,

Η Εθνική ομάδα Κωφών Γυναικών αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο μπάσκετ

Η Εθνική κωφών γυναικών επικράτησε 51-42 της Λιθουανίας και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε στην πόλη Λιούμπλιν της Πολωνίας. Οι

Η Εθνική ομάδα Κωφών Γυναικών αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο μπάσκετ

Η Εθνική κωφών γυναικών επικράτησε 51-42 της Λιθουανίας και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε στην πόλη Λιούμπλιν της Πολωνίας. Οι παίκτριες της Αθηνάς Ζέρβα, οι οποίες τα δύο προηγούμενα χρόνια είχαν κατακτήσει χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, αλλά και Πανευρωπαϊκό, νίκησαν στον τελικό την Λιθουανία με 51-42 και έγιναν η πρώτη δύναμη στον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην «πρεμιέρα» του πρωταθλήματος, το οποίο διεξήχθη στην Πολωνία, η ελληνική ομάδα είχε υποστεί βαριά ήττα από τη σημερινή της αντίπαλο. Οι Ελληνίδες είχαν κατακτήσει το 2016 την πρώτη θέση στο Eurobasket της Θεσσαλονίκης. Το 2017, πήραν το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών, στη Σαμψούντα, ενώ το 2019 κατάφεραν να σηκώσουν και το βαρύτιμο τρόπαιο του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Advertisment

Η ιστορία της ομάδας θα μπορούσε να προσδιοριστεί ως ένα μαγευτικό μπασκετικό παραμύθι, καθώς κατάφεραν όλοι οι Έλληνες να μιλούν για τα επιτεύγματά τους και εκείνες να αναφέρουν πως νιώθουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό τους σε κάθε νίκη.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πενθώντας μία σχέση, πενθώντας για μία σχέση ή πενθώντας σε μία σχέση;
Η Πάρος «πρωταγωνίστρια» σε νέα σειρά του Netflix
24 επιτεύγματα της ανθρωπότητας που μας δείχνουν ότι ο κόσμος γίνεται καλύτερος
Μεξικό: Εγκαινιάζεται αστρονομικό ρολόι βασισμένο στον μηχανισμό των Αντικυθήρων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση