,

Συνταγή: Χορτοφαγικά μπιφτέκια με σπανάκι και ρεβίθια

Μπορεί το σπανάκι να το καταναλώνουμε συνήθως σε παραδοσιακή μορφή, όπως σε νόστιμες τσπανακόπιτες ή σπανακόρυζο, αλλά εδώ σας έχουμε μια πρωτότυπη ιδέα. Άλλωστε,

Συνταγή: Χορτοφαγικά μπιφτέκια με σπανάκι και ρεβίθια

Μπορεί το σπανάκι να το καταναλώνουμε συνήθως σε παραδοσιακή μορφή, όπως σε νόστιμες τσπανακόπιτες ή σπανακόρυζο, αλλά εδώ σας έχουμε μια πρωτότυπη ιδέα. Άλλωστε, το σπανάκι αποτελεί πλούσια πηγή μετάλλων, βιταμινών και φυτοθρεπτικών ουσιών, οπότε χρειάζεται να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας.

Στη συγκεκριμένη συνταγή, τα μπιφτέκια σπανακιού γίνονται πολύ εύκολα και συνοδεύονται από ρεβίθια, όσπρια πλούσια σε πρωτείνη. Ο συνδυασμός αυτός αποδεικνύεται εξαιρετικά πολύτιμος, ειδικά για όσους είναι χορτοφάφοι και αναζητούν να λάβουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία απο μη ζωικές πηγές φαγητού.

Advertisment

Ο μέσος χρόνος προετοιμασίας είναι μόνο 30 λεπτά. Ο χρόνος μαγειρέματος είναι τα 25 λεπτά με συνολικό χρόνο τα 55 λεπτά. Οι μερίδες βγαίνουν περίπου 4 – 6, αναλόγως το μέγεθος στο οποίο θα τα πλάσετε.

Χορτοφαγικά μπιφτέκια με σπανάκι και ρεβίθια

Υλικά

– 2 κουταλιές της σούπας + 1 κουταλάκι του γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

– 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

Advertisment

– 4 φλιτζάνια καθαρισμένα, πλυμένα μικρά φύλλα σπανάκι

– 1 ½ φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια

– 5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

– λίγο μοσχοκάρυδο

– 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης (και περισσότερο αν χρειαστεί)

– φυτικό γιαούρτι

– λίγο σκόρδο

– αλάτι

– πιπέρι

Μέθοδος παρασκευής

1. Ζεσταίνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο σε μέτριο τηγάνι. Προσθέτουμε το κύμινο και το σπανάκι και μαγειρεύουμε, μέχρι το σπανάκι να χάσει τα περισσότερα υγρά του, 2 με 3 λεπτά. Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να μπορούμε να το πιάσουμε με ασφάλεια. Το στραγγίζουμε, αν είναι απαραίτητο, το τυλίγουμε σε μια πετσέτα και το πιέζουμε για να φύγουν όσο πιο πολλά υγρά μπορούμε. Ύστερα, το ψιλοκόβουμε.

2. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβίθια αφού τα έχουμε λιώσει, τα κρεμμυδάκια, το μοσχοκάρυδο, το σκόρδο και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

3. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το σπανάκι με τη μίξη των ρεβιθιών. Προσθέτουμε και τη βρώμη και το φυτικό γιαούρτι. Το μείγμα χρειάζεται να είναι κολλώδες, αλλά να μπορούμε και να το πλάσουμε. Προσθέστε περισσότερη αλεσμένη βρώμη αν χρειαστεί. Πλάστε τα μπιφτέκια.

4. Σε ένα φούρνο ψήστε για περίπου 15 λεπτά.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Συνταγή | Παραδοσιακή σκορδαλιά με ψωμί (βίντεο)
Εύκολη συνταγή για λαγάνα | Με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας
4 φαγητά που δεν είχατε σκεφτεί ότι μπορείτε να προσθέσετε ρίγανη για extra γεύση
Pancakes: 15 συνταγές για πρωινό, δεκατιανό και απογευματινό

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση