, ,

10 εκπληκτικές χρήσεις της πλάκας σαπουνιού στο σπίτι μας

Ακόμα κι αν είστε φαν του υγρού σαπουνιού, μην εγκαταλείπετε την παλιά πλάκα σαπουνιού, επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει αρκετά εκπληκτικά πράγματα

10 εκπληκτικές χρήσεις της πλάκας σαπουνιού στο σπίτι μας

Ακόμα κι αν είστε φαν του υγρού σαπουνιού, μην εγκαταλείπετε την παλιά πλάκα σαπουνιού, επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει αρκετά εκπληκτικά πράγματα σε όλο σας το σπίτι. Μπορείτε ακόμα και να φτιάξετε το δικό σας υγρό σαπούνι!

Επιλέξτε απλά το αγαπημένο σας άρωμα ή χρησιμοποιήστε τα μικρά σαπούνια από τα ξενοδοχεία που πηγαίνετε. Και παρακάτω σας δίνουμε 10 λόγους για να επιλέξετε την πλάκα σαπουνιού.

Advertisment

10 εκπληκτικές χρήσεις της πλάκας σαπουνιού στο σπίτι μας

Επιδιορθώστε συρτάρια και πόρτες που κολλούν

Όταν τα συρτάρια ή οι πόρτες δεν ανοίγουν ομαλά, μια πλάκα σαπουνιού μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Τρίψτε την πλάκα σαπουνιού στις γωνίες του συρταριού ή στους διαδρόμους της πόρτας για να γλιστρούν όλα ευκολότερα.

Φρεσκάρετε τα συρτάρια, τις βαλίτσες και τις ντουλάπες

Βάλτε πλάκες σαπουνιού στο εσωτερικό τους για να προσθέσουν φρεσκάδα. Τυλίξτε τις πλάκες σε λίγο ύφασμα και βάλτε τις ανάμεσα στα ρούχα. Λειτουργεί επίσης και με τα παπούτσια και τις μπότες.

Κρύψτε ένα «λάθος»

Αν έχετε παρατηρήσει μικρές τρύπες νυχιών στους τοίχους που φαίνονται, επιλέξτε μια πλάκα σαπουνιού που ταιριάζει με το χρώμα του τοίχου σας. Τρίψτε τη στην τρύπα μέχρι να καλυφθεί.

Advertisment

Χαλαρώστε μια σφιχτή κλειδαριά

Αν η κλειδαριά της πόρτας σας είναι σφιχτή, περάστε το κλειδί πάνω από μια στεγνή πλάκα σαπουνιού για να καλύψετε την επιφάνεια. Εισάγετε το κλειδί στην κλειδαριά και γυρίστε το κάμποσες φορές. Η κλειδαριά θα χαλαρώσει λίγο.

Εμποδίστε τους καθρέφτες και τα γυαλιά από το να θολώνουν

Αν μισείτε τον θολωμένο καθρέφτη μετά από ένα ζεστό μπάνιο, μία πλάκα σαπουνιού μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα. Όταν ένας καθρέφτης είναι τελείως στεγνός, τρίψτε μια πλάκα σαπουνιού πάνω από το γυαλί. Μην προσθέσετε νερό, απλά αφαιρέστε έξτρα κομμάτια με ένα στεγνό ύφασμα. Την επόμενη φορά που θα κάνετε μπάνιο, δεν θα έχετε θολωμένο καθρέφτη.

Σταματήστε το τρίξιμο

Μια πλάκα σαπουνιού θα λύσει και το πρόβλημα των πορτών που τρίζουν Απλά τρίψτε ένα στεγνό σαπούνι στις γωνίες των πλευρών που τρίζουν. Ελέγξτε και αν συνεχίζει, ξαναβάλτε.

Βρείτε τη διαρροή

Αν δεν μπορείτε να εντοπίσετε από πού φεύγει ο αέρας σε ένα λάστιχο ή σε μια παιδική πισίνα, μουσκέψτε μία πλάκα σαπουνιού και τρίψτε τη στις ύποπτες περιοχές. Στο σημείο από όπου θα φεύγει ο αέρας θα δημιουργηθεί μια φουσκάλα.

Προστατεύστε τα έπιπλά σας από κατοικίδια

Στα κατοικίδια καθόλου δεν αρέσει η γεύση του σαπουνιού. Αν έχετε ένα κουτάβι, κουνέλι ή οποιοδήποτε άλλο κατοικίδιο που του αρέσει να μασά τα πόδια των επίπλων και τις γωνίες τρίψτε τα με λίγο σαπούνι και θα αποφύγετε τις ζημιές.

Προστατεύστε τα χέρια σας

Πριν σκάψετε στον κήπο σας ή επιδιορθώσετε το αυτοκίνητό σας πιάνοντας λάδια, βυθίστε τις άκρες των δαχτύλων σας μέσα σε μια πλάκα σαπουνιού. Το σαπούνι θα εμποδίσει το χώμα ή το γράσο από το να μπαίνει κάτω από τα νύχια σας και θα σας διευκολύνει στην εργασία σας.

Φτιάξτε το δικό σας υγρό σαπούνι

Κάντε οικονομία φτιάχνοντας το δικό σας υγρό σαπούνι. Χρησιμοποιήστε έναν τρίφτη χεριού για να βγάλετε λίγο σαπούνι και αναμίξτε με τέσσερα φλιτζάνια βρασμένου νερού. Ανακατέψτε μέχρι το σαπούνι να διαλυθεί, αφήστε το να κρυώσει τελείως και μεταφέρετε μέσα σε ένα ειδικό δοχείο για σαπούνι. Αποθηκεύστε λίγο επιπλέον σαπούνι σε ένα δροσερό μέρος και ανακατέψτε καλά πριν τη χρήση.

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι Πολλαπλοί Εγκέφαλοι του Ανθρώπινου Σώματος: Επανεξετάζοντας την Ανθρώπινη Νοημοσύνη
Οι ορμόνες που διαμορφώνουν την κοινωνική συμπεριφορά μας
bruce lipton_hero

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση