,

Θετικές Διαβεβαιώσεις που βοηθούν στο να εξαλείψουμε τον αρνητικό τρόπο σκέψης

Συνήθως χιλιάδες αρνητικές σκέψεις συνειδητές και ασυνείδητες μας κατακλύζουν καθημερινά. Χρειάζεται να αντιστεκόμαστε σε αυτές βομβαρδίζοντάς τες με θετικές διαβεβαιώσεις. Η άσκηση στο θετικό

Θετικές Διαβεβαιώσεις που βοηθούν στο να εξαλείψουμε τον αρνητικό τρόπο σκέψης

Συνήθως χιλιάδες αρνητικές σκέψεις συνειδητές και ασυνείδητες μας κατακλύζουν καθημερινά. Χρειάζεται να αντιστεκόμαστε σε αυτές βομβαρδίζοντάς τες με θετικές διαβεβαιώσεις.

Η άσκηση στο θετικό τρόπο σκέψης πρέπει να είναι καθημερινή. Όπως ασκούμε το σώμα μας, έτσι χρειάζεται να ασκούμε και το νου μας ώστε να γίνει σύμμαχός μας. Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά. Χρειάζεται μια μικρή χαλάρωση πριν ξεκινήσετε τις θετικές διαβεβαιώσεις. Μόλις ξυπνήσετε ή πριν κοιμηθείτε είναι η καλύτερη ώρα γιατί είστε πιο χαλαροί και πιο δεκτικοί. Καλή επιτυχία!

Advertisment

Θετικές διαβεβαιώσεις

– Είμαι ένας άνθρωπος καλός. Αξίζω μόνο που υπάρχω. Αξίζω χωρίς να χρειάζεται να το αποδεικνύω συνεχώς. Αξίζω όπως αξίζουν όλοι οι άνθρωποι.

– Αποδέχομαι τον εαυτό μου όπως είναι. Αποδέχομαι το σώμα μου με τις ατέλειες του. Αποδέχομαι τον χαρακτήρα μου όπως είναι, με τα θετικά και τα αρνητικά του στοιχεία. Με αποδέχομαι και με αγαπώ όπως είμαι.

– Με αγαπώ. Με αγαπώ γιατί αξίζω την αγάπη. Αξίζω να αγαπώ και να με αγαπούν. Αξίζω να έχω φίλους που με αγαπούν. Αξίζω να έχω έναν σύντροφο που να με αγαπά. Αξίζω να έχω σχέσεις αγάπης και φροντίδας.

Advertisment

– Αξίζω να είμαι ευτυχισμένος. Είμαι ευτυχισμένος. Η ζωή μου είναι όμορφη, με τα καλά και τα δύσκολά της. Ευγνωμονώ για το δώρο της ζωής που μου δόθηκε. Ευγνωμονώ για τη ζωή μου. Ευχαριστώ που είμαι ζωντανός. Ευχαριστώ που έχω τόσα καλά στη ζωή μου. Ευχαριστώ που μιλάω, περπατάω, γελάω, αναπνέω. Ευχαριστώ που υπάρχω!

– Ευχαριστώ που έχω την υγεία μου. Είμαι καλά. Ψυχικά και σωματικά. Ακούω τα συναισθήματά μου, ακούω το σώμα μου. Αναγνωρίζω ότι όταν μία ασθένεια μου χτυπά την πόρτα, το σώμα και η ψυχή μου μού δείχνει ότι κάτι χρειάζεται να αλλάξω. Είμαι ανοιχτός στην αλλαγή. Αλλάζω για να έρθω πιο κοντά στον εαυτό μου, σε αυτό που πραγματικά είμαι.

– Καθοδηγούμαι από τον εσωτερικό μου εαυτό. Ακολουθώ την καρδιά μου, ακούω το ένστικτό μου. Εμπιστεύομαι τον εαυτό μου. Ακούω την εσωτερική μου φωνή.

– Επιλέγω στη ζωή αυτά που μου ταιριάζουν. Επιλέγω ανθρώπους που κοντά τους νιώθω γαλήνη, χαρά, αποδοχή. Επιλέγω σύντροφο και φίλους που μαζί τους νιώθω αλληλοσεβασμό, αλληλοεκτίμηση, επικοινωνία, εμπιστοσύνη. Επιλέγω την εργασία που με εξελίσσει με κάνει δημιουργικό, μου φέρνει χρήματα.

– Είμαι ανοιχτός στο καλό. Είμαι ανοιχτός στο φως. Η ζωή μου γεμίζει με αγάπη, υγεία, συντροφικότητα, φιλία, αφθονία. Αξίζω το καλύτερο στη ζωή.

– Οι δύσκολες εμπειρίες της ζωής μου, οι άνθρωποι που με πλήγωσαν, με βοήθησαν να γίνω αυτό που είμαι σήμερα. Ένας άνθρωπος με ευαισθησία και πνευματικότητα. Ευχαριστώ για τις εμπειρίες μου.

– Συγχωρώ τους ανθρώπους που μέσα από την αδυναμία τους με πλήγωσαν. Τους απελευθερώνω. Και απελευθερώνομαι κι εγώ από τα δεσμά του θυμού, του φόβου, της θλίψης. Απελευθερώνομαι από τα παρελθόν.

– Συγχωρώ τον εαυτό μου για τα λάθη που έκανα. Συγχωρώ τον εαυτό μου για τις λανθασμένες επιλογές του παρελθόντος. Έμαθα από τα λάθη μου. Σταματώ να κατηγορώ τον εαυτό μου. Απελευθερώνομαι από το παρελθόν. Με συγχωρώ.

– Παίρνω τη ζωή στα χέρια μου. Έχω πίστη στον εαυτό μου ότι μπορώ να τα καταφέρω. Μπορώ να καταφέρω ό,τι βαθιά επιθυμώ. Επικεντρώνομαι στις βαθύτερες ανάγκες μου. Τις αναγνωρίζω και είμαι ικανός να τις ικανοποιήσω. Μπορώ να φροντίζω τις ανάγκες μου. Αξίζω να φροντίζω τις ανάγκες μου. Αξίζω το καλό. Είμαι ανοιχτός στο καλό και η ζωή μου φέρνει όλα τα καλά του κόσμου. Αξίζω την αγάπη. Αξίζω το φως. Αξίζω την αφθονία.

– Ευχαριστώ για όλα τα καλά που έχω στη ζωή μου. Ευχαριστώ προκαταβολικά για όλα τα καλά που θα μου έρθουν στο μέλλον.

– Σταματώ να με επικρίνω, σταματώ να με κατηγορώ. Με αγαπώ και με αποδέχομαι δίχως όρους. Αγαπώ και αποδέχομαι όλους τους ανθρώπους.

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Οι πληγές σου μπορούν να γίνουν τα παράσημά σου!
Γιατί σαμποτάρω τον εαυτό μου;
Πώς ζητάει «συγγνώμη» ένας ναρκισσιστής

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση