,

Η NASA εντόπισε μια γιγάντια έκρηξη μετεωρίτη στην ατμόσφαιρα της Γης

Κάτι απρόσμενο συνέβη στον ουρανό τον Δεκέμβριο, όπως ενημέρωσε πρόσφατα η NASA το κοινό.Ένας τεράστιος κομήτης εξερράγη στην ατμόσφαιρα της Γης, με την έκρηξη

Η NASA εντόπισε μια γιγάντια έκρηξη μετεωρίτη στην ατμόσφαιρα της Γης

Κάτι απρόσμενο συνέβη στον ουρανό τον Δεκέμβριο, όπως ενημέρωσε πρόσφατα η NASA το κοινό.Ένας τεράστιος κομήτης εξερράγη στην ατμόσφαιρα της Γης, με την έκρηξη να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη του είδους της μέσα σε διάστημα 30 ετών.

Μάλιστα θεωρείται ακόμη μεγαλύτερη και από το συμβάν στο Τσελιαμπίνσκ της Ρωσίας. Καθώς η έκρηξη συνέβη πάνω από τη Βερίγγειο Θάλασσα (η οποία βρίσκεται στα ανοιχτά της Καμτσάτκα στη Ρωσία), δεν έγινε ιδιαίτερα αντιληπτή.

Advertisment

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσαν οι επιστήμονες, η έκρηξη του μετεωρίτη είχε ισχύ δεκαπλάσια από την έκρηξη της ατομικής βόμβας της Χιροσίμα, με τον αρμόδιο πλανητικής άμυνας της NASA, Λίντλεϊ Τζόνσον να υποστηρίζει ότι αυτά τα περισταστικά συμβαίνουν μόλις 2 φορές κάθε 100 χρόνια.

Ο κομήτης είχε ταχύτητα 32 χλμ/δευτερόλεπτο και η έκρηξή του είχε ισχύ 173 κιλοτόνων. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το γεγονός ότι η γη διαθέτει μεγάλες θαλάσσιες εκτάσεις είναι κάτι που βοηθά πάντα την κατάσταση καθώς οι πιθανότητες να πέσει κάποιος κομήτης εντός του νερού είναι πολύ μεγαλύτερες από ότι να πέσει σε κατοικημένη χερσαία περιοχή.

Βέβαια, η πληροφορία που κόβει την ανάσα είναι ότι ο κομήτης πέρασε από μια περιοχή πολύ κοντά στις διαδρομές που ακολουθούν αεροπλάνα τα οποία πετούν μεταξύ Βόρειας Αμερικής και Ασίας. Το γεγονός ότι το αντικείμενο δεν είχε εντοπιστεί εκ των προτέρων, είναι ανησυχητικό για τους επιστήμονες κάνοντας ακόμη μεγαλύτερη την ανάγκη για αυξημένη επιτήρηση του ουρανού, καλυτέρευση και εξέλιξη της τεχνογνωσίας και των μέσων που χρησιμοποιούνται και επίσης να βρίσκονται σε μεγαλύτερη επαγρύπνιση.

Advertisment

Ένα συμβἀν ακόμη ταράζει την ησυχία των επιστημόνων, το οποίο έλαβε χώρα πρόσφατα στη Σιβηρία. Πρόκειται για έναν μικρό μεν μετεωρίτη ο οποίος θύμιζε σε χαρακτηριστικά εκείνον της Τουνγκούσκα. Ο μετεωρίτης της Τουνγκούσκα, εξερράγη στην ατμόσφαιρα με τεράστια ισχύ.

Η δύναμή του μάλιστα ήταν τέτοια, που ισοπέδωσε μια τεράστια έκταση. Ευτυχώς όμως δεν σημειώθηκαν θάνατοι ανθρώπων και δεν υπήρξαν θύματα καθώς ο μετεωρίτης έπεσε σε ακατοίκητη περιοχή.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Σφουγγάρια 300 ετών λειτουργούν ως «χρονοκάψουλες» και μας δείχνουν την άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη
Ισπανία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Καταλoνία λόγω της ξηρασίας
Μεξικό: Θαλάσσιες χελώνες στον δρόμο για την ελευθερία (βίντεο)
Ρόδος: Θα δημιουργηθούν 5 πάρκα για την προστασία των ελαφιών που ζουν στο νησί!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση