Το Nubo σημαίνει σύννεφο και το όνομα από μόνο του προδιαθέτει για έναν χαλαρωτικό και ταυτόχρονα διασκεδαστικό χώρο. Και είναι αυτό ακριβώς: Το Nubo είναι ο πιο καινοτόμος παιδότοπος του κόσμου και βρίσκεται στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Nubo: Ο πιο πρωτότυπος παιδότοπος του κόσμου βρίσκεται στην Αυστραλία (φωτογραφίες)

Οι σχεδιαστές του από την εταιρία Frost collective συνεργάστηκαν με την PAL Design Architects για να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει τις οικογένειες να παίξουν, να εξερευνήσουν, να συνδεθούν, να εξελιχθούν και να μάθουν. Συνδυάζοντας τους όμορφους, υψηλής ποιότητας και μη περίπλοκους χώρους με εξειδικευμένο και σωστά εκπαιδευμένο προσωπικό, αλλά και ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, οι ιδιοκτήτες το Nobu εφαρμόζουν μια ολιστική προσέγγιση.

Οι εμπνευστές είχαν την επιθυμία να στηρίξουν και να ενισχύσουν τις συνδέσεις μέσα στην οικογένεια, καθώς πιστεύουν ότι ενήλικες και παιδιά είναι το ίδιο σημαντικά μέλη της. Ο χώρος λοιπόν επιτρέπει στους ενήλικες να αλληλεπιδρούν με τα παιδιά τους, καθώς αυτά διαβάζουν, παίζουν, σκαρφαλώνουν, γευματίζουν, αλλά και απολαμβάνουν λίγο χαλαρό χρόνο μακριά από το συνηθισμένο περιβάλλον και τις υποχρεώσεις.

Nubo: Ο πιο πρωτότυπος παιδότοπος του κόσμου βρίσκεται στην Αυστραλία (φωτογραφίες)

Το Nobu δεν διαθέτει τίποτα συνηθισμένο που βλέπουμε να επαναλαμβάνεται σε κάθε παιδότοπο και παιδικό σταθμό που επισκεπτόμαστε. Τα χρώματα είναι κυρίως απαλά, όλος ο χώρος προσφέρεται για παιχνίδι (διαθέτοντας μάλιστα και «μυστικές» γωνίες), διαθέτει πίστα αναρρίχησης, ασφαλείς τσουλήθρες που οδηγούν σε πισίνες με μπαλάκια, αλλά και ειδικά δωμάτια διαφορετικών δραστηριοτήτων.

Εκτός από το παιχνίδι όμως διαθέτει και μια πλούσια βιβλιοθήκη με ειδικά άνετα καθίσματα και κρυφό φωτισμό ώστε να δημιουργείται η κατάλληλη διάθεση και το περιβάλλον για ανάγνωση, αλλά ακόμα και αφήγηση από τους γονείς ή το προσωπικό. Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι ο χώρος δεν απευθύνεται μόνο στις μικρές νηπιακές ηλικίες, αλλά είναι πολυμορφικά κατασκευασμένος ώστε να αφορά μέχρι και σε παιδιά 12 ετών.

Nubo: Ο πιο πρωτότυπος παιδότοπος του κόσμου βρίσκεται στην Αυστραλία (φωτογραφίες)

Το βέβαιο είναι πως ο χώρος είναι ειδικά σχεδιασμένος ώστε τα παιδιά είναι πλήρως ασφαλή χωρίς συνεχή και αυστηρή επιτήρηση και ότι η επίσκεψη σε αυτόν γίνεται για όλους μια πρωτόγνωρη και αξέχαστη εμπειρία. Ευχόμαστε σύντομα να συναντήσουμε τέτοιες καινοτομίες και στη χώρα μας.

Nubo: Ο πιο πρωτότυπος παιδότοπος του κόσμου βρίσκεται στην Αυστραλία (φωτογραφίες)

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε