,

Ιαπωνία: Το πρώτο ξενοδοχείο – κάψουλα που πλέει μόνο του προς ένα ακατοίκητο νησί

Η Ιαπωνία είναι γνωστή διεθνώς για τα φανταστικά, φουτουριστικά της ξενοδοχεία. Ωστόσο, το συγκεκριμένο πάει ένα βήμα πιο πέρα. Πρόκειται για ένα σφαιρικό δωμάτιο

Ιαπωνία: Το πρώτο ξενοδοχείο – κάψουλα που πλέει μόνο του προς ένα ακατοίκητο νησί

Η Ιαπωνία είναι γνωστή διεθνώς για τα φανταστικά, φουτουριστικά της ξενοδοχεία. Ωστόσο, το συγκεκριμένο πάει ένα βήμα πιο πέρα. Πρόκειται για ένα σφαιρικό δωμάτιο ξενοδοχείου σε μορφή κάψουλας που επιπλέει στο νερό και οι εικόνες του κάνουν το γύρο του κόσμου, προκαλώντας διάφορες ανάμεικτες αντιδράσεις.

Το πλωτό Mizukami Hotel σχεδιάστηκε στο θεματικό πάρκο Huis Ten Bosch στο Ναγκασάκι. Οι δημιουργοί του πάρκου έχουν εμπνευστεί από τη χώρα της Ολλανδίας και την ξεχωριστή αρχιτεκτονική και κουλτούρα της. Το φουτουριστικό αυτό δωμάτιο ξενοδοχείου περιλαμβάνει κρεβάτια, τουαλέτες και ντουζιέρα.

Advertisment

Ιαπωνία: Το ξενοδοχείο – κάψουλα που πλέει μόνο του προς ένα ακατοίκητο νησί

«Το δωμάτιο είναι όπως και των κανονικών, συνηθισμένων ξενοδοχείων, 36 – 38 τ.μ., μπορούν να διανυκτερεύσουν μέχρι 4 άτομα», δήλωσε ο Hideo Sawada, υπεύθυνος του πάρκου Huis Ten Bosch. Η κάψουλα όμως δεν παραμένει στο λιμάνι. Εδώ είναι που το ιδιαίτερο αυτό ξενοδοχείο γίνεται ακόμα πιο συναρπαστικό.

Η κάψουλα πλέει αργά προς ένα νησί, το οποίο αγόρασε πρόσφατα η εταιρία και ανακαινίζει για να μετατρέψει σε θέρετρο και θα ανοίξει για επιχειρηματικές επενδύσεις του χρόνου τον χειμώνα. Οι κατασκευαστές της κάψουλας έχουν ήδη αρχίσει δοκιμές ώστε να είναι ανοιχτό για το κοινό φέτος το καλοκαίρι. Το αρχικό τους σχέδιο είναι να χρησιμοποιήσουν ένα μικρό πλοιάριο που θα ρυμουλκεί το ξενοδοχείο από το θεματικό πάρκο προς το κοντινό ακατοίκητο νησί.

Advertisment

Ιαπωνία: Το ξενοδοχείο – κάψουλα που πλέει μόνο του προς ένα ακατοίκητο νησί

Ο πρώτος όροφος της κάψουλας – δωματίου είναι σχεδιασμένος για να φιλοξενεί τους επισκέπτες και ο δεύτερος διαθέτει έναν διάφανο θόλο παρατήρησης του ουρανού και της θάλασσας. Ο υπεύθυνος του πάρκου Hideo Sawada προσθέτει πως η κατασκευαστική ομάδα θα κάνει κι άλλες βελτιώσεις και θα προσθέσει κι άλλες λειτουργίες στο ήδη φανταστικό ξενοδοχείο.

Τα μέσα ενημέρωσης της Ιαπωνίας σχολιάζουν πως οι απόψεις σχετικά με την κάψουλα ποικίλουν, με κάποιους να φοβούνται ότι οι επισκέπτες «θα ξυπνήσουν το πρωί σε μια άγνωστη πλευρά της Βόρειας Κορέας χαμένοι και απομονωμένοι». Το κόστος της διαμονής είναι περίπου στα 300 δολάρια τη βραδιά και δεν προτείνεται να δείτε την ταινία Τιτανικός για όσο ταξιδεύετε εκείνο το βράδυ.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η φράση που καταστρέφει τις σχέσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο του Χάρβαρντ
Αρχαία Νεμέα: Ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Πελοποννήσου (βίντεο)
Τουρισμός για όλους 2024: Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια | Ποιοι μένουν εκτός
Η ιστορία των δύο σκύλων που θα σας κάνει να δακρύσετε (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση