,

Πώς θα αποθηκεύσουμε σωστά τα χειμωνιάτικα ρούχα και αξεσουάρ μας

Ασχέτως του πόσο μεγάλο είναι το σπίτι σας, η αποθήκευση των χειμερινών ρούχων έχει τις δυσκολίες της. Οι ειδικοί μοιράζονται τα αγαπημένα τους tips

Πώς θα αποθηκεύσουμε σωστά τα χειμωνιάτικα ρούχα και αξεσουάρ μας

Ασχέτως του πόσο μεγάλο είναι το σπίτι σας, η αποθήκευση των χειμερινών ρούχων έχει τις δυσκολίες της. Οι ειδικοί μοιράζονται τα αγαπημένα τους tips και έξυπνα κόλπα για να αποθηκεύσουμε σωστά και εύκολα τον εποχιακό ρουχισμό αλλά και υποδήματα.

Πώς να προετοιμάσουμε τα χειμερινά ρούχα για αποθήκευση

Ξεκινώντας από την προετοιμασία, είναι ευκαιρία να αναρωτηθείτε μήπως κρατάτε παλτά και πουλόβερ που δεν έχετε φορέσει εδώ και χρόνια. Μήπως έχετε συλλογή από αταίριαστα γάντια και τρύπιες παλιές μπότες; Αν η απάντηση είναι ναι σε κάποια από τις παραπάνω ερωτήσεις, ήρθε η ώρα να τα ξεφορτωθείτε. Τα ρούχα που μπορούν να φορεθούν χρειάζεται να χαριστούν.

Advertisment

Το επόμενο βήμα είναι ο σωστός καθαρισμός τους. Το χιόνι, η σκόνη, το αλάτι και το χώμα χρειάζεται να απομακρυνθούν από τα πράγματά σας πριν αποθηκευτούν. Όσα δεν μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο χρειάζεται να δοθούν στο καθαριστήριο ή να καθαριστούν με μια βούρτσα, όπως οι χειμωνιάτικες μπότες.

Τέλος, προστατεύστε τα αγαπημένα σας πουλόβερ από τους σκόρους με ένα οικολογικό απωθητικό σκόρων. Φακελάκια με λεβάντα, κανέλα ή κέδρο έχουν επίσης ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης: Πόσο συχνά χρειάζεται να πλένουμε τα ρούχα μας ανάλογα με το είδος τους

Advertisment

Πώς να αποθηκεύσουμε τις μπότες και τα πανωφόρια

– Ογκώδη πράγματα: Για την αποθήκευση των πουπουλένιων μπουφάν και των παντελονιών για το χιόνι, οι σακούλες αποθήκευσης που σφραγίζονται από αέρα είναι αποτελεσματικές, καθώς εξοικονομούν αποθηκευτικό χώρο. Οι μεγάλες πλαστικές σακούλες επίσης χωράνε αρκετά αντικείμενα μέσα.

– Μικρά αξεσουάρ: Ένας εξαιρετικός τρόπος να αποθηκεύσουμε και να οργανώσουμε καπέλα, γάντια, και κασκόλ χρειάζονται μια σειρά θηκών που μπαίνει στην πόρτα της ντουλάπας και έχει πολλές τσέπες.

– Χειμωνιάτικα παπούτσια: Για μπότες και άλλα χειμωνιάτικα παπούτσια, είναι καλύτερα να τα στεγνώσετε πολύ καλά, να τα σκουπίσετε και να τα βάλετε σε σακούλες αποθήκευσης κατά τη διάρκεια των θερμότερων μηνών. Καθώς αυτά είναι συνήθως ογκώδη, είναι καλύτερα να τα αποθηκεύσετε σε μια σοφίτα, σε ένα γκαράζ ή σε μια ντουλάπα που δεν χρησιμοποιείτε συχνά.

Έξυπνα κόλπα για την αποθήκευση του εποχιακού ρουχισμού

– Χρησιμοποιήστε τις άδειες βαλίτσες σας. Στη συνέχεια βάλτε τα σε ξηρό και δροσερό μέρος. Τα υπόγεια που έχουν υγρασία, τα ζεστά γκαράζ ή ο εξωτερικός χώρος δεν είναι τα καλύτερα μέρη για να αποθηκεύσετε τα υπάρχοντά σας.

– Αν αποθηκεύετε τα πράγματά σας σε σακούλες με κενό αέρος, προτείνεται να προσθέσετε και ειδικά σακουλάκια για την υγρασία.

– Αφού καθαρίσετε τις μπότες σας, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα στρώμα κεριού στα δερμάτινά είδη σας. Αφήστε το εκεί για λίγες μέρες πριν αποθηκεύσετε τις μπότες σας. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε σακουλάκια υγρασίας και μέσα στα παπούτσια, ώστε να μην αναπτυχθούν μύκητες (αν δεν έχετε, επιλέξτε φύλλα εφημερίδας). Οι εφημερίδες είναι επίσης σημαντικές και για τις ψηλές μπότες: γεμίστε τες πριν τις αποθηκεύσετε ώστε να διατηρηθεί σωστή η φόρα της μπότας προς τα πάνω.

– Μην κρεμάτε τα πουλόβερ σε κρεμάστρες για μια ολόκληρη εποχή, γιατί καθώς είναι βαριά, «πέφτουν» και αρχίζουν να ξεχειλώνουν.

– Τα ευαίσθητα ρούχα χρειάζονται ένα άλλο πιο προσεκτικό είδος αποθήκευσης, όχι σε πλαστικές σακούλες αλλά σε τσάντες που είναι φτιαγμένες από 100% βαμβάκι.

Πώς να αποθηκεύσουμε τα χειμωνιάτικα αξεσουάρ μας

– Χειμωνιάτικα καπέλα: Είστε ευχαριστημένοι από τη συλλογή σας; Αν μαζεύουν σκόνη στο πάνω μέρος της ντουλάπας ή το καλόγερου, ήρθε η ώρα να τα μετακινήσετε ίσως σε μια σακούλα αποθήκευσης.

– Κασκόλ: Προμηθευτείτε ένα φθηνό ράφι για πετσέτες. Ασφαλίστε το στο πίσω μέρος της ντουλάπας και δέστε εκεί το κάθε κασκόλ.

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Φλούδες λεμονιού: Πώς μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε zero waste μπαχαρικό
Φασκόμηλο: Πώς να το καλλιεργήσετε μόνοι σας στο σπίτι
Πώς να καλλιεργήσετε τη δική σας ρίγανη και τι χρειάζεται να προσέξετε
Πώς μπορούμε να καλλιεργήσουμε φύτρα στην κουζίνα μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση