την κατάσταση.

7. Μην προσπαθείτε να είστε δίπλα σε όλους συνέχεια καθώς πιο πολύ από όλα, αυτό που χρειάζεστε πραγματικά αυτή τη στιγμή είναι ο εαυτός σας. Μην επιβαρύνεστε με τα άγχη και τα προβλήματα των άλλων όσο και αν τους αγαπάτε και διοχετεύστε την ενέργειά σας για την ίαση του εαυτού σας.

8. Το παρελθόν δεν επιστρέφει και δεν μπορούμε να αλλάξουμε όλα όσα έχουν συμβεί. Μπορούμε όμως να διδαχθούμε από αυτό και να προχωρήσουμε μπροστά με καλύτερα εφόδια. Ζώντας στα “αν”, ζούμε στο παρελθόν και δεν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να προχωρήσει.

Nikita Gill

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

5 ερωτήσεις-οδηγοί για να δεις εάν αποδέχεσαι και αγαπάς ουσιαστικά τον εαυτό σου
Φτάσε στον πυρήνα της ύπαρξής σου και μεταμόρφωσε τη ζωή σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση