,

4 τρόποι να ικανοποιήσουμε με υγιεινό τρόπο την έντονη επιθυμία για ζάχαρη

Είναι το συνηθισμένο μας πρόβλημα. Έρχεται μια ώρα της ημέρας που λαχταράμε γλυκό. Και αν και μερικές φορές υποκύπτουμε και τρώμε ζάχαρη, καλό είναι

4 τρόποι να ικανοποιήσουμε με υγιεινό τρόπο την έντονη επιθυμία για ζάχαρη

Είναι το συνηθισμένο μας πρόβλημα. Έρχεται μια ώρα της ημέρας που λαχταράμε γλυκό. Και αν και μερικές φορές υποκύπτουμε και τρώμε ζάχαρη, καλό είναι να βρούμε εναλλακτικές για να προλάβουμε προβλήματα που προκαλεί η υπερκατανάλωση ζάχαρης με πρώτο απ’ όλα την παχυσαρκία.

4 τρόποι να ικανοποιήσουμε με υγιεινό τρόπο την επιθυμία μας για ζάχαρη

1. Αποφύγετε τα προϊόντα κακής ποιότητας

Αν λαχταράτε κάτι συγκεκριμένο, όπως το αγαπημένο σας παγωτό ή μπισκότο, είναι καλύτερο να το καταναλώσετε φρέσκο και υγιεινό παρά έτοιμο, γεμάτο τεχνητές γεύσεις και χημικές ουσίες. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η κατανάλωση οτιδήποτε με επιπλέον ζάχαρη είναι πιθανότερο να συνεισφέρει σε μεγαλύτερη επιθυμία για γλυκό, οπότε προσέξτε τις επιλογές σας.

Advertisment

2. Προτιμήστε φυσικά γλυκά συστατικά

Μπορούμε να βρούμε επιλογές με φυσικά γλυκά συστατικά και μάλιστα είναι και πολύ νόστιμες. Για παράδειγμα, προσθέστε γλυκά φρούτα σε κάθε σας γεύμα ή ως επιδόρπιο. Αντί να προσθέτετε πολλές κουταλιές ζάχαρης στον καφέ σας, δοκιμάστε λίγη κανέλα. Η κανέλα είναι μια εξαιρετική εναλλακτική στη ζάχαρη, καθώς ικανοποιεί την επιθυμία μας για γλυκό χωρίς να «παίζει» με την ενέργεια, το σάκχαρο στο αίμα και τη διάθεση. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το εκχύλισμα βανίλιας.

3. Πειραματιστείτε με φυσικά γλυκά σνακ

Γενικά η φιλοσοφία είναι αν νιώθουμε έντονη την επιθυμία για κάτι συγκεκριμένο, είναι καλύτερα να το φάμε αντί να είμαστε ακραία περιοριστικοί. Αν όμως θέλετε να αποφύγετε τα σνακ με ζάχαρη, παρακάτω έχουμε ορισμένες φυσικές εναλλακτικές λύσεις:

– Μαύρη σοκολάτα

Advertisment

– ½ φλιτζάνι γιαούρτι με 2-3 σταγόνες εκχυλίσματος βανίλιας και λίγο κακάο

– 2-3 χουρμάδες κομμένους στη μέση με λίγο φυστικοβούτυρο

– έναν ντεκαφεϊνέ λάτε ή καπουτσίνο με κανέλα και 2-3 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας

– ½ φλιτζάνι σταφύλια

– ½ φλιτζάνι κόκκινα φρούτα

– 1 κομμένο μήλο με λίγο κανέλα

– 1 χούφτα ξηροί καρποί

4. Κάντε αλλαγές στον τρόπο ζωής που μειώνουν την επιθυμία για ζάχαρη

Νιώθετε ότι έχετε συνέχεια λαχτάρα για γλυκό; Μπορείτε να ενσωματώσετε στη διατροφή σας περισσότερη πρωτεΐνη, προβιοτικά ή φυτικές ίνες, που μειώνουν την επιθυμία μας για ζάχαρη. Για πρωτεΐνη, επιλέξτε γιαούρτι, αυγά και φυστικοβούτυρο. Προσθέστε φυτικές ίνες μέσω φρούτων, λαχανικών και δημητριακών. Μην παραλείπετε το πρωινό, μείνετε συνέχεια ενυδατωμένοι και κοιμηθείτε αρκετά.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Είναι η σαρδέλα το νέο κόκκινο κρέας;
Ο γλυκός χυμός – ελιξίριο για οστά, άμυνα, καρδιά και πεπτικό σύστημα
Αντιγήρανση: Η διατροφή που αναστρέφει τα σημάδια του χρόνου
Έντερο: Τα συντηρητικά που το απειλούν | Τα αγαπημένα τρόφιμα που τα περιέχουν

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση