,

Οι άνθρωποι εύκολα συνδέονται, αλλά δύσκολα έρχονται σε επαφή

Οι άνθρωποι είτε ζουν μέσα σε μια οθόνη (κινητό, λάπτοπ, τηλεόραση), είτε ζουν μόνο μέσα στο κεφάλι τους με τις χιλιάδες, συνήθως αρνητικές και

Οι άνθρωποι εύκολα συνδέονται, αλλά δύσκολα έρχονται σε επαφή

Οι άνθρωποι είτε ζουν μέσα σε μια οθόνη (κινητό, λάπτοπ, τηλεόραση), είτε ζουν μόνο μέσα στο κεφάλι τους με τις χιλιάδες, συνήθως αρνητικές και αυτοκαταστροφικές σκέψεις που κάνουν, μα ελάχιστα ζουν μέσα στον εαυτό τους και με τον εαυτό τους.

Γι’ αυτό και εύκολα μπορούν να συνδέονται με τους ανθρώπους, όσο εύκολα συνδέονται στο wi-fi, δύσκολα όμως έρχονται σε επαφή. Η επαφή με τον άλλο προϋποθέτει την ουσιαστική επαφή με τον εαυτό μας. Προϋποθέτει το άνοιγμα στη δική μας ψυχή, στην αλήθειά μας, στη συνειδητότητα.

Advertisment

Οι περισσότεροι άνθρωποι κινούνται μηχανικά, δεν παρατηρούν, δεν αφουγκράζονται, δεν νιώθουν ουσιαστικά με την καρδιά τους. Μπορεί να είναι ευγενικοί, αλλά όχι καλόκαρδοι. Μπορεί να είναι εξυπηρετικοί, μα όχι φροντιστικοί. Μπορεί να νομίζουν ότι συγχωρούν, δεν το κάνουν όμως με ευσπλαχνία. Μπορεί να βοηθούν αλλά όχι από αγάπη.

Συνδέονται αλλά δεν ενώνονται. Ασχολούνται με τα επουσιώδη και όχι με τα ουσιώδη. Ζουν μια ζωή που τους έχει επιβληθεί γι’ αυτό και εύκολα χαρακτηρίζουν ως “περίεργο” όποιον ζει διεκδικώντας να αλλάξει αυτή τη φορεμένη άγνοια.

Οι άνθρωποι σήμερα είναι αποπροσανατολισμένοι, δεν έχουν στόχο, έχουν ξεχάσει από πού ήρθαν και πού πηγαίνουν. Φορούν τα θέλω και τις επιθυμίες τους, έχοντας ξεχάσει τη θεία βούληση και πορεύονται μόνο για να ικανοποιήσουν τα όποια ένστικτά τους. Ζουν στη λήθη και δε γυρεύουν την αλήθεια.

Advertisment

Αναπαράγουν συμπεριφορές, πρότυπα, παιδιά, ζωές ολόκληρες, διαιωνίζοντας προβλήματα αδυνατώντας να βρουν λύσεις, να λύσουν ή να κόψουν γόρδιους δεσμούς. Είναι ανάγκη τώρα, άνθρωπε, να αποφασίσεις να ζήσεις αληθινά για τον εαυτό σου και να επιλέξεις να είσαι ευτυχισμένος χωρίς εξάρτηση, προσκόλληση, ταύτιση.

Όσο θα συνεχίζεις να ζεις μέσα από μια οθόνη, μέσα από ένα πρόσωπο ή μια εργασία, τόσο πιο μακριά θα συνεχίζεις να ζεις από τον ίδιο σου τον εαυτό κ το Όλον. Είσαι συνδεδεμένος και όχι ενωμένος. Άλλο σύνδεση, άλλο ένωση.

Μόλις σου τραβήξουν το καλώδιο ή πέσει το ρεύμα, θα μείνεις από οξυγόνο. Αφού σου αρέσει τόσο πολύ να συνδέεσαι και όχι να ενώνεσαι, φρόντισε τουλάχιστον να φορτίζεις τις δικές σου μπαταρίες και να συνδέεσαι με τη δική σου ανεμογεννήτρια, φρόντισε να βρεις το δικό σου δρόμο, το δικό σου φως.

Τον τρόπο θα τον βρεις όταν τραβήξεις τα μάτια σου από την οποιαδήποτε οθόνη και αρχίσεις να παρατηρείς γύρω σου και κυρίως μέσα σου. Καλή σύνδεση λοιπόν.

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση