,

Πώς μπορούμε να μειώσουμε την έντονη εφίδρωση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού

Δυστυχώς, οι περισσότεροι δεν περνάμε όλο μας το καλοκαίρι στις παραλίες και στη θάλασσα, αλλά στις πόλεις, όπου η ζωή και η καθημερινότητα συνεχίζονται.

Πώς μπορούμε να μειώσουμε την έντονη εφίδρωση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού

Δυστυχώς, οι περισσότεροι δεν περνάμε όλο μας το καλοκαίρι στις παραλίες και στη θάλασσα, αλλά στις πόλεις, όπου η ζωή και η καθημερινότητα συνεχίζονται.
Η ζέστη όμως κάνει αυτή την καθημερινότητα δύσκολη, καθώς το σώμα μας τείνει να ιδρώνει περισσότερο και ευκολότερα. Και δεν είναι εύκολο να κάνουμε πολλά ντους μέσα στην ημέρα, αφού εργαζόμαστε και τρέχουμε σε υποχρεώσεις.

Η εφίδρωση είναι μια φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού, όμως ο έντονος ιδρώτας προκαλεί κακοσμία και άβολη αίσθηση. Υπάρχουν ορισμένοι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την «παρενέργεια» του καλοκαιριού.

Advertisment

– Επιλέξτε δυνατότερα αποσμητικά: Κάποια χρειάζονται συνταγογράφηση, αλλά υπάρχουν και κάποια δυνατά που δεν χρειάζονται και που θα τα βρείτε στα φαρμακεία.

– Βάλτε αποσμητικό στην καλύτερη ώρα: Τα ενεργά συστατικά τους χρειάζονται χρόνο για να λειτουργήσουν. Αν βάλετε το πρωί, όταν ο βαθμός εφίδρωσης είναι υψηλότερος, σύντομα οι ουσίες θα απομακρυνθούν από τις μασχάλες σας.

– Προστατεύστε την επιδερμίδα σας: Όταν βάζετε αποσμητικό το βράδυ, μειώνετε επίσης την πιθανότητα ερεθισμού του δέρματος.

Advertisment

Έντονη εφίδρωση κατά τη διάρκεια της άσκησης

– Ντυθείτε για να εμποδίσετε τον ιδρώτα: Επιλέξτε ελαφρύ ρουχισμό και υφάσματα που αναπνέουν, όπως βαμβακερά.

– Επενδύστε σε αθλητικά ρούχα: Τα τελευταία χρόνια, τα ρούχα για αθλητές έχουν βελτιωθεί, με νέα υφάσματα που αναπνέουν. Αναζητήστε όσα λένε πως απομακρύνουν την υγρασία.

– Φορέστε τα για μία φορά: Μην φοράτε ρούχα που έχουν ήδη μουσκέψει από ιδρώτα. Πρέπει να είναι στεγνά.

– Αλλάξτε συχνά παπούτσια: Αν τα ιδρωμένα πόδια είναι πρόβλημα για εσάς, βεβαιωθείτε ότι αλλάζετε κάλτσες και παπούτσια συχνά.

– Σκόνη και ταλκ: Χρησιμοποιείστε ειδικές πούδρες που απορροφούν την υγρασία των ποδιών.

Εφίδρωση στην εργασία

– Έχετε μαζί σας αποσμητικό: Ξαναβάλτε μέσα στην ημέρα ή πριν από μια αγχωτική συνάντηση.

– Επιλέξτε ρουχισμό με αραιότερη πλέξη: Όσο στενότερη η πλέξη, τόσο πιο ζεστά τα ρούχα. Γι’ αυτό, προτιμήστε καλύτερα λινά. Τα μεταξωτά είναι καλύτερα να τα αποφεύγουμε.

– Αποφύγετε τα καυτερά γεύματα: Η κατανάλωση ορισμένων τροφών, όπως καυτερές πιπεριές επηρεάζουν την ποσότητα ιδρώτα που παράγουμε. Η κατανάλωση άλλων τροφών, όπως τα κρεμμύδια και το σκόρδο, επιδεινώνουν την κακοσμία του ιδρώτα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

5 διαταραχές που μπορεί να επηρεάζουν τον ύπνο σας
Γιατί σας “γαργαλάει” ο λαιμός, πώς σταματάει και πότε είναι σοβαρό σημάδι
Ποιες οφθαλμικές παθήσεις μπορούν να προκαλέσουν τα βακτήρια του εντέρου
Πώς τα αντικαταθλιπτικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επηρεάζουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση