, ,

Τα σύνορα Μεξικού – ΗΠΑ μεταμορφώθηκαν σε μια πολύχρωμη «τοιχογραφία Αδελφοσύνης»

Μια εκπληκτικά μεγάλη καλλιτεχνική πρωτοβουλία με έντονο κοινωνικό-πολιτικό χαρακτήρα λαμβάνει χώρα στην Αμερική εδώ και λίγα χρόνια (από το 2016), από τότε δηλαδή που

Τα σύνορα Μεξικού – ΗΠΑ μεταμορφώθηκαν σε μια πολύχρωμη «τοιχογραφία Αδελφοσύνης»

Μια εκπληκτικά μεγάλη καλλιτεχνική πρωτοβουλία με έντονο κοινωνικό-πολιτικό χαρακτήρα λαμβάνει χώρα στην Αμερική εδώ και λίγα χρόνια (από το 2016), από τότε δηλαδή που ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχόταν την ανέγερση ενός μεγάλου τείχους που θα χώριζε το Μεξικό από τις ΗΠΑ.

Ο Μεξικανός καλλιτέχνης Ενρίκε Τσιού, μαζί με πάνω από 3.800 εθελοντές, αποφάσισε να δημιουργήσει μια μεγάλη τοιχογραφία αδελφοσύνης και ενότητας στον ήδη υπάρχοντα φράχτη, για να αντισταθεί στην ιδέα του Προέδρου των ΗΠΑ. Γράφουν πολύχρωμα μηνύματα και σχεδιάζουν έξυπνα σκίτσα με βασικό στοιχείο την αλληλεγγύη και την αδελφοσύνη.

Advertisment

Τα σύνορα Μεξικού – ΗΠΑ μεταμορφώθηκαν σε μια πολύχρωμη «τοιχογραφία Αδελφοσύνης»

Οι εργασίες ανέγερσης του τείχους συνεχίζονται και σύντομα θα εκτείνεται για πάνω από ενάμιση χιλιόμετρο στην Τιχουάνα, στο δυτικό Μεξικό, και μικρότερα τμήματά της θα υπάρχουν στο Τεκάτε, το Μεξικάλι, τη Σιουδάδ Χουάρες και το Νακοσάρι, φθάνοντας μέχρι τη Ρεϊνόσα, στο νότο.

Ο δημιουργός της τοιχογραφίας ο Τσιού δήλωσε: «Οι τοιχογραφίες διαδίδουν μηνύματα ειρήνης στους ανθρώπους που διασχίζουν τα σύνορα είτε με αυτοκίνητο είτε με τα πόδια. Πρόθεσή μας είναι επίσης να είναι μια τελευταία ματιά ελπίδας για τους μετανάστες που διακινδυνεύουν καθώς περνούν στον βορρά».

Advertisment

Τα σύνορα Μεξικού – ΗΠΑ μεταμορφώθηκαν σε μια πολύχρωμη «τοιχογραφία Αδελφοσύνης»

Ο Ενρίκε Τσιού γεννήθηκε στην Γκουανταλαχάρα του Μεξικού και στα οκτώ του χρόνια πέρασε τα σύνορα με τη μητέρα του. Έζησε για έναν χρόνο στο Λος Άντζελες πριν τελικά επιστρέψει στο Μεξικό. Αργότερα επέστρεψε στην Αμερική για σπουδές, αλλά όταν τελείωσαν και γύρισε στο Μεξικό θέλησε να κάνει το δικό του American Dream.

Δηλώνει πως και στο Μεξικό μπορεί κανείς να ζήσει μια ονειρεμένη ζωή και να κάνει αυτό που θέλει. Αυτό είναι που έχει στόχο να δηλώσει η καλλιτεχνική του παρέμβαση σε εκείνο το άσχημο κατασκεύασμα που ο Τραμπ προσδιορίζει ως «όμορφο τείχος».

Το 2017, το επιτελείο του Προέδρου άρχισε να ελέγχει οκτώ πρότυπα τείχους. Και τα οκτώ απέτυχαν στα τεστ παραβίασης και συνεπώς τα σχέδια εγκαταλείφθηκαν. Ωστόσο, το πλάνο παραμένει και συνεχίζονται οι προσπάθειες για ολοκλήρωση της προεκλογικής υπόσχεσης που είχε δώσει τότε ο Τραμπ ως υποψήφιος.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Coolcationing: Η νέα τάση στις καλοκαιρινές διακοπές που γίνεται ολοένα πιο δημοφιλής
Zευγάρι κύκνων που ζει εδώ και 10 χρόνια στον Αχελώο γέννησε 7 υπέροχα κυκνάκια!
Tiktoker έσωσε σκύλο που τον βρήκε στη θάλασσα στα ανοιχτά της Πάρου!
Νέα Υόρκη: Εγκαταστάθηκε «πύλη» που συνδέει την πόλη με το Δουβλίνο μέσω live streaming! | Γιατί έκλεισε προσωρινά

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση