Πριν φύγω από τη ζωή σου, αυτά θα ήθελα να σου πω. Συγγνώμη που σε αγάπησα τόσο πολύ. Βιάστηκα να σου ξεδιπλώσω την ψυχή μου, αλλά έτσι είμαι και δεν μπορώ να αλλάξω. Συγγνώμη αν σε κούρασα, δεν θα επαναλάβω ξανά το λάθος να σου χαρίσω την καρδιά σου.

Πριν φύγω από τη ζωή σου, θα ήθελα να γνωρίζεις πως σε αγάπησα. Αγάπησα περισσότερα τα ελαττώματά σου, παρά τα θετικά σου στοιχεία. Πολλές φορές, η σκληρή σου στάση προσπάθησε να με λυγίσει όπως ένα δέντρο ο δυνατός άνεμος, αλλά η αγάπη μου παρέμενε στέρεα και ακλόνητη να ικετεύει το ένα σου χαμόγελο.

Κουράστηκα να παλεύω για μία θέση στην καρδιά σου. Γιατί να συνεχίσω να παλεύω; Αν έβλεπες, αν αισθανόσουν, θα μου έδινες μία θέση με τη δική σου θέληση, με τη δική σου επιθυμία. Δεν ξέρω γιατί συνεχώς με έβαζες επάνω στη φωτιά. Μάλλον πατούσες επάνω στη αγάπη μου, με θεωρούσες αδύναμη. Αλλά αγνοείς πως δυνατός είναι ο άνθρωπος που φανερώνει τις ευαισθησίες του και παλεύει για αυτό που αγαπάει.

Πριν φύγω από τη ζωή σου, θα σου μιλήσω ανοιχτά για όλα τα παράπονά μου. Γιατί την καρδιά μου μάτωνες με τα σκληρά σου λόγια, τα οποία πάντοτε προσπερνούσα. Να ξέρεις, προσπάθησα να είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου, ήθελα να με αγαπάς και να με καμαρώνεις. Κρίμα που για εσένα δεν ήμουν ποτέ αρκετή.

Πριν φύγω από τη ζωή σου, θα ήθελα να γνωρίζεις πως προσπάθησα πολύ να σε πείσω να μου δώσεις την αγάπη σου. Δεν ξέρω τι σε κράτησε, δε με άφησες να το καταλάβω ποτέ. Προσπάθησα, αλλά κουράστηκα πια να παλεύω με ωκεανούς και να τιθασεύω χίμαιρες, να κάνω το ανέφικτο εφικτό. Πριν φύγω από τη ζωή σου μόνο αυτό: εύχομαι κάποια στιγμή, να αντιληφθείς το πόσο σε αγάπησα. Μόνο αυτό. Θα το καταλάβεις κάποτε.

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Συγγραφέας Μαρία Σκαμπαρδώνη

Ονομάζομαι Μαρία Σκαμπαρδώνη, είμαι 24 ετών και είμαι δημοσιογράφος. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου γράφω γιατί αυτός είναι ο δικός μου τρόπος να μοιράζομαι τις σκέψεις μου και να έρχομαι πιο κοντά με τους ανθρώπους. Όνειρο και σκοπός της ζωής μου είναι μετά από χρόνια να θεωρούμαι μία από τις καλύτερες πένες της χώρας μου –και γιατί όχι; - και του κόσμου. Η φράση της ζωής μου είναι αυτή που έλεγε η σπουδαία Audrey Hepburn: Nothing is impossible. Even the word, itself, says I’m possible!’’

Δείτε όλα τα άρθρα

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Διαβάστε επίσης
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε