Όταν αντιμετωπίζουμε μια επείγουσα ιατρική ανάγκη, καλούμε το ασθενοφόρο συνήθως. Αλλά τι συμβαίνει όταν ο τετράποδος φίλος μας παθαίνει το ίδιο; Στο Χονγκ Κονγκ, υπάρχει ένα ασθενοφόρο μόνο για κατοικίδια.

Σε μια επείγουσα κατάσταση, θέλουμε την καλύτερη φροντίδα. Και τη θέλουμε άμεσα, γιατί κάθε λεπτό μετρά και είναι πολύτιμο. Πληκτρολογούμε τον αριθμό και έρχεται βοήθεια. Αλλά κανείς δεν είχε σκεφτεί τι θα συμβεί αν το αγαπημένο μας κατοικίδιο βρεθεί στην ίδια κατάσταση.

Ο Dominic Abraham Won, διαχειριστής του ασθενοφόρου παρέχει μια στάση παροχής βοήθειας, μεταφορά και παράδοση σε λίστα κλινικών που συνεργάζονται με το ασθενοφόρο. Επίσης, εκτός από τις επείγουσες καταστάσεις, μπορεί κανείς να κάνει κράτηση στο ασθενοφόρο για μια προγραμματισμένη επίσκεψη στον κτηνίατρο. Αυτό βοηθά κυρίως του ιδιοκτήτες κατοικίδιων που δεν έχουν μέσο μεταφοράς και δυσκολεύονται να μετακινηθούν με τα μέσα για να φτάσουν στις επισκέψεις τους στο γιατρό.

Η παροχή τέτοιων υπηρεσιών, τόσο επειγουσών, όσο και προγραμματισμένων βοηθά στην εκπλήρωση του πάθος που έχει ο Dominic για τα ζώα. «Η ομάδα μας έχει διαμορφωθεί από λάτρεις των κατοικίδιων. Οι περισσότεροι έχουν ήδη εμπειρία από το σπίτι τους, από κάποια δύσκολη κατάσταση κατά την οποία το κατοικίδιο τους αρρώστησε. Μπορεί να μετέφερα το κατοικίδιό τους σε κάποια κλινική για να συνειδητοποιήσουν ότι είτε ήταν κλειστά, είτε ήταν γεμάτη και δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει».

Η υπηρεσία επείγουσας ανάγκης ξεκίνησε με μέσο ένα SUV, και αργότερα κατάφεραν να αποκτήσουν ένα κανονικό ασθενοφόρο. Τώρα πια είναι εξοπλισμένο με παροχή οξυγόνου, με επιδέσμους και άλλες βασικές ιατρικές προμήθειες.

Πλέον, θα υπάρχουν 3 ασθενοφόρα στους δρόμους της πόλης και ο μέσος χρόνος άφιξης στο σημείο υπολογίζεται στα 26 λεπτά. Το προσωπικό είναι πλήρως εκπαιδευμένο και παραπάνω από πρόθυμοι να βοηθήσουν.

Η υπηρεσία ξεκίνησε τον Μάρτιο και το προσωπικό έλαβε πάνω από 12 κλήσεις τον πρώτο μόνο μήνα, όπου η πρωτοβουλία αυτή δεν είχε γίνει ακόμα γνωστή. Ευχόμαστε σύντομα η ίδια υπηρεσία να έρθει και στην Ελλάδα.

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε