, , ,

4 στάσεις ύπνου που ανακουφίζουν από τον πόνο στη μέση

Σύμφωνα με τον Αμερικάνικο Σύλλογο Χειροπρακτικών, η οσφυαλγία είναι η κύρια αιτία ανικανότητας στον κόσμο. Το 80% του γενικού πληθυσμού θα εμφανίσει κάποια στιγμή

4 στάσεις ύπνου που ανακουφίζουν από τον πόνο στη μέση

Σύμφωνα με τον Αμερικάνικο Σύλλογο Χειροπρακτικών, η οσφυαλγία είναι η κύρια αιτία ανικανότητας στον κόσμο. Το 80% του γενικού πληθυσμού θα εμφανίσει κάποια στιγμή στη ζωή του πόνο στη μέση, προκαλώντας περισσότερες από 264 εκατομμύρια χαμένες μέρες εργασίας.

Η πλειοψηφία των περιπτώσεων οσφυαλγίας δεν αποδίδεται σε ιατρικές παθήσεις, αλλά σε απότομες δομικές αλλαγές στη μέση μας (π.χ. κάποιο πρόβλημα με τους δίσκους). Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν από τον πόνο της οσφυαλγίας, αυτή μπορεί να εξελιχθεί σε κάποια χρόνια δυσκολία ή πάθηση.

Η στάση του σώματος παίζει έναν σημαντικότατο ρόλο στην υγεία της μέσης μας. Φυσικά, αυτό περιλαμβάνει το πώς καθόμαστε, αλλά και το πώς κοιμόμαστε. Εδώ θα εστιάσουμε στο πώς κοιμόμαστε: εφαρμόζοντας σωστότερες θέσεις ύπνου, θα ανακουφιστούμε από τον πόνο, αλλά θα προλάβουμε και μελλοντικές κρίσεις πόνου.

Διαβάστε περισσότερα: Ύπνος: Ο καλύτερος σύμμαχος για την υγεία του εγκεφάλου

4 στάσεις ύπνου για να μειώσουμε τον πόνο στη μέση

1. Στη μία πλευρά με μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια μας

Γυρίστε το σώμα προς μία πλευρά. Όλο το σώμα σας – εκτός από το κεφάλι σας που θα ακουμπά στο μαξιλάρι – χρειάζεται να είναι σε επαφή με το στρώμα. Τοποθετήστε ένα μικρό μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατά σας. Αν υπάρχει κενό ανάμεσα στη μέση και το στρώμα, χρησιμοποιήστε ένα μικρό μαξιλάρι για στήριξη. Αυτή η στάση ύπνου μας βοηθά να ευθυγραμμίσουμε όλο μας το σώμα και την σπονδυλική μας στήλη. Είναι σημαντικό να θυμάστε να αλλάζετε πλευρές για να μην πιάνεστε και επιδεινώνετε τον πόνο.

4 στάσεις ύπνου που ανακουφίζουν από τον πόνο στη μέση

2. Στη μία πλευρά σε εμβρυϊκή στάση

Αρχικά ξαπλώστε ανάσκελα και γυρίστε αργά προς τη μία πλευρά. Διπλώστε τα γόνατά σας προς το στήθος σας ενώ χαμηλώνετε τον κορμό σας προς τα γόνατα. Αλλάξτε πλευρά για να αποφύγετε δυσφορία και πιάσιμο.

4 στάσεις ύπνου που ανακουφίζουν από τον πόνο στη μέση

3. Μπρούμυτα με ένα μαξιλάρι κάτω από την κοιλιά

Σταθείτε για λίγο στα τέσσερα και τοποθετήστε ένα άνετο μαξιλάρι κάτω από την κοιλιακή σας περιοχή. Ξαπλώστε αργά μπρούμυτα. Άτομα που έχουν πρόβλημα με τους δίσκους τους βρίσκουν συχνά αυτή τη στάση ανακουφιστική.
Κάτι που πρέπει να προσέχετε είναι ότι ο ύπνος μπρούμυτα μπορεί να πιέσει λίγο τον αυχένα σας. Έτσι, χρειάζεται να μένετε για λίγο χρονικό διάστημα σε αυτή τη στάση.

4 στάσεις ύπνου που ανακουφίζουν από τον πόνο στη μέση

4. Ανάσκελα με ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα

Ξαπλώστε ανάσκελα. Κρατώντας τη μέση σας στο στρώμα, τοποθετήστε ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατά σας. Θα δείτε ότι το σχήμα του στρώματος κάνει μεγάλη διαφορά. Οπότε αν νιώθετε άβολα, δοκιμάστε άλλο μαξιλάρι. Αν νιώθετε άβολα στη μέση σας, δοκιμάστε να τοποθετήστε μια πετσέτα που έχετε διπλώσει σε ρολό κάτω από το χαμηλότερο κόκκαλο της μέσης σας για επιπλέον στήριξη. Όταν κοιμόμαστε ανάσκελα μας βοηθά να ανακατανείμουμε το βάρος μας και το μαξιλάρι γεμίζει το κενό στη μέση μας.

4 στάσεις ύπνου που ανακουφίζουν από τον πόνο στη μέση

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε