,

Howard Martin: Μία από τις σημαντικότερες φωνές της εποχής μας έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα

Ο Howard Martin θα μιλήσει σε ένα δίωρο εργαστήριο για τη σημασία της καρδιάς, τις παγκόσμιες αλλαγές καθώς και τη διαστασιακή μεταστροφή της συνειδητότητας

Ο Howard Martin θα μιλήσει σε ένα δίωρο εργαστήριο για τη σημασία της καρδιάς, τις παγκόσμιες αλλαγές καθώς και τη διαστασιακή μεταστροφή της συνειδητότητας που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή.

Η καρδιά είναι πολύ παραπάνω από ένα ζωτικό όργανο

Η καρδιά δεν εξασφαλίζει μόνο την ορθή λειτουργία του ανθρώπινου σώματος αλλά όπως προκύπτει από τεκμηριωμένες επιστημονικές έρευνες, έχει τη δική της “νοημοσύνη” καθώς αντιδρά διαφορετικά σε κάθε συναίσθημα που μας δημιουργείται. Η καρδιά μας χτυπάει “χαρούμενα”, “λυπητερά”, “αγωνιά” μαζί μας ανάλογα με την πνευματική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Δίνει το ρυθμό μεταφέροντας το “συναίσθημα” σε κάθε μας όργανο και κάθε κύτταρο του σώματός μας. Η καρδιά δημιουργεί τη δόνησή μας. Είναι ο «μαέστρος» της μεγάλης ορχήστρας που ονομάζεται ανθρώπινο σώμα. Η καρδιά μπορεί να λειτουργήσει ως ένα πραγματικό εργαλείο το οποίο θα μας εξασφαλίσει υψηλότερο επίπεδο υγείας και ποιότητα ζωής.

Advertisment

Δεκάδες επιστημονικές μελέτες, τα τελευταία χρόνια, έχουν αναδείξει τη σημασία των παραγόμενων ηλεκτρικών πεδίων που παράγει το ανθρώπινο σώμα. Ωστόσο, μία από τις σημαντικότερες μελέτες του είδους που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο HeartMath, αποκάλυψε ότι η καρδιά έχει έως και χίλιες φορές ισχυρότερο μαγνητικό πεδίο από τον εγκέφαλο.

Συνεπεία αυτής της αποκάλυψης ακολούθησαν πολλές περισσότερες έρευνες για να διερευνήσουν τον πραγματικό ρόλο αυτού του τόσο ζωτικού οργάνου και πολύ σύντομα ήρθαν ανατρεπτικές απαντήσεις. Η καρδιά έχει ένα ολόκληρο αυτόνομο νευρονικό δίκτυο το οποίο δέχεται αλλά και στέλνει πληροφορίες στο περιβάλλον ως μια δεύτερη, αυτόνομη νοημοσύνη από αυτή του εγκεφάλου. Επιπλέον, μπορεί να δημιουργήσει μια κατάσταση συνοχής μεταξύ των συναισθημάτων, των σκέψεων και του φυσικού σώματος.

Τη νοημοσύνη της καρδιάς μας μελετά εδώ και 25 χρόνια το Ινστιτούτο HeartMath®, αναπτύσσοντας, παράλληλα, τεχνικές και εργαλεία που την αναδεικνύουν ως κεντρικό «μοχλό» εσωτερικής ισορροπίας και γαλήνης.

Advertisment

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τον Howard Martin, βασικό συντελεστή του HeartMath®- συγγραφέα, αναγνωρισμένο διεθνή, πρωτοπόρο ομιλητή – μία από τις σημαντικότερες φωνές της εποχής μας. O Ηoward Martin είναι ένας από τους συγγραφείς του δημοφιλούς βιβλίου The HeartMath Solution και συνεργαζόμενος συγγραφέας του Heart Intelligence (Νοημοσύνη της Καρδιάς). Πιθανότατα να έχετε διαβάσει τα βιβλία του, να έχετε ακούσει τις συνεντεύξεις του ή να τον έχετε δει σε ταινίες όπως το The Power of the Heart, The Incredible You και το The Truth.

Ο Howard Martin, στο δίωρο εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου, θα εστιάσει στις παγκόσμιες αλλαγές και στη μεταστροφή της συνειδητότητας που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή στον πλανήτη καθώς και τι μπορούμε να κάνουμε.

Σε ένα ξεχωριστό διαδραστικό σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ξανά το σώμα τους ως ένα σπουδαίο “εργαλείο” της απεραντοσύνης του ανθρώπινου οργανισμού και να γίνουν μάρτυρες μιας πραγματικής επίδειξης της βιολογικής επικοινωνίας της καρδιάς.

«Όλοι νιώθουμε την ταχύτητα της αλλαγής. Αυτή επηρεάζει τα συναισθήματά μας, τις αντιλήψεις και τις σκέψεις μας, σε στιγμές που αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να το διαχειριστούμε. Μάθετε λοιπόν πώς είμαστε όλοι μαζί σε αυτό, είμαστε όλοι μέρος της εξελικτικής σπείρας και αυτό είναι πολύ καλό στοιχείο.
Εύχομαι να με συναντήσετε στην Αθήνα για πρώτη φορά, ώστε να επικοινωνήσουν οι καρδιές μας και μέσω αυτού να εξερευνήσουμε πώς μπορούμε να δημιουργήσει μια νέα και πολύ καλύτερη ζωή για τον εαυτό μας και τον κόσμο»
Howard Martin

Το HeartMath® στηρίζεται σε πάνω από 25 χρόνια έρευνας… και κερδίζει την εμπιστοσύνη άνω των 5 εκατομμυρίων ανθρώπων.. σε περισσότερες από 100 χώρες. Χρησιμοποιείται από: 500 εταιρίες, τον Αμερικανικό Στρατό, Νοσοκομεία, Κλινικές, Σχολεία και πολλές χιλιάδες ανθρώπων που επιζητούν την προσωπική Ανάπτυξη.

Για περισσότερες πληροφορίες μεταβείτε εδώ enallaktikiagenda.gr/heartmath/

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το Πάσχα ως ένα εξελικτικό πέρασμα σε αλλαγές με διεύρυνση αγάπης
Η θλιβερή ιστορία της βρεφοδόχου που υπήρχε στο κέντρο της Αθήνας
Οι άνθρωποί μας φεύγουν, αλλά ζουν παντοτινά μέσα μας
«Το αγέννητο παιδί μου…»

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση