, , ,

“No Blue Without Yellow”: Οι πίνακες του Βίνσεντ Βαν Γκογκ ζωντανεύουν και μας γεμίζουν χρώματα (Βίντεο)

Ο Maciek Janicki φαίνεται να λατρεύει τα μοναδικά έργα τέχνης του Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Η ταινία μικρού μήκους που δημιούργησε περνά μέσα από τα τοπία

"No Blue Without Yellow": Οι πίνακες του Βίνσεντ Βαν Γκογκ ζωντανεύουν και μας γεμίζουν χρώματα (Βίντεο)

Ο Maciek Janicki φαίνεται να λατρεύει τα μοναδικά έργα τέχνης του Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Η ταινία μικρού μήκους που δημιούργησε περνά μέσα από τα τοπία που ενέπνευσαν τον διάσημο ζωγράφο και είναι σαν να μας μεταφέρει ένα κομμάτι της ζωής του. Η ταινία μας ανοίγει μια πόρτα προς έναν φανταστικό κόσμο, στον οποίο πετάμε, αλλάζοντας τοπία, μέρη, φωτεινά χρώματα, ακόμα και εποχές. Και όλα αυτά με τη συνοδεία μιας γλυκιάς μουσικής βαλς.

Διαβάστε επίσης: 15 αποφθέγματα του Βίνσεντ βαν Γκογκ για όσους δεν σταματούν να ονειρεύονται

Advertisment

Ο Βίνσεντ βαν Γκογκ γεννήθηκε στις 30 Μαρτίου του 1853 στο Zundert της Ολλανδίας και θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους ζωγράφους της ιστορίας. Η επίδρασή του στα μεταγενέστερα κινήματα του εξπρεσιονισμού, του φωβισμού και στην αφηρημένη τέχνη θεωρείται καταλυτική.

Αυτή η φανταστική ταινία μας αποδεικνύει πως ο σπουδαίος ζωγράφος δεν σταμάτησε να ονειρεύεται στιγμή σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρέθηκε. Αντί να δει την πεζή πραγματικότητα, είδε την ομορφιά της ζωής και του κόσμου και τους έδωσε τα χρώματα με τα οποία στο νου του ήταν ντυμένα.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μνημείο Ζαλόγγου: Η αυτοθυσία των ηρωίδων Σουλιωτισσών που έπεσαν «εν χορώ» (βίντεο)
Μετεωροειδές έπεσε σε περιοχή των Ιωαννίνων - Δείτε το βίντεο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο
Urban_Stripes--8copy
Προϊστορικός Οικισμός Δισπηλιού: Ο λιμναίος οικισμός που χρονολογείται από το 5000 π.Χ (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση